Skip to main content

Montado

Bo direkt vid banan

Montado renoveras under 2024 och beräknas öppna igen våren 2025. Vi kan i stället rekommendera vårt nya resmål, Dolce CampoReal. 

Portugal har länge varit ett populärt golfresmål och landet kan stoltsera med många högklassiga golfanläggningar. Montado Hotel & Golf Resort är en av dem och är en riktig trotjänare med flertalet säsonger i bagaget. I en vacker natur, på den portugisiska landsbygden, ligger denna trevliga anläggning perfekt för dig som under semestern vill andas och leva golf.

Montado ligger i närheten av den mysiga hamnstaden Setúbal med sina många butiker och restauranger. Vill du besöka Lissabon ligger denna vackra storstad endast 45 minuter bort.

Setúbal Aktuellt väder

 • Fler bilder
 • Fler bilder
Kundbetyg
: 4 av 5 stjärnor
4,2/5
Höjdpunkter
 • Bo direkt vid banan

Golfbana

  Montado GC

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Par 72 6 380 m 5 916 m 5 501 m 4 898 m

  På Montado möts du av en naturskön bana med gamla ekar, unga olivträd, kastanjeträd och pinjeträd som sträcker sig längs hålen. Marken där golfbanan nu breder ut sig bestod tidigare av vinodlingar, men även idag blir du påmind om att du befinner dig i en region med en gammal vintradition. Flera av hålen kantas av vinodlingar till välkända José Maria da Fonseca, vars vinhistoria började redan 1834 och är idag producenter till några av Setúbals populäraste viner.

  Banan invigdes första gången 1992 men har sedan dess genomgått en totalomvandling och återinvigdes i sitt nuvarande utförande 2006. Banan är designad av portugisiske Duarte Sottomayor, som började sin karriär hos den legendariska Robert Trent Jones. Banan inbjuder till stor spelglädje och har blivit utsedd till en av de bästa i hela Lissbonområdet. Här har bland annat Portugisiska Öppna Mästerskapet för herrar gått av stapeln.

  Banan är relativt platt och lätt att gå. På Montado är det inte längden som är utmaningen, istället väntar en del smala hål och strategiskt placerade vattenhinder och bunkrar som utmanar ditt spel. Här har du nästan alltid två alternativ till att spela hålen, där det riskablare alternativet medför hårda straff om du missar. Med andra ord passar den såväl hög- som låghandikapparen. Anläggningen bjuder även på ett bra träningsområde där du kan finslipa på tekniken.

  Antal hål18 hål
  Avstånd från boendeBoendet ligger vid golfbanan
  GrästypBermuda
  Hcp-krav36
  Driving rangeJa
  PuttinggreenJa
  ChippinggreenJa
  KorthålsbanaNej
  Pro ShopJa
  VagnhyraJa
  ElvagnJa
  GolfbilJa
  Klubbor att hyraNej
  Soft spikes-kravJa
  RestaurangJa
  BarJa

Hotell

  Montado Golf Hotel (Hotellklass: 4 stjärnor)

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Montado Golf Hotel är ett modernt fyrstjärnigt hotell, precis i anslutning till golfen. Här möts du av en gästvänlig personal som kommer göra allt för att du ska få bästa tänkbara semester. På Montado Golf Hotel bor du i rymliga och trevliga rum, där alla rummen har balkong med utsikt över golfbanan och det vackra landskapet.

  I ”Restaurang All in one” kan du slå dig ner och blicka ut över golfbanan med bland annat den spektakulära ö-greenen på hål 18. I restaurangen dukas det varje morgon upp en stor frukostbuffé som ger dig bästa start på dagen. Beläggningen på hotellet styr om middagarna serveras som buffé eller a´la carte. I direkt anslutning till restaurangen ligger ”Pitch & Putt Bar” där du kan njuta av dryck och mindre måltider.

  På hotellet finns en inomhuspool med glastak som kan öppnas upp under den varmaste perioden. I anslutning till poolen finns även en solterrass för dig som önskar några timmars solbadande efter dagens golfrunda. Vill du belöna trötta golfmuskler lite extra erbjuds olika behandlingar. Hotellet har gratis wifi (kod finns i receptionen).
  Gångavstånd till golfbanaJa
  Gångavstånd till strandNej
  HavsutsiktNej
  ElektricitetIngen adapter behövs
  HårfönJa
  InomhuspoolJa
  UtomhuspoolNej
  MinibarJa
  SafeJa
  Tv på rummetJa
  Publik datorNej
  WifiJa
  Transfertid från flygplatsenca 50 min

Väder

jan feb mar apr maj jun
Dag151619202226
Natt8911121417
Soltimmar5778910
jul aug sep okt nov dec
Dag282827231815
Natt18191815129
Soltimmar11118654

Karta

Dunamar Quinta da Ria & do Vale

Dunamar Quinta da Ria & do Vale

 • Portugal
 • Long Stay
Dolce CampoReal

Dolce CampoReal

 • Portugal
 • Veckoresa
Marina Club Long stay

Marina Club Long stay

 • Portugal
 • Long Stay
Quinta Da Marinha

Quinta Da Marinha

 • Portugal
 • Veckoresa