Skip to main content

Portugal - Algarve, Pestana Palm Gardens

Algarve har länge varit känt för sina fina golfbanor och ett mycket behagligt klimat. Strax utanför den charmiga staden Carvoeiro hittar du Pestana Palm Gardens. Här väntar en fantastisk mysig lägenhetsresort med trevliga lägenheter och fin utsikt över den vackra klippkusten. Carvoeiro är en mysig portugisisk småstad som utvecklats från fiskeby till trevlig semesterort. Här hittar du flera trevliga restauranger, caféer och barer.

Snabbfakta

Algarve - utsedd till världens bästa golfdestination
Obegränsad golf på 5 banor
Gemytlig lägenhetsresort
Nära Carvoeiro och strand
Sevärda utflyktsmål

Golfbanorna
I resan ingår obegränsat med golf på Pestanas fem olika banor på Algarve! Här nedanför kan du läsa mer om alla banorna. Med andra ord har du en månad fylld med massor av golfrundor att se fram emot. Vänligen notera: Den 31/3 utgår Vila Sol ur Pestanas utbud, och ingår inte heller i vårt paket därefter. Läs mer »

Hotellet
Pestana Palm Gardens är vår mysigaste lägenhetsresort belägen i vacker grönska och med fin utsikt över den vackra klippkusten från den allmänna trädgården. Området är känt för sina fina stränder omgivna av spektakulära och branta klippor. Från vårt boende finns det trappor som tar dig till den vackra stranden. Läs mer »

Väder

Blogginlägg

Banor

Vale da Pinta
Vale da Pinta
Vale da Pinta är en mästerskapsbana designad av Ronald Fream. Banan har flera gånger stått värd för kvalet till Europa Senior Tour och är en välmeriterad bana på Algarve som invigdes 1992. Banan bjude...
Gramacho
Gramacho
Gramacho är en väldigt uppskattad bana på Algarve och är designad av Ronald Fream och Nick Price. Banan är relativt kuperad och flera ondulerade greener och fairways kommer sätta dina golfkunskaper på...
Silves
Silves
Silves är Pestanas senaste skapelse och invigdes 2006. Banan har snabbt vuxit sig stark som en mycket populär semesterbana uppskattad för sin trevliga layout och fina skick. Banan är lätt att gå och p...
Alto
Alto
Alto GC är belägen strax utanför fiskebyn Alvor i västra Algarve. Banan är den sista som Sir Henry Cotton designat och invigdes 1997. Hål 16 sticker ut lite extra var en gång i tiden Europas längsta p...
Vila Sol
Vila Sol
Vila Sol är är designad av den välkända engelska banarkitekten Donald Steel. Anläggningen ligger strax utanför Villamoura. Mitt i vacker pinjeskog breder denna 18-hålsbana ut sig och passar alla typer...

Hotell

Pestana Palm Gardens
Pestana Palm Gardens
Pestana Palm Gardens är vår mysigaste lägenhetsresort belägen i vacker grönska och med fin utsikt över den vackra klippkusten från den allmänna trädgården. På anläggningen finns en utomhuspool och end...

Utflykter

Sköna utflyktsförslag vid omgivningarna av Pestana Palm Gardens

Närmaste by Carvoeiro ca1,5 km ˜ 5 min med bil
Är en trevlig liten by med bra utbud på restauranger, caféer och barer. Naturen kring staden är känd för spektakulära stränder som omges av branta klippor. Längs med kusten finns det dessutom grottor som är populära att besöka. Vill man bara ta en promenad erbjuder byn fina vandringsleder. Från vårt boende finns det en nyasfalterad promenadsträcka så att du kan ta dig till Carvoeiro till fots, promenaden tar ca 20min.

Andra intressanta platser

Albufeira 35 km ˜ 35 min
Ligger vackert mellan mäktiga klippor och fina stränder. Vill du uppleva den kulturellt charmerande delen med vitkalkade hus och små kullerstensgator bör du besöka den gamla delen. Är du mer intresserad av nöjesliv och färgglada skyltar ska du ta dig till den nyare delen, som kallas ”The Strip”.

Tavira 91 km ˜ 1 h
Små trånga gränder, broar och mysiga torg är i princip vad Tavira består av. Mångfaceterad historisk bakgrund med orörda arkelogiska spår, är staden Tavira också känd för. Stadens historiska arv är ett hopkok av bl.a. av de romerska, arabiska och kristna historiska kulturerna. Vilket man kan beundra på stadens byggnader så som på slottets väggar, på kyrkor och broar. Detta gör staden unik. Taviras restauranger erbjuder typisk portugisisk mat.

Endagsutflykter

Lissabon 275 km ˜ 2 h 25 min
Staden kallas även ”de sju kullarnas stad” vilket innebär fantastiska vyer att upptäcka samtidigt som man får ett träningspass. Eller så kan man ta spårvagn 28 - en gammaldags spårvagn, som enkelt tar dig till de bästa sevärdheterna. I Lissabon finns gamla kulturskatter blandat med modern arkitektur. Här finns många möjligheter att titta närmare på Portugals historia bland stadens alla museum och gallerier.

