Spanien - Murcia, Mar Menor Golf Resort

Varför välja detta resmål?
 • Medlemskap på 7 olika golfbanor
 • Flera restauranger, fyra middagar ingår
 • Direktflyg från Arlanda, Landvetter och Köpenhamn

Costa Cálida är den varma kusten som lockar med över 300 soldagar per år. Kusten tillhör provinsen Murcia som länge har lockat golfare året runt och anses vara den varmaste, torraste regionen i Europa. Här längs Costa Cálida i sydöstra Spanien ligger Mar Menor i härligt semesterklimat, ca en timme från Alicante.

Vårt lägenhetsboende ”The Residences” är idealiskt för Long Stay-resenärer. De fyrstjärniga lägenheterna är moderna och håller hög standard. Boendet och Mar Menor Golf Resort känns nästan som en mindre by och ligger nära den stora saltvattenlagunen Mar Menor. Här finns ett femstjärnigt hotell, hundratals villor och lägenheter, pooler, spa-anläggning, gym, padel- och tennisbanor, flera trevliga restauranger, barer, mataffär, o.s.v.

På resorten ligger ”hemmabanan” Mar Menor men i vårt golfpaket ingår ytterligare 6 golfbanor med skilda karaktärer. Den gemensamma nämnaren i Mar Menor-golfen är att Jack Nicklaus-designgrupp är banarkitektfirman bakom sex av golfbanorna. Under din semester ingår medlemskap på 7 golfbanor och du har rätt att spela hur mycket golf du vill. Tillkommer gör en spelavgift på 9 euro per 18-håls greenfee som betalas på plats. Noterbart också att golfvagn ingår i samtliga fall. 

Murcia-regionen har en rik historia och staden Murcia är väl värt ett besök under semestermånaden med sina charmiga torg, restauranger och butiker. I närområdet finns även den historiska hamnstaden Cartagena samt klassiska semesterstäder som Alicante, och Almeria. Lite längre bort finner man den moriska staden Granada och det imponerande slotts- och borgområdet Alhamra. 

Pris från:
18 590:-
Dagar:29
Ingår i priset:Flyg till Spanien t/r inkl flygskatter och golfbag. Hyrbil med fria mil, en per två personer. Boende i vald lägenhetstyp med självhushåll. 4 middagar. Städning och byte av handdukar/lakan 1gång/vecka. Medlemskap 7 banor (medlemsgreenfee 9€/18hål tillkommer på plats.) Golfvagn. Eastonvärd. Eventuell lokal turistskatt betalas på plats.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Banor på resmålet

Mar Menor
Banan ligger i ett flackt område på Mar Menor Resort och är väldigt uppskattad. För att uppnå ett bra resul...
Hacienda del Álamo
Bankaraktären är links i kombination med ökenbana och kontrasterna utgör en visuell upplevelse. De gröna fairwayomr...
Saurines
På Saurines väntar en intressant, kul och spännande golfrunda. Saurines förknippas med ökengolf och är udda i...
La Torre
La Torre är en underbart charmig parkbana som vi är väldigt förtjusta i. Det är den kortaste av de sex Ma...
El Valle
Många prestigefyllda tävlingar har spelats på El Valle bland annat kvalet till Europatouren, stora nationella tävlinga...
Hacienda Riquelme
Hacienda Riquelme är en trevlig och utmanande bana med många djupa bunkrar, ibland även på fairway, och strategiskt pl...
Alhama Signature Course
Mästerverket Alhama Signature Course måste upplevas åtminstone en gång under semestern i Mar Menor. Det här...

Golfmedlemskap

Under din Long Stay-vistelse i Mar Menor får du möjlighet till spel på sju golfbanor av olika karaktär och svårighetsgrad. Från lägenheterna har du gångavstånd till och utsikt över ”hemmabanan” Mar Menor som är ritad av Dave Thomas och Jack Nicklaus. Banan är tacksam, platt och omväxlande. De övriga sex golfbanorna som ingår i paketet är El Valle, La Torre, Saurines, Hacienda Riquelme, mästerskapsbanan Alhama Signature och Hacienda del Alamo.

Under din semester ingår medlemskap på ovan nämnda banor och du har rätt att spela hur mycket golf du vill. Tillkommer gör en spelavgift på 9 euro per 18-håls greenfee som betalas på plats. Vid varje golfrunda ingår golfvagn. Önskar du spela 9 hål med start efter kl. 15.00 är kostnaden 5 euro per tillfälle.

Under säsongen är starttider uppbokade två gånger per vecka för ”gemensam tävlingsgolf” i regi av Easton Golf. Den ena golfrundan är på ”hemmabanan” Mar Menor medan den andra spelas på någon av övriga golfbanorna.

Alla andra önskade golfrundor bokar du, som Mar Menor-medlem, själv upp på plats 48 timmar i förväg. Bokningarna görs i receptionen på klubbhuset på Mar Menor och du väljer själv vilka banor du vill spela. Notera dock att du endast får spela på samma bana tre gånger per vecka. Medlemskapet gäller på banorna Mar Menor, Saurines (20 min), La Torre (20 min), El Valle (30 min), Hacienda Riquelme (