Skip to main content

Port el Kantaoui

Tunisien ligger bara några timmars flygresa bort men är ändå som en annan värld. De myllrande basarerna, de fina stränderna, det sköna vädret och de låga priserna är bara början. Här trängs mängder av sevärdheter på en liten yta och på de golffria dagarna erbjuds flera olika utflykter. Några kilometer utanför Sousse finner du den populära semesterorten Port el Kantaoui. Som namnet antyder är mycket uppbyggd kring hamnen vilken är en av Tunisiens största. Här samsas turisternas lyxiga yachter med de lokala fiskebåtarna. En promenad längs kajen erbjuder inte bara en vacker miljö utan också många välfyllda butiker och trivsamma uteserveringar. Förutom marinan har Port El Kantaoui även vackra kilometerlånga sandstränder.

Snabbfakta

5 greenfee ingår
Gångavstånd till golf
Nära till strand och marina med restauranger
Omtyckt 36-hålsanläggning
Halvpension ingår

På gångavstånd från Marinan hittar du våra båda hotell, Seabel Alhambra Beach Golf & Spa och Marhaba Palace.  För trötta golfmuskler är hotellens fina spa den bästa belöningen efter dagens runda. En kort promenad från hotellen ligger El Kantaoui Golf Club som bjuder på två 18-hålsbanor. Panorama Course ligger i kuperad terräng med breda fairways och fantastisk utsikt över Medel­havet. Sea Course erbjuder en härlig mix av seaside och olivlundar. Banan är betydligt flackare och något smalare vilket kräver precision i slagen. Banorna håller god kvalitet och dess olika karaktärer gör din golfupplevelse intressant och omväxlande. Eastons gäster har dessutom möjlighet att spela 9 hål extra fritt på speldagen efter 14.30 - i mån av plats. Nyhet! Resorna till Tunisien under våren 2020 innehåller 5 greenfee/vecka!

Kombinationsresor
Du kan även kombinera din 2-veckorsresa med  en vecka i Hammamet och en vecka i Port el Kantaoui. Två olika orter, två olika hotell och två olika golfpaket. Kan det bli bättre? Läs mer »

Väder

Blogginlägg

Bana

El Kantaoui Golf Course - 36 hål
El Kantaoui Golf Course - 36 hål
Nära våra hotell ligger El Kantaoui Golf Course som erbjuder två 18-hålsbanor - Panorama och Sea Course. Dessa två banor av olika karaktär gör att din golfupplevelse blir både intressant och omväxland...

Hotell

Alhambra
Alhambra
Seabel Alhambra Beach Golf & Spa ligger i en stor park vid havet i Sousse. Läget är formidabelt med 36-hålsanläggning inom kort promenadavstånd och 300 meter till privat strandområde. Även den trivsam...
Marhaba Palace
Marhaba Palace
Marhaba Palace är ett hotell med utmärkt läge vid Medelhavet som precis har uppgraderats till femstjärnig status. Här finns en privat strand och Port El Kantaoui Golfklubb inom gångavstånd. Närheten m...

Inför resan

Pass

Vi rekommenderar att ditt pass är giltigt 6 månader efter hemresan. Passet får inte vara skadat eller reparerat. Notera att det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour gällande regler för respektive inreseland. Vid frågor gällande giltighetstid på ditt pass hänvisar vi till landets ambassad. 

Reseförsäkring

Sverige har inget sjukvårdsavtal med Tunisien så reseförsäkring är extra viktigt. Skyddet du har genom hemförsäkringen kanske behöver kompletteras. ERV reseförsäkringar ger dig ett bra skydd för en relativt liten kostnad. Telefon: 0770-456 900, www.erv.se

Vaccinationer

Du bör ha tillräckligt grundskydd för polio, difteri och stelkramp. Kontakta din vårdcentral eller vaccinationscentral, eller se www.vaccination.nu

Flygbiljett

Din biljett för resan är ditt resebevis samt flygbiljett tillsammans med giltigt pass. Du kan när som helst logga in på din bokning via vår hemsida www.eastongolf.se/Mina-bokningar och beställa ett nytt resebevis. Observera att det är tiden på flygbiljetten som gäller, om tiden skiljer på flygbiljetten och ditt tidigare resebevis från oss.

Flygbolag och Terminal

Vid bokning av din resa framgår vilket flygbolag som används för din specifika avgång. Denna information finns även med på din flygbiljett. Vi ber dig att kontrollera flygplatsens hemsida för vidare information om terminal.

Golfbag vid flygning med Nouvelair

På biljetten ska det framgå att golfbag är inkluderad samt förbetald.