Faro 67 km ˜ 50 min
Kallas även ”huvudstad” och är den största staden på Algarvekusten. Faro är beläget intill en vacker lagun och ett naturreservatet - Ría Formosa. Staden ses som en modern stad trots att där finns välbevarad historia från den romeska och arabiska tiden. Faro bjuder även på trevlig shopping.

Marknad
I Loulé hålls en av de största marknaderna varje lördag. Till staden har ni 54 km och det tar cirka 40 minuter. Här säljs allt ätbart du kan tänka dig, förutom textiler och sovenirer.

Spårvagn i Lissabon
Utflyktsrunda för en heldag - 208 km och tar cirka 4 h att köra -

Portimao
Vill du besöka en hamn som kantas av färgrika hus runt om eller vill du bara shoppa ska du stanna till i Portimao.

Lagos
Är du intresserad av att besöka en mysig stad med en unik historia som kantas av kilometervis med breda sandstränder, är Lagos staden du gör ett stopp i. Det är också ett bra tillfälle att titta till ett annat av Easton Golfs longstay resmål. Lagos är en historiskt intressant stad med bebyggelse från 1400- talet och för att det är platsen för Europas första slavmarknad.

På förmiddagarna är marknaderna i Lagos en vanlig träffpunk. Här säljs allt från färsk fisk till grönsaker. En bit utanför ligger Camilo Beach som är en mycket speciell strand med röda klippor. En av de vackraste platserna i Algarve är de skulpturerade klipporna utanför Lagos vid Ponta da Piedade som absolut är värt ett besök.

Sagres även kallat ”Världens ände”
Ligger på Europas sydligaste udde som är en nationalpark omringat av Atlanten. Sagres är en mindre portugisisk fiskeby med närmare 2000 invånare. Staden är känd för sina sardiner som portugiser från olika delar av landet åker för att handla. Det är en populär ort för surfare, tack vare sina stora vågor. För att ta dig till stranden - Praia do castelejo, kör du igenom ett underbart landskap som påminner om en törnrosdal. De vita rosorna blommar i slutet av april.

Aljezur
Bortom turiststråken hittar du Aljezur där de vita husen har röda tak. En flod delar staden, den äldre delen på ena sidan och den nyare på andra sidan. Cirka 5 km från staden Aljezur ligger ett av Europas vackraste naturreservat som heter Costa Vicentina.

Monchique
Den pittoreska charmiga byn Monchique ligger i Algarves högst belägna område (902m över havet). Byn är känd för sina typiska vita hus med färgglad inramning runt fönster och dörrar. Området ger fantastiska vyer att upptäcka. Vill man spaa/bada som romarna gjorde för 2000 år sedan hittar du det enda Thermal Spa i Algarve området här.

Silves
Staden som omges av mandel-, apelsin- och citronträd. Överallt i Silves blir man påmind om vilken betydelse staden en gång i tiden haft. Under arabernas styre var Silves huvudstad. Staden är formad runt en höjd med borgen på toppen.

Hyrbil med Easton Golf

Att resa på Long Stay innebär att man under sin vistelse disponerar en hyrbil. Du hämtar själv ut bilen på flygplatsen och kör på egen hand till din destination. Adress får du tillsammans med din hyrbilsvoucher och övrig information 10-14 dagar före avresa. Vi ber dig noggrant läsa igenom denna information samt vouchern som kommer tillsammans med biljettutskicket.

Hyrbilsagent

Vi bokar våra hyrbilar via hyrbilsagenten Auto Europe som i sin tur samarbetar med alla stora hyrbilsföretag. Av din hyrbilsvoucher framgår det hos vilket hyrbilsföretag du ska hämta ut din bil. Utbudet av bilar varierar beroende på bokningstillfälle samt är olika på varje destination. Vid vissa tillfällen finns det bilar med mycket förmånliga villkor och vid andra tillfällen kan utbudet vara mindre. Vi kan inte garantera samma typ av bil eller likvärdiga villkor till samtliga kunder. Vad som gäller för just din hyrbil framgår av din voucher.

Huvudförare

Huvudföraren är den som står angiven som resenär 1 när du bokar resan hos oss. För att hämta ut hyrbilen krävs det att huvudföraren, förutom giltigt körkort och pass, även har ett giltigt internationellt kreditkort. Se vidare under punkten ”Giltigt kreditkort”.

Giltigt kreditkort – viktigt!

Bankkort eller andra liknande kort där inköpen dras omedelbart från ditt konto accepteras oftast inte (även om det skulle finnas en kredit på bankkontot.) Kreditkort och betalkort är kort där du får en månatlig faktura på dina inköp. D.v.s. köpen dras inte direkt från ditt bankkonto utan betalas i efterhand en gång per månad. Har du inget giltigt kreditkort eller betalkort kan du bli hindrad från att få ut hyrbilen. Kolla noga att du har rätt typ av kort!

Vissa bolag accepterar bankkort, men du kan då bli tvungen att betala en försäkring till den lokala uthyraren. Bankkort kallas också debit card.

