Skip to main content

Lissabon - Montado

Portugal har länge varit ett populärt golfresmål och landet kan stoltsera med många högklassiga golfanläggningar. Montado Hotel & Golf Resort är en av dem och är en riktig trotjänare med flertalet säsonger i bagaget. I en vacker natur, på den portugisiska landsbygden, ligger denna trevliga anläggning perfekt för dig som under semestern vill andas och leva golf.

Snabbfakta

4 heldagsgreenfee på Montado
Utflykt med greenfee på Troia
En grillkväll och två middagar ingår
Utflyktsmöjlighet till Lissabon

Golfbanorna
Golfbanan på Montado GC är en mycket trevlig bana som garanterat bjuder på många fina golfupplevelser. Du erbjuds även att spela Troia till ett förmånligt pris. Detta är ett uppskattat inslag under veckan då det även ingår en båttur med katamaran från Setúbal i transfern. Läs mer »

Hotellet
Montado Golf Hotel är ett trevligt, fyrstjärnigt hotell med klubbhuset integrerat i hotellbyggnaden. Några avstånd är det med andra ord inte tal om. Hotellet har fräscha rum med modern inredning. Alla rum har balkong eller terass med härlig utsikt över golfbanan och dess natursköna omgivning. Läs mer »

Utflykter
Önskar du koppla bort golfen för en stund finns det givetvis även möjlighet till det. Lissabon, en av Europas charmigaste huvudstäder, ligger inte långt bort och under en av de golffria dagarna transporterar vi dig mot kostnad in till staden (Anmälan görs i förväg). För dig som önskar uppleva ännu mer ligger den charmiga kuststaden Setúbal på behagligt avstånd (10-15 min med taxi). Här hittar du många trevliga caféer och restauranger. Setúbal är dessutom ett mycket välkänt vindistrikt, så något av de lokala vinerna är ett givet val i dryckesglaset. Läs mer »

Film

 

Väder

Blogginlägg

Banor

Montado GC
Montado GC
På Montado möts du av en naturskön bana med gamla ekar, unga olivträd, kastanjeträd och pinjeträd som sträcker sig längs hålen. Marken där golfbanan nu breder ut sig bestod tidigare av vinodlingar, me...
Troia GC
Troia GC
Troia bjuder på en naturskön och spännande golfupplevelse. Banan har flera gånger rankats som en av landets bästa och är designad av den amerikanske legenden Robert Trent Jones Sr. Troia är en halvö o...

Hotell

Montado Golf Hotel
Montado Golf Hotel
Montado Golf Hotel är ett modernt fyrstjärnigt hotell, precis i anslutning till golfen. Här möts du av en gästvänlig personal som kommer göra allt för att du ska få bästa tänkbara semester. På Montado...

Utflykter

Under resan får du chansen att resa på heldagsutflykt till Lissabon. (Obs. Guidad tur ingår ej). På Europas yttersta kant ligger denna charmiga kullerstenstad som sprudlar av kultur, historia och shopping. Här finns mängder av saker att upptäcka! Lissabon ligger vackert utmed Atlantkusten och här finns på många vackra utsiktsplatser där du kan blicka ut över floden Tejo och omgivningarna. Stadens historiska centrum är byggt på sju kullar, vilket gör de smala gatorna relativt backiga. På med de gångvänliga skorna eller hoppa på spårvagnen och spana in vad denna charmiga huvudstad har att erbjuda. Under dagen är Belém ett givet besök (spårvagn 15 riktning mot Algés) där du bland annat kan njuta av den portugisiska vaniljkakan Pastel de Nata på anrika cafét Pastéis de Belém.
 
Utflyken kan du förboka redan innan avresa via "Mina sida" eller genom att ringa in till oss. 

Inför resan

Pass

Passet måste vara giltigt under hela resan. Passet får inte vara skadat eller reparerat.

Reseförsäkring

Sverige har sjukvårdsavtal med Portugal (inom EU) så det är viktigt att du tar med ditt kort från försäkringskassan. Du kan enkelt beställa hem ett nytt kort via försäkringskassans hemsida (www.forsakringskassan.se/). Tänk på att det skickas hem till din folkbokföringsadress samt att det kan ta upp till 10 arbetsdagar efter beställningen är genomförd. Vill du komplettera din försäkring, rekommenderar vi ERV reseförsäkringar som ger dig ett bra skydd för en relativt liten kostnad. Telefon: 0770-456900, www.erv.se

Vaccinationer

Du bör ha tillräckligt grundskydd för polio, difteri och stelkramp. Kontakta din vårdcentral eller vaccinationscentral, eller se www.vaccination.nu

Flygbiljett

Din biljett för resan är ditt resebevis samt flygbiljett tillsammans med giltigt pass. Du kan när som helst logga in på din bokning via vår hemsida www.eastongolf.se/Mina-bokningar och beställa ett nytt resebevis. Observera att det är tiden på flygbiljetten som gäller, om tiden skiljer på flygbiljetten och ditt tidigare resebevis från oss.