Incheckning

Incheckning öppnar 2 timme före avgång. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen minst 90 minuter före avgång.

Bagage
Nouvelair bokat med Detur: 20 kg incheckat bagage + 5 kg handbagage + 15 kg golfbag

Nouvelair bokat med Almena:  27 kg incheckat bagage + 8 kg handbagage + 15 kg golfbag

Använd gärna bärbag då bagageutrymmet på planet är begränsat. Tänk på att golfbagsfodralet normalt sätt endast får innehålla en golfbag, ett par skor samt ett 3-pack bollar. Det vill säga att det är endast detta som du har rätt att få ersättning för av försäkringsbolaget vid förlorat/skadat bagage. Hör gärna efter med ditt försäkringsbolag om vad som gäller för exakt din resa. Innan du lämnar ankomsthallen bör du kontrollera ditt bagage så att allt är oskadat. Vid skada ska detta anmälas direkt, innan ni lämnar ankomsthallen. Observera att det i handbagaget endast får finnas vätskor, krämer, geléer och sprayer i behållare som rymmer max 100 ml (1 dl). Dessa skall placeras i en genomskinlig och återförslutningsbar enlitersplastpåse. En enliterspåse per passagerare.

Plats på planet 
För avresa från Arlanda och Göteborg med Detur kan plats förbokas genom följande länk www.detur.se/reseinformation/Flygbolag

För avresa från Köpenhamn med Almena vänligen kontakta oss för förbokning av specifik plats, pris från 350kr/person tur och retur. 

Mat & dryck på flyget
För köp ombord så rekommenderar vi att ni har kontanter i Euro med er, då kortbetalning ombord är begränsat. 

Observera att Easton Golf reserverar sig för bristande måltider/snacks ombord.

Ankomst

En Eastonvärd alternativt chaufför tar emot er vid ankomsten med EASTON GOLF-skylt. Resan till hotellet från Monastir Airport tar cirka 50min. Resan till hotellet från Tunis Airport tar cirka 1h 50 min.

Lokal turistskatt

Vissa resmål har börjat införa lokal turistskatt som varje resenär måste betala direkt till hotellet vid utcheckning. Detta är inga avgifter som Easton Golf kan påverka eller betala i förväg.

Tullbestämmelser

Är du över 20 år får du;

Till Sverige får du från icke EU-land föra in: 200 cigaretter, 1 liter starksprit (över 22 %) eller 2 liter starkvin (15-22 %), 2 liter vin (under 15 %), 64 liter starköl. Observera att allt mousserande vin räknas som starkvin oavsett alkoholhalt. Det är den enskilde resenärens egna ansvar att hålla sig à jour med gällande tullregler för respektive inreseland. För vissa läkemedel krävs uppvisande av läkarintyg. För mer information se www.tullverket.se. Notera att det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour gällande tillregler för respektive inreseland.

Valuta/Betalning/Kreditkort

Valutan är Tunisiska dinarer (TND). Hotell, golfklubbar samt vissa restauranger accepterar kreditkort. Taxi föredrar kontanter. Valutan får inte föras ut ur Tunisien utan ska växlas på plats. Banker och växlingskontor finns på flera ställen i Port el Kantaoui och Sousse och du kan även växla på hotellet. På hotell Alhambra finne det en bankomat i lobbyn. Bor du på hotell Marhaba Palace finns det gott om bankomater i Marinan, som ligger endast några minuters promenad bort. Du kan växla tillbaka överblivna dinarer på flygplatsen vid hemresan.

Dricks

Man bör lämna dricks. Ett riktvärde är cirka 10 % till taxichaufför och restaurang.

Vatten

Undvik att dricka kranvatten.

Golf

Vi har förbokat starttider och starttider får ni av Eastonvärden på plats. Tävlingar arrangeras och är frivilliga. Startavgiften för tävlingarna ingår inte i resans pris utan betalas på plats. Ta med ditt hcp-bevis då detta kan behöva visas upp innan spel. Nytt hcp-bevis går att skriva ut från www.golf.se

Klädsel på banan

Vårdad klädsel gäller på banan. Piké med krage är ett måste och jeans är förbjudet. Golfskor med softspikes är krav. Spikskor eller liknande får inte användas.

Golffaciliteter

Golfvagn finns att hyra på klubben. Golfvagn (2hjul) kostar ca 4 € / 10 TND per runda. Golfvagn (3hjul) kostar ca 5 € / 15 TND per runda. Bil kostar ca 25 € / 65 TND per runda. Önskar du golfbil så ber vi dig att föranmäla detta till kontoret före avresa. Easton Golf reserverar sig för eventuella ändringar. På klubben finns mindre värdeskåp att hyra för ca 1 dinar/ dag.

