Skip to main content
Nyhet

Borgo di Luce I Monasteri

Golfspel i klostermiljö

Välkommen till medelhavets största ö - Sicilien! Denna Italienska pärla ligger långt söderut, inte långt från Nordafrikas medelhavskust. Vädret är varmt, relativt torrt och lämpar sig utmärkt för golfspel både på senhöst och tidig vår.

Inte mindre än 7 av Unescos världsarv finns på Sicilien. Den antika stadskärnan i Syracusa, kallad Ortigia, ligger bara 18 km från vår resort. Cicero själv beskrev staden som Greklands mest storslagna och den vackraste av de alla. 3000 år av Medelhavets historia samlas i Syrakusa med grekiska teatrar, romerska amfiteatrar och bysantinska lämningar.  

Borgo di Luce I Monasteri är en charmig golfresort där du bor mitt i den lummiga Sicilianska landsbygden i en svårslagen, unik klostermiljö.

Just nu! Obegränsad golf på alla höstresor!

 • Fler bilder
 • Fler bilder
Kundbetyg
: 4 av 5 stjärnor
4/5
Höjdpunkter
 • Gångavstånd till golf
 • 5 greenfee ingår
 • Bra träningsmöjligheter
 • Naturskön resort med vackra vyer
 • Halvpension ingår
Det här ingår i priset
 • Flyg till Italien t/r inkl skatter
 • Golfbag på flyget
 • Transfer till hotellet t/r
 • Hotell med halvpension
 • Obegränsad golf
 • Golfvagn
 • Fritt inträde till hotellets spa
 • Eastonvärd
 • Lokal turistskatt betalas på plats

Golfbana

  I Monasteri Golf Club

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Redan på 1800-talet låg klostret inbäddat i en grönska av apelsin- och olivträd. En del av olivträden står fortfarande kvar med stammar som är flera meter i omkrets. Längs högersidan av 18:e hålet står några av dessa majestäter från förr, vackert upplysta på natten.

  Även om resorten har anor från förr, så är golfbanan av modernt snitt. Den byggdes 2012 och ritades av David & Vincenzo Mezzacane. Nästan alla hål har sitt eget ”rum”. Är de inte kantade av kaktusar, oliv- eller apelsinträd så omgivs de av böljande gräsfält eller dammar med runda konturer.

  Greenerna är snyggt inramade av både små kullar och modernt skurna bunkrar. Om greenkeepern är på det humöret så kan han sätta flaggorna på utmanande ställen, uppe på en platå i ett hörn. Nästan alla greener är tydligt definierade och man förstår vilka möjligheter och utmaningar man står inför. Greenerna är relativt mjuka och tar väl emot bollen. Grästypen är pancross (krypven) och rullar jämt och fint. På fairway och i semiruff är det bermuda för att klara den varma sommaren, men vi gillar ju bermuda eller hur? Sent på hösten och tidigt på våren har den en grå ton då den vilar, men den är alltid en bra spelyta med mycket spinn på de kortare slagen eller upp-peggad för en skön, svept trä-femma på de längre slagen.

  Banan kan spelas både lång och kort. 6 teeboxar på varje hål gör variationsmöjligheten stor. Både damer och herrar kan välja att spela ett långt monster från back-tee eller snällare längst fram från ”senior/junior”-tee.

  Antal hål18
  Avstånd från boendeBoendet ligger vid golfbanan
  Hcp-krav36
  Driving rangeJa
  PuttinggreenJa
  ChippinggreenJa
  Pro ShopJa
  Vagn hyraGolfvagn ingår i priset
  ElvagnJa
  Klubbor att hyraJa
  Soft spikes kravJa
  RestaurangJa
  BarJa

Hotell

  Borgo di Luce I Monasteri (Hotellklass: 5 stjärnor)

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Historiens vingslag känns verkligen på Borgo di Luce I Monasteri. Fritt översatt befinner vi oss på klostret ”Ljusets lilla by”. Huvudbyggnaderna och centrum för resorten är det benedikterkloster som funnits på platsen sedan 1800-talet. Där hittar vi både reception, restaurang, bar, golfens klubbhus och den gamla borggården runt vilken man inrymt ett antal sviter och deluxerum.

  Det är högt i tak, tjocka stenväggar, portaler och pelare, inrett med en modernare och varmare stil av fåtöljer, gröna växter och mängder av detaljer som minner om både siciliansk historia och kultur samt resortens bakgrund som klosterbyggnad från 1800-talet. Utifrån denna kärna byggdes 2012 ett modernare och ombonat poolområde som kvadratiskt omgärdas av fyra enplanslängor av Superior-rum.

  Till vårt grundpris bor man i dessa rymliga rum som alla har egen terrass i markplan och vetter ut mot golfbanan och/eller omgivningarna.

  På Borgo di Luce vill man gärna visa hela bredden av det Sicilianska köket så i halvpensionen ingår 4 rätter. Du kan välja bland 4 olika antipasti, primi, secondi och dolci vid varje middag. Till maten köper du till det du vill ha att dricka och passa gärna på att prova de lokala Sicilianska sorterna. Sicilianska viner har varit starkt på frammarsch ett tag, många baserade på den lokala druvan Nero d’Avola. På senare år har mindre lokala producenter också fått ett ökat utrymme och levererar fantastiska viner till hela Europa.

  Halvpension (per vecka)4-rätters halvpension
  Gångavstånd till golfbanaJa
  Balkong på rummetMöblerad terass
  HavsutsiktNej
  ElektricitetAdapter behövs inte
  HårfönJa
  InomhuspoolI spaavdelningen
  UtomhuspoolJa säsongsöppen, ej uppvärmd
  MinibarJa
  SafeJa
  Satellit-TVJa
  WiFi InternetJa, gratis
  Transfertid från flygplatsenca 50 min

Väder

jan feb mar apr maj jun
Dag151517192327
Natt889121519
Soltimmar101112131415
jul aug sep okt nov dec
Dag293027242016
Natt222220171310
Soltimmar141312111010

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellReslängdPlatserPris
8/10StockholmBorgo di Luce I Monasteri1 veckaFå platser16 990:-BokaMer information
8/10KöpenhamnBorgo di Luce I Monasteri1 veckaFå platser16 990:-BokaMer information
8/10GöteborgBorgo di Luce I Monasteri1 veckaFå platser16 990:-BokaMer information
15/10StockholmBorgo di Luce I Monasteri1 veckaFå platser16 490:-BokaMer information
15/10KöpenhamnBorgo di Luce I Monasteri1 veckaFullt15 590:-FörfråganMer information
15/10GöteborgBorgo di Luce I Monasteri1 veckaFå platser18 990:-BokaMer information
22/10StockholmBorgo di Luce I Monasteri1 veckaFullt16 990:-FörfråganMer information
22/10KöpenhamnBorgo di Luce I Monasteri1 veckaFullt15 590:-FörfråganMer information
22/10GöteborgBorgo di Luce I Monasteri1 veckaFullt19 990:-FörfråganMer information

Bra att veta

Nedan hittar du våra vanligaste frågor och svar. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, tveka inte att kontakta oss genom att maila till info@eastongolf.se eller ringa till 040 - 94 75 00.

Inreseregler - Covid-19

 • Inreseregler Italien

  Den 1 juni 2022 hävde italienska myndigheter kravet på att, vid inresa i Italien från annat land, kunna uppvisa ett giltigt europeiskt covid-certifikat (Green Pass/covid-bevis) eller annan likvärdig certifiering.

  Mer information hittar du på Sweden Abroad.

Riva Toscana
Nyhet

Riva Toscana

 • Italien
 • Bo vid banan