Flygbolag och Terminal

Vid bokning av din resa framgår vilket flygbolag som används för din specifika avgång. Denna information finns även med på din flygbiljett. Vi ber dig att kontrollera flygplatsens hemsida för vidare information om terminal.

Golfbag vid flygning med TAP Portugal / Brussels Airlines
Flyger ni med Tap Portugal eller Brussels Airlines ska det stå ”Golf equipment confirmed prepaid” bredvid flight service.

Golfbagsvoucher för Air France/KLM-flygningar
Vid flygning med KLM/AIR France måste golfbagsvouchers visas upp vid incheckningen. Dessa skapas online via medlemskap i ”Flying Blue” samt ”Flying Blue Golf”. 

Vänligen se separat dokument för detaljerade instruktioner om anmälningsprocessen och skapandet av golfbagsvouchers. 

Incheckning
Incheckningen öppnar två timmar före avgång. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen minst 90 minuter före avgång.

Bagage
TAP: 23 kg bagage + 10 kg handbagage + golfbag (max 23 kg)
KLM/Air France: 23 kg bagage + 12 kg handbagage + golfbag (OBS! krävs golfbagsvoucher. Max 23 kg)

Brussels Airlines: 23 kg bagage + 12 kg handbagage + golfbag (max 15 kg)

Använd gärna bärbag då bagageutrymmet på planet är begränsat. Tänk på att golfbagsfodralet normalt sätt endast får innehålla en golfbag, ett par skor samt ett 3-pack bollar. Det vill säga att det är endast detta som du har rätt att få ersättning för av försäkringsbolaget vid förlorat/skadat bagage. Hör gärna efter med ditt försäkringsbolag om vad som gäller för just din resa. Innan du lämnar ankomsthallen bör du kontrollera ditt bagage så att allt är oskadat. Vid skada ska detta anmälas direkt, innan ni lämnar ankomsthallen. Observera att det i handbagaget endast får finnas vätskor, krämer, geléer och sprayer i behållare som rymmer max 100 ml (1 dl). Dessa skall placeras i en genomskinlig och återförslutningsbar enlitersplastpåse. En enliterspåse per passagerare.

Mat & dryck på flyget
TAP: En lättare kall eller varm måltid ingår.

KLM/Air France: Snacks/ lättare måltid ingår.
Brussels Airlines (SN): Mat & dryck ingår ej men kan köpas ombord.

Observera att Easton Golf reserverar sig för bristande måltider/snacks ombord.

Ankomst

En Eastonvärd alternativt chaufför tar emot er vid ankomsten med EASTON GOLF-skylt. Buss finns parkerad utanför ankomsthallen. Resan till Montado tar cirka 40 min.

Lokal turistskatt

Vissa resmål har börjat införa lokal turistskatt som varje resenär måste betala direkt till hotellet vid utcheckning. Detta är inga avgifter som Easton Golf kan påverka eller betala i förväg.

Tullbestämmelser

Portugal är medlem i EU och därmed är det EUs tullbestämmelser som gäller. Inom EU så gäller följande regler vid köp av alkohol: du måste ha fyllt 20 år, du ska själv transportera (eller bära) alkoholen samt att alkoholen måste vara för ditt eller din familjs privata bruk. Enligt tullverkets bedömning utgår bland annat följande referens: du får ta med dig 10 liter spritdrycker, 90 liter vin, 20 liter starkvin samt 110 liter öl. För vissa läkemedel krävs uppvisande av läkarintyg. Vänligen gå in på www.tullverket.se om ni har fler frågor. Notera att det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour gällande tullregler för respektive inreseland.  

Valuta/Betalning/Kreditkort
I Portugal är valutan Euro.

Du kan betala med kort på hotellet och golfbanorna. Det finns inte någon möjlighet att växla pengar på hotellet.

Dricks

Man bör lämna dricks. Ett riktvärde är cirka 10 % till taxichaufför och restaurang samt cirka 3-5 Euro till städerska per vecka.

Vatten

Undvik att dricka kranvatten.

