Skip to main content

Lissabon - Sesimbra - 11-12 dagar

En golfresa till Sesimbra bjuder på charm, strandläge och mycket golf med spel på tre olika golfbanor! Charmiga kuststaden Sesimbra, några mil söder om Lissabon, är en livlig fiskeby som vuxit sig stark som en pittoresk turistort men samtidigt bevarat sin portugisiska charm. Från den trevliga strandpromenaden fortsätter du upp bland stadens gränder och smågator, kantade av butiker, caféer och restauranger. Vi rekommenderar framför allt ett stopp på någon av fiskrestaurangerna där du kan njuta av havets nyfångade läckerheter.
 

Snabbfakta

11-12 dagars resa
6 greenfee på 3 banor
Charmig fiskeby
Närhet till strand och mysiga restauranger

Golfbanorna
Portugal är ett fantastiskt golfland och på denna resa får du chansen att ta del av flera av landets golfbanor. I resan ingå sex greenfee fördelade på banorna Quinta do Peru, Aroeira I och Aroeira II. Oavsett om du är intresserad av att tävla och utmana golfvännerna eller föredrar sällskapsrundor kan du vara säker på att få många sköna golfminnen! Läs mer »

Hotellet
På bästa läge med en fantastisk utsikt över Atlanten ligger Sesimbra Hotel & Spa. Det är ett fyrstjärnigt hotell med stora rum som samtliga har balkong eller terrass som vetter ut mot havet. På bottenplan hittar du hotellets spa dit du har fritt inträde under hela vistelsen. Här kan du koppla av i såväl inomhuspool, bastu som turkiskt bad. I resan ingår fyra middagar. Resterande kvällar är det med andra ord bara att ta för sig av Sesimbras lokala restaurangutbud. Läs mer »

Film

 

Väder

Blogginlägg

Banor

Aroeira Golf - 36 hål
Aroeira Golf - 36 hål
Aroeria Golf Club är belägen på Costa da Caparica och består av två 18-hålsbanor, Aroeria I och Aroeria II. Det är kombinerade park- och skogsbanor med vackra sjöar och mycket grönska. Båda golfbanorn...
Quinta do Peru
Quinta do Peru
Golfbanan Quinta do Peru är rankad topp tio i Portugal och är vackert belägen i ett böljande landskap med Arrabidabergen i bakgrunden. Detta är en av de senast anlagda banan i Azeitãoregionen o...

Hotell

Sesimbra Hotel & Spa
Sesimbra Hotel & Spa
På bästa läge med en fantastisk utsikt över Atlanten ligger Sesimbra Hotel & Spa. Det är ett fyrstjärnigt hotell med stora rum som samtliga har balkong som vetter ut mot havet. På bottenplan hittar du...

Inför resan

Pass

Passet måste vara giltigt under hela resan. Passet får inte vara skadat eller reparerat.

Reseförsäkring

Sverige har sjukvårdsavtal med Portugal (inom EU) så det är viktigt att du tar med ditt kort från försäkringskassan. Du kan enkelt beställa hem ett nytt kort via försäkringskassans hemsida (www.forsakringskassan.se/). Tänk på att det skickas hem till din folkbokföringsadress samt att det kan ta upp till 10 arbetsdagar efter beställningen är genomförd.Vill du komplettera din försäkring, rekommenderar vi ERV reseförsäkringar som ger dig ett bra skydd för en relativt liten kostnad. Telefon: 0770-456900, www.erv.se

Vaccinationer

Du bör ha tillräckligt grundskydd för polio, difteri och stelkramp. Kontakta din vårdcentral eller vaccinationscentral, eller se www.vaccination.nu

Flygbiljett

Din biljett för resan är ditt resebevis samt flygbiljett tillsammans med giltigt pass. Du kan när som helst logga in på din bokning via vår hemsida www.eastongolf.se/Mina-bokningar och beställa ett nytt resebevis. Observera att det är tiden på flygbiljetten som gäller, om tiden skiljer på flygbiljetten och ditt tidigare resebevis från oss.

