Skip to main content

Träningsresa med Åkersberga GK

Hacienda del Álamo, Spanien

Välkommen till Hacienda del Alamo Golf Resort! Detta är en lyxig golfresort inte långt från Alicante i sydvästra Spanien. Golfen spelar vi på Golf Club Hacienda del Alamos som är en av de bästa banorna i Murcia-regionen och ligger direkt i anslutning till hotellet. Banan är ritad av den välkände arkitekten Dave Thomas och ligger i ett ondulerat landskap. 

Här ligger allt nära till hands från hotellet som klubbhus, träningsområden och golfbanan. 4-stjärniga Hacienda del Alamo erbjuder övernattning i vackra generösa hotellrum som är belägna i tvåvåningsbyggnader. Det är ljusa och fräscha rum. Alla rum har balkong eller terrass så att man kan koppla av och njuta av det härliga vädret.  På hotellet finns pooler, gym och ett härligt SPA. Detta är golfresan med det lilla extra och du kommer inte sakna något.

Välkommen till Spanien med Åkersberga GK!
Under våren erbjuds nu två följande veckor med tränings- och spelresor till Hacienda del Alamo, där du själv kan välja utifrån det upplägg som passar dig bäst.

Pro Jakob Berlin står under första veckan för upplägget, och gruppen är lite mindre. Här är resan för dig som vill träna och spela med mer tävlingsfokus.

Andra veckan står både Pro Eva Hultgren och Pro Jakob Berlin för gemensamt upplägg, med något för alla!

 • Fler bilder
 • Fler bilder
Kundbetyg
: 4 av 5 stjärnor
4/5
Höjdpunkter
 • Nordiska materialval med underbart poolområde
 • Prisvärt i solen
 • Modern Dave Thomas-bana för alla
 • Ypperliga träningsområden

Golfbana

  Hacienda del Álamo

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Par 72 6 375 m 5 994 m 5 534 m

  Hacienda del Álamo är en grön och skön hed- och parkbana från Spanien som möter Arizonas desert-banor och kontrasterna blir en slående visuell upplevelse. Du får gröna fairways mot kritvita sandbunkrar inramade av waste-areas smyckade med prydnadsgräs och blommande buskar.

  Hacienda del Álamo är inte någon bollslukarbana. Utanför fairway är det lätt att hitta sin boll i waste-areas som dessutom är spelbara. De kuperade avsnitten är främst vid green då en del hål ståtar med ondulerade greener som kräver precision och rätt bollbana vid inspel. Likaså är banans välskötta och snabba greener ett stort plus för totalupplevelsen. Banan är promenadvänlig.

  Golfbanan invigdes 2006 och är designad av den välkände amerikanske banarkitekten Dave Thomas. Siktet var inställt på att skapa en mästerskapsbana i det spännande landskapet – med ganska långa hål, strategiskt placerade vattenhinder, bunkrar och waste-areas – men också en bana för alla. Med åren har man byggt till fler utslagsplatser längre fram, så valmöjligheterna har bara blivit större.

  Klubbhuset är modernt och imponerande med stor terrass och utsikt över golfbanan och landskapet. Det är alldeles utmärkt tillhåll efter avslutad golfrunda för att mingla och prata igenom det uträttade dagsverket. Det 2 000 kvadrameter stora klubbhuset har både restaurang, bar och golfshop.

  Hängivna golfspelare har väldigt goda möjligheter till träning och finslipning av detaljer på Hacienda del Álamo. Det finns en väl tilltagen drivingrange med både mattor och gräs, stor puttninggreen och särskilda träningsytor för chip och pitch. Det finns även en 6-hålsbana att utforska. Denna består av tre par 3-hål och tre par 4-hål.

  Antal hål18 hål, par 72
  Avstånd från boende100 meter hotell, cirka 700 meter lägenheter, 40 min från Los Alcázares
  GrästypBermuda
  Hcp-krav36
  Driving rangeJa
  PuttinggreenJa
  ChippinggreenJa
  Korthålsbana6-hålsbana med par 3 och par 4
  Pro ShopJa
  VagnhyraJa
  ElvagnJa
  GolfbilJa (förbokning krävs)
  Klubbor att hyraJa
  Soft spikes-kravJa
  RestaurangJa
  BarJa

Hotell

  Hacienda del Álamo Hotel (Hotellklass: 4 stjärnor)

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Hotellet är nytt, fräscht och modernt inrett med geymtliga färg- och materialval som inte är helt olika vår egen nordiska design. Sällskapsytorna är många och ombonade. Du möts av en stor lobbybar med sköna soffor och vill du kan du bara kliva ut genom dörren och slå dig ner på terrassen med utsikt över pool och golfbana.

  Hotellet kan kallas ett bungalowhotell. Oavsett definitionen finns rummen i mindre hus utspridda i parken runt huvudbyggnaden där reception, lobbybar, restaurang och poolområde återfinns. Det ger en skön lummig känsla var man än rör sig på området. I anslutning till hotellområdet finns också ett torg med ett litet utbud av butik, kafé och en restaurang som håller öppet säsongsvis.

  Vi slår gärna ett extra slag för terrassen vid poolen på kvällen. När vädret tillåter så är det en svårslagen känsla att sitta där på en after golf och njuta av utsikten, poolen och de drycker lobbybaren har att erbjuda.

  Beläggningen på boendet styr om middagarna serveras som buffé eller á la carte.

  Gångavstånd till golfbanaJa
  Balkong på rummetJa
  HårfönJa
  UtomhuspoolEj uppvärmd
  MinibarJa
  SafeJa
  Satellit-TVJa
  WiFi InternetJa
  GymJa
  AffärKiosk, tapas och kafé vid torget öppet säsongsvis
  Närmaste stadskärnaFuente Álamo de Murcia, 7 km
  Transfertid från flygplatsen1h20min (12,5 mil)

Väder

jan feb mar apr maj jun
Dag151720222530
Natt56891418
Soltimmar6678910
jul aug sep okt nov dec
Dag323330252017
Natt2119171397
Soltimmar1198666

Karta

Bra att veta

Nedan hittar du våra vanligaste frågor och svar. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, tveka inte att kontakta oss genom att maila till info@eastongolf.se eller ringa till 040 - 94 75 00.

Inreseregler - Covid-19

 • Inreseregler Spanien

  Det finns numera inga restriktioner vid inresa till Spanien.

  Mer information hittar du på Sweden Abroad.

Hacienda del Álamo Long Stay

Hacienda del Álamo Long Stay

 • Spanien
 • Bo vid banan
Los Alcázares Long Stay

Los Alcázares Long Stay

 • Spanien
 • Bo i stan
Los Alcázares

Los Alcázares

 • Spanien
 • Bo i stan
Valle del Este

Valle del Este

 • Spanien
 • Bo vid banan