Golf

Vi har förbokat starttider och starttider får ni av Eastonvärden på plats. Tävlingar arrangeras och är frivilliga. Startavgiften för tävlingarna ingår inte i resans pris utan betalas på plats. Ta med ditt hcp-bevis då detta ska visas upp innan spel. Nytt hcp-bevis går att skriva ut från www.golf.se

Klädsel

Vårdad klädsel gäller på banorna i Portugal. Piké med krage är ett måste och jeans är förbjudet. Golfskor med softspikes är krav. Spikskor eller liknande får inte användas.

Golffaciliteter
Golfvagn finns att hyra på klubben för ca 5 Euro per runda. Bil kostar ca 35 Euro per runda. Önskar du golfbil så ber vi dig att föranmäla detta till kontoret före avresa.

Observera att priserna är cirka priser och att Easton Golf reserverar sig för eventuella ändringar.

Upplevelser

För att göra din semester så fantastisk som möjligt och för att du ska kunna ta med dig en massa minnen hem i bagaget så vill vi gärna skriva några rader om just din destination. Ert hotell Montado Golf Hotel ligger precis i anslutning till golfbanan. Montado Resort ligger cirka 15 minuter från hamnstaden Setúbal. Något vi definitivt rekommenderar är att boka till en extra golfrunda på vår utflyktsbana Troia GC (bör förbokas innan avresa). Troia bjuder på en naturskön och spännande golfupplevelse. Banan har flera gånger rankats som en av landets bästa och är designad av den amerikanske legenden Robert Trent Jones Sr. Troia är en halvö och detta är en utflyktsrunda som kryddar din Montadoresa inte bara för själva golfupplevelsen utan även resan dit. I vårt greenfeepris ingår transfer t/r där du anländer till Troia med katamaran från Setúbal. Under en av de golffria dagarna erbjuds busstransport in till Lissabon (bör förbokas innan avresa). På Europas yttersta kant ligger denna charmiga kullerstenstad som sprudlar av kultur, historia och shopping. Här finns mängder av saker att upptäcka. På med de gångvänliga skorna eller hoppa på spårvagnen eller någon av sightseeing bussarna (vi rekommenderar ”The yellow bus tours”) och spana in vad denna charmiga huvudstad har att erbjuda!

Vår representant

Vår Eastonvärd finns på plats hela säsongen. Eastonvärden ordnar tävlingar, utflykter, gemensamma middagar mm (ingår inte i resans pris utan bokas och betalas på plats). Vår Eastonvärd gör alltid sitt yttersta för att ni ska få en så fantastisk semester som tänkas kan!

Eastonbloggen

Under veckan kommer vår Eastonvärd dokumentera stora och små händelser på vår populära Eastonblogg. Om du inte önskar bli omnämnd på bloggen ber vi dig vänligen att meddela Eastonvärden detta. 

Karta

Avgångar & priser

Sida 1 av 4

AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
4/3Stockholm - ArlandaMontado Golf Hotel1 vecka49 790:-Boka
4/3Stockholm - ArlandaMontado Golf Hotel2 veckor417 290:-Boka
4/3Köpenhamn - KastrupMontado Golf Hotel1 vecka79 990:-Boka
4/3Köpenhamn - KastrupMontado Golf Hotel2 veckor416 990:-Boka
4/3Göteborg - LandvetterMontado Golf Hotel1 vecka410 490:-Boka
4/3Göteborg - LandvetterMontado Golf Hotel2 veckor415 690:-Boka
AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
11/3Stockholm - ArlandaMontado Golf Hotel1 vecka410 490:-Boka
11/3Stockholm - ArlandaMontado Golf Hotel2 veckorPå förfrågan17 490:-På förfrågan
11/3Köpenhamn - KastrupMontado Golf Hotel1 vecka59 890:-Boka
11/3Köpenhamn - KastrupMontado Golf Hotel2 veckorPå förfrågan17 790:-På förfrågan
11/3Göteborg - LandvetterMontado Golf Hotel1 vecka410 890:-Boka
11/3Göteborg - LandvetterMontado Golf Hotel2 veckorPå förfrågan16 690:-På förfrågan
AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
18/3Stockholm - ArlandaMontado Golf Hotel1 veckaPå förfrågan10 890:-På förfrågan
18/3Stockholm - ArlandaMontado Golf Hotel2 veckorPå förfrågan17 590:-På förfrågan
18/3Köpenhamn - KastrupMontado Golf Hotel1 veckaPå förfrågan10 990:-På förfrågan