SPA – Hotell Alhambra

Hotellet har ett mindre spa med variernade behandlingar (mot tillägg). Observera att från ankomstdagen och 48h framåt är det 1 fritt inträde till SPA-avdelningen på Hotel Alhambra. Därefter kan inträde köpas mot kostnad. 

SPA & Gym – Hotell Marhaba

Hotellet har ett mindre spa med varierande behandlingar (mot tillägg). Eastons gäster har fritt inträde till inomhuspoolen på hotellet samt till bastu. Vi har även fri tillgång till hotellets gym. Träningspass med instruktör finns och är mot tillägg.

Upplevelser

För att göra din semester så fantastisk som möjlight och för att du ska kunna ta med dig en massa minnen hem i bagaget så vill vi gärna skriva några rader om just din destination. Port el Kantaoui är Tunisiens klassiska semesterort som erbjuder både trevliga hotell och bra golfbanor. Staden som förr var mer känd som ett fiskesamhälle är uppbyggd kring den pittoreska marinan och när solen letat sig ner bakom horisonten, sjuder småbåtshamnen av liv. Slå dig ner på en av de många restaurangerna, insup stämningen och njut av havets läckerheter. En bättre uppladdning inför morgondagens utmaning på golfbanan kan man knappast få.

Från Hotel Alhambra är det ca 20 minuters promenad till marinan och från Marhaba Palace är det ca 5 minuters promenad. För att krydda din semester lite extra erbjuder vi en rad av olika tillval. Varför inte starta semestern med en extra golfrunda? Du har möjlighet att boka en runda extra på El Kantaoui Golf redan innan avresa. Under en av dagarna erbjuds dessutom en halvdagsutflykt till trevliga och pulserande Sousse med besök på museum och marknad, en utflykt du absolut inte vill missa.

Vår representant

Våra Eastonvärdar finns på plats hela säsongen. Eastonvärden ordnar tävlingar, utflykter, gemensamma middagar mm (ingår inte i resans pris utan bokas och betalas på plats). Våra Eastonvärdar gör alltid sitt yttersta för att ni ska få en så fantastisk semester som tänkas kan!

Eastonbloggen

Under veckan kommer vår Eastonvärd dokumentera stora och små händelser på vår populära Eastonblogg. Om du inte önskar bli omnämnd på bloggen ber vi dig vänligen att meddela Eastonvärden detta. 

Utflykter

Utflyktsprogram – Port el Kantaoui, Tunisien

Halvdags utflykt till Sousse
I utflykten ingår transport, inträde till museum och engelsktalande guide.
Minimi deltagareantal 8 personer.
Spa paket – 3 dagar
Dag 1
Hammam och skrubb med Kessa och oliv olja.
Sport massage (30min)
 
Dag 2
Sjögräs behandling (20min)

Special ryggmassage (30min) eller mjuk benmassage (30 min).

Dag 3
Lerinpackning (20min)

Relaxmassage (30min)

Karta

Avgångar & priser

Sida 1 av 4

AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
13/3Stockholm - ArlandaMarhaba Palace1 vecka69 790:-Boka
13/3Stockholm - ArlandaMarhaba Palace2 veckor217 190:-Boka
13/3Köpenhamn - KastrupMarhaba Palace1 vecka410 090:-Boka
13/3Köpenhamn - KastrupMarhaba Palace2 veckor214 890:-Boka
13/3Göteborg - LandvetterMarhaba Palace1 vecka29 590:-Boka
13/3Göteborg - LandvetterMarhaba Palace2 veckor214 990:-Boka
AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
20/3Stockholm - ArlandaAlhambra1 veckaMer än 89 390:-Boka
20/3Stockholm - ArlandaMarhaba Palace1 vecka310 990:-Boka
20/3Stockholm - ArlandaAlhambra2 veckor214 090:-Boka
20/3Stockholm - ArlandaMarhaba Palace2 veckorPå förfrågan16 390:-På förfrågan
20/3Köpenhamn - KastrupAlhambra1 vecka79 690:-Boka
20/3Köpenhamn - KastrupMarhaba Palace1 vecka310 190:-Boka
20/3Köpenhamn - KastrupAlhambra2 veckor413 490:-Boka
20/3Köpenhamn - KastrupMarhaba Palace2 veckorPå förfrågan15 190:-På förfrågan
20/3Göteborg - LandvetterAlhambra1 vecka59 390:-Boka