Skip to main content

Resereportage Penina på Algarvekusten

Klassiska Penina - upplev Algarve!
Penina Golf Resort
Penina Golf Resort
Penina Golf Resort
Penina Golf Resort
Penina Golf Resort
Penina Golf Resort
Penina Golf Resort
Penina Golf Resort
Lobbyn
Algarves klippor är vida kända över världen
Katedralen i Faro

Atlantisk havsbris, högklassig golf och en rik historia. Området kring Faro har det mesta för en lyckad golfresa.

Du landar på flygplatsen. Sydeuropeiska vindar slår mot kinden. Golfbagen i ena handen och reslusten fyller kroppens alla sinnen. Penina Hotel & Golf Resort är nästa mål på resan för att sparka i gång golfsäsongen efter alla konstens regler.

Hotellet beskrivs som Algarves ”vänliga och varma mormor”. Det byggdes 1966 i direkt anslutning till golfbanan som genom åren stått värd för Portuguese Open och var en fast del av Europatouren under 27 år. Fem gånger ska banan spelas under veckan. Dessutom finns 9-hålsbanan för den extra golfsugna. 

Men skulle handicappet ha sänkts (eller höjts) lika mycket som planerat och historia och kultur lockar. Ja, då är du på rätt plats. Bara 50 minuter från resorten ligger en av Faros många katedraler. Just den här, Saint Francis of Assis, byggdes på 1700-talet. Katedralen har mycket att berätta, men den mest makabra detaljen är att kapellet är byggt av ben och kranier från avlidna munkar. 

Och när du ändå är i Faro så finns det betydligt mycket mer att uppleva för den upplevelsetörstande. Ta en promenad genom stadskärnans apelsinträdsprydda alléer, slå dig ner på ett kafé och njut något gott att dricka i hamnen. Utsikten över kustremsan är magnifik! 

Längre västerut längs kustlinjen ligger fiskebyn Albufeira. Utgrävningar har visat att platsen var bebodd redan för 5 000 år sedan och kom senare att vara en viktig hamnstad i romarriket. Med dess smala gator och vitkalkade hus möter du det genuina Portugal.

Efter katedralen och besöket i fiskebyn kan du fortsätta mot staden Lagos och ta sikte på de karaktäristiska klippformationerna som är hela regionens landmärke. Höjdpunkten är Ponta da Piedad med dess rödgulfärgade kalkstensklippor som reser sig upp ur det turkosa vattnet.

Tillbaka på hotellet går du in genom dörren till Algarvekustens kanske mest klassiska hotell. Ömt vårdat och underhållet minner inredningen om när Penina var centrum för jetsetlivet. Paul McCartney satt vid pianot och komponerade låtar. Låten ”Penina” gav han bort till ett lokalt band. Behöver vi säga mer? Du befinner dig på historisk mark! 

Läs mer om resmålet och boka här! 

Att göra efter golfen:  

- Besök en av Faros gamla katedraler
- Vandra i de smala gränderna
- Ät gott på en restaurang längs stranden
- Besök fiskebyn Albufeira
- Besök klippformationerna vid Ponta da Piedad
- Och du... Glöm inte kameran!