Flygbolag och Terminal

Vid bokning av din resa framgår vilket flygbolag som används för din specifika avgång. Denna information finns även med på din flygbiljett. Vi ber dig att kontrollera flygplatsens hemsida för vidare information om terminal.

Golfbag vid flygning med TAP Portugal / Brussels Airlines (SN)
Flyger ni med Tap Portugal eller Brussels Airlines ska det stå ”Golf equipment confirmed prepaid” bredvid flight service.

Golfbagsvoucher för Air France/KLM-flygningar
Vid flygning med KLM/AIR France måste golfbagsvouchers visas upp vid incheckningen. Dessa skapas online via medlemskap i ”Flying Blue” samt ”Flying Blue Golf”. 

Vänligen se separat dokument för detaljerade instruktioner om anmälningsprocessen och skapandet av golfbagsvouchers. 

Incheckning      
Incheckningen öppnar två timmar före avgång. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen minst 90 minuter före avgång.

Bagage
TAP: 23 kg bagage + 8 kg handbagage + golfbag (max 23 kg)
KLM/Air France: 23 kg bagage + 12 kg handbagage + golfbag (OBS! krävs golfbagsvoucher. Max 23 kg)

Bryssel Airlines(SN): 23kg bagage + 12kg handbagage + golfbag (max 15kg)

Använd gärna bärbag då bagageutrymmet på planet är begränsat. Tänk på att golfbagsfodralet normalt sätt endast får innehålla en golfbag, ett par skor samt ett 3-pack bollar. Det vill säga att det är endast detta som du har rätt att få ersättning för av försäkringsbolaget vid förlorat/skadat bagage. Hör gärna efter med ditt försäkringsbolag om vad som gäller för just din resa. Innan du lämnar ankomsthallen bör du kontrollera ditt bagage så att allt är oskadat. Vid skada ska detta anmälas direkt, innan ni lämnar ankomsthallen. Observera att det i handbagaget endast får finnas vätskor, krämer, geléer och sprayer i behållare som rymmer max 100 ml (1 dl). Dessa skall placeras i en genomskinlig och återförslutningsbar enlitersplastpåse. En enliterspåse per passagerare.

Mat & dryck på flyget
TAP: En lättare kall eller varm måltid ingår.

KLM/Air France: Snacks/ lättare måltid ingår.
Bryssel Airlines(SN): Mat & dryck ingår ej men kan köpas ombord.

Observera att Easton Golf reserverar sig för bristande måltider/snacks ombord.

Ankomst

En Eastonvärd alternativt chaufför tar emot er vid ankomsten med EASTON GOLF-skylt. Buss finns parkerad utanför ankomsthallen. Resan till Sesimbra tar cirka 40 min.

Lokal turistskatt

Vissa resmål har börjat införa lokal turistskatt som varje resenär måste betala direkt till hotellet vid utcheckning. Detta är inga avgifter som Easton Golf kan påverka eller betala i förväg.

Tullbestämmelser

Portugal är medlem i EU och därmed är det EUs tullbestämmelser som gäller. Inom EU så gäller följande regler vid köp av alkohol: du måste ha fyllt 20 år, du ska själv transportera (eller bära) alkoholen samt att alkoholen måste vara för ditt eller din familjs privata bruk. Enligt tullverkets bedömning utgår bland annat följande referens: du får ta med dig 10 liter spritdrycker, 90 liter vin, 20 liter starkvin samt 110 liter öl. För vissa läkemedel krävs uppvisande av läkarintyg. Vänligen gå in på www.tullverket.se om ni har fler frågor. Notera att det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour gällande tullregler för respektive inreseland.  

Valuta/Betalning/Kreditkort
I Portugal är valutan Euro.

