Skip to main content

Resereportage Los Alcázares

Golf, historia, värme och kultur – välkommen till Los Alcázares

Semesterparadiset Murcia i Spanien är inte bara golf. Speciellt inte när du reser till staden Los Alcázares, vilket är ett av våra senaste tillskott på golfkartan. Här får du den perfekta blandningen av historia, mat, kultur och vackra vyer. 

Vägarna in till staden kantas av olivlundar och apelsinodlingar. Los Alcázares är en charmig stad och har många trevliga restauranger och kaféer precis utanför hotelldörren. Den fem kilometer långa strandpromenaden är en dröm för en turist från Europas norra delar som går och längtar efter värme och sol. Och om de kullerstensbeklädda gatorna kunde tala fanns det en hel del att säga. 

De äldsta mänskliga lämningarna går tillbaka till romartiden, runt 210 före Kristus, då området fungerade som en romersk enklav. Utgrävningar har visat att man till exempel byggde spa-anläggningar i området. Saltvattenlagunen Mar Menor, det lilla havet, har nämligen under lång tid påståtts ha helande effekter, främst på grund av den höga salthalten. 

Stadens namn kommer från arabiskans Al Kazar, vilket betyder slott, och syftar på de slott och fort som uppfördes under arabernas ockupation. Flera försvarstorn från den här tiden står kvar än i dag och blickar mot öster där solnedgången visar sig från sin bästa sida. 

– Solnedgången i Los Alcázares anses bland de vackraste i världen, säger Eastonvärden Lars. Han lägger dock snabbt till: 

– Men jag vill så klart framhålla golfen. Golfbanorna är fantastiska! 

Strax norr om Los Alcázares ligger Roda Golf och det är bland annat här Lars håller till. Böljande greener och vattenhinder väntar den semestrande golfspelaren. Det är en utmanande bana som blir roligare varje gång man spelar den. Och som att det inte vore nog så spelas även utmanande La Serena där din spelstrategi sätts på prov. 

– Det är kanonbanor från början till slut, säger Easton Golfs vd, Mattias Wistrand, som nyligen besökte resmålet.

Och ett sista tips när du ändå läst så här långt: En knapp halvtimme bort, i Cartagena, vilar den 2 000 år gamla amfiteatern. Den är väl värd ett besök efter ett dagsverke på golfbanan! 

Läs mer om resmålet och boka här! 

Att göra efter golfen:  

- Besök den antika amfiteatern i Cartagena
- Besök vakttornet Torre del Rame som byggdes av morerna
- Besök den spektakulära fyren Cabo de Palos
- Vandra i de gamla gränderna och längs strandpromenaden 
- Ät en god middag på någon av restaurangerna i staden
- Ta ett dopp i de termiska baden vid Hotel Balneario La Encarnación