Observera att hyrbilsföretaget kommer att spärra en summa på ditt kreditkort under hela hyrbilsperioden som en deposition. Summan varierar från land till land men kan i vissa fall vara uppemot 20 000 kronor.

Avtal kund – hyrbilsföretag
Att hyra bil är alltid ett avtal mellan huvudföraren av bilen och det lokala hyrbilsföretaget. Easton Golf har ingen möjlighet att påverka de lokala reglerna eller ta ansvar för den hyrda bilen.
 

Hyrbilsvillkor

Vad som ingår
 • Hyrbil typ Ford Fiesta, 5-dörrars, 2 personer per bil

 • Fria mil – d.v.s. ingen begränsning på körsträckan

 • Grundförsäkring

Vad som tillkommer
 • Bränsle*
 • Lokala skatter
 • Eventuella serviceavgifter
 • Eventuella vägtullavgifter
*Bränsle – Observera att varje hyrbilsbolag tillämpar olika regler vad det gäller bränslet vid återlämning av bilen. Vissa kräver att bilen lämnas med full tank och hos andra bolag skall bilen lämnas med tom tank. Vad som gäller i just ditt fall framgår av vouchern från Auto Europe.
 
Tillval – ej obligatoriska
 • Självriskeliminering

 • Övriga försäkringar

 • Extra förare

 • Extrautrustning som exempelvis GPS eller vägtullstransponder

OBS: Vi rekommenderar att du hyr en Vägstullstransponder för resor på Algarvekusten. Där finns det inte längre manuella Vägtullsstationer, därför måste man annars hålla reda på sina tullavgifter samt uppsöka postkontor för att betala vägtull.
 
Ålderskrav

Krav på att köpa en extra försäkring för förare under 21 är och över 70 år kan förekomma. Observera att detta inte är något Easton Golf står för.

Lång hyresperiod

Om du har en resa som varar i mer än 28 dagar kan depositionsavgiften vara högre.

Du kan också eventuellt behöva byta hyrbil under perioden. I detta fall kommer du då ha mottagit 2 hyrbilsvouchers tillsammans med dina flygbiljetter. Vid uthämtning av bilen tillkommer en extra kostnad för envägshyra. Exakta kostnader för envägsavgifter finns på dina hyrbilsvouchers, spara dessa kvitton och skicka in dem till Easton Golf efter hemkomst så får du tillbaka dina utlägg.

Viktigt vid upphämtning
Tänk på att du alltid kan ringa Auto Europe för att få hjälp vid upphämtning av bilen. Skulle det mot förmodan vara något ni ställer er frågande till när ni hämtar ut bilen, eller om hyrbilspersonalen hävdar att ni behöver köpa till ytterligare försäkringar så kan Auto Europe ta diskussionen med den lokala uthyraren.

Telefonnumret finns på din voucher i en ruta längst upp till vänster. Gratisnummer från Sverige är 020 888 527, men om du befinner dig i Spanien kan du ringa det nummer som står efter España. Befinner du dig i Portugal ringer du det som står efter Portugal. Ett alternativt nummer som alltid fungerar är +46 108 886 652. Oftast är det skandinavisktalande personal, men utanför kontorstid kan det vara engelsktalande.

Du ansvarar för köp gjorda på plats

Hyrbilsföretagens personal har ofta provision på att sälja extra försäkringar och kan ibland vara påstridiga. Vi rekommenderar att du kontrollerar dina privata försäkringar innan avresa. I vissa fall ingår bland annat Självriskeliminering i ditt kreditkort eller hemförsäkring.

Easton Golf ansvarar inte för eventuella köp eller tillägg som görs på plats. Det är därför mycket viktigt att du noga läser igenom hyrbilskontraktet för att undvika eventuella kostnader för något som du inte vill ha. Be om ett kontrakt på svenska eller engelska så att du försäkrar dig om att du förstått innehållet på kontraktet.

Reklamationer

Avslutningsvis vill vi poängtera att eventuella reklamationer ska göras direkt till Auto Europes skandinaviska team enligt länken som följer:

Telefon: 020-888 527. 

Karta

Avgångar & priser

Sida 3 av 3

AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
6/3Göteborg - LandvetterPestana Palm Gardens4 veckor229 390:-Boka
12/3Stockholm - ArlandaPestana Palm Gardens3 veckor226 290:-Boka
12/3Stockholm - ArlandaPestana Palm Gardens4 veckor430 390:-Boka
12/3Köpenhamn - KastrupPestana Palm Gardens3 veckor226 190:-Boka
12/3Köpenhamn - KastrupPestana Palm Gardens4 veckor230 090:-Boka
13/3Göteborg - LandvetterPestana Palm Gardens3 veckor226 190:-Boka
13/3Göteborg - LandvetterPestana Palm Gardens4 veckor230 090:-Boka
19/3Stockholm - ArlandaPestana Palm Gardens3 veckor427 290:-Boka
19/3Köpenhamn - KastrupPestana Palm Gardens3 veckor426 790:-Boka
20/3Göteborg - LandvetterPestana Palm Gardens3 veckor426 790:-Boka