Du kan betala med kort på hotellet och golfbanorna. Det finns inte någon möjlighet att växla pengar på hotellet.

Dricks

Man bör lämna dricks. Ett riktvärde är cirka 10 % till taxichaufför och restaurang samt cirka 3-5 Euro till städerska per vecka.

Vatten

Undvik att dricka kranvatten.

Golf

Vi har förbokat starttider och starttider får ni av Eastonvärden på plats. Tävlingar arrangeras och är frivilliga. Startavgiften för tävlingarna ingår inte i resans pris utan betalas på plats. Ta med ditt hcp-bevis då detta ska visas upp innan spel. Nytt hcp-bevis går att skriva ut från www.golf.se

Klädsel

Vårdad klädsel gäller på banorna i Portugal. Piké med krage är ett måste och jeans är förbjudet. Golfskor med softspikes är krav. Spikskor eller liknande får inte användas.

Golffaciliteter

Golfvagn finns att hyra på klubben för ca 5 Euro per runda. Bil kostar ca 38 Euro per runda. Caddie finns inte att hyra. Observera att priserna är cirka priser och att Easton Golf reserverar sig för eventuella ändringar. Önskar du golfbil så ber vi dig att föranmäla detta till kontoret före avresa.

SPA

Hotellet har ett mindre spa med varierande behandlingar (mot tillägg). Observera att badmössa och badtofflor är obligatoriskt i spat. Kan köpas på plats om så önskas. 

Upplevelser

För att göra din semester så fantastisk som möjligt och för att du ska kunna ta med dig en massa minnen hem i bagaget så vill vi gärna skriva några rader om just din destination. Sesimbra Hotel & Spa ligger mitt på strandpromenaden i den charmiga fiskebyn Sesimbra. Sesimbra har vuxit sig stark som en pittoresk turistort men samtidigt bevarat sin portugisiska charm. Här finner du både smakrika restauranger, mysiga caféer och unika butiker. Under en av de golffria dagarna kommer du även att ha möjlighet att åka på utflykt in till Lissabon, en av Europas charmigaste huvudstäder.

Vår representant

Vår Eastonvärd finns på plats hela säsongen. Eastonvärden ordnar tävlingar, utflykter, gemensamma middagar mm (ingår inte i resans pris utan bokas och betalas på plats). Vår Eastonvärd gör alltid sitt yttersta för att ni ska få en så fantastisk semester som tänkas kan!

Eastonbloggen

Under veckan kommer vår Eastonvärd dokumentera stora och små händelser på vår populära Eastonblogg. Om du inte önskar bli omnämnd på bloggen ber vi dig vänligen att meddela Eastonvärden detta. 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
10/3Stockholm - ArlandaSesimbra Hotel & Spa11 dagar414 790:-Boka
10/3Köpenhamn - KastrupSesimbra Hotel & Spa11 dagar814 790:-Boka
10/3Göteborg - LandvetterSesimbra Hotel & Spa11 dagar415 990:-Boka
AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
20/3Stockholm - ArlandaSesimbra Hotel & Spa12 dagar815 490:-Boka
20/3Köpenhamn - KastrupSesimbra Hotel & Spa12 dagar715 990:-Boka
20/3Göteborg - LandvetterSesimbra Hotel & Spa12 dagar416 990:-Boka
AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
31/3Stockholm - ArlandaSesimbra Hotel & Spa11 dagar614 390:-Boka
31/3Köpenhamn - KastrupSesimbra Hotel & Spa11 dagarMer än 815 390:-Boka
31/3Göteborg - LandvetterSesimbra Hotel & Spa11 dagar415 990:-Boka
AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
10/4Stockholm - ArlandaSesimbra Hotel & Spa12 dagarMer än 814 990:-Boka
10/4Köpenhamn - KastrupSesimbra Hotel & Spa12 dagarMer än 816 190:-Boka
10/4Göteborg - LandvetterSesimbra Hotel & Spa12 dagar416 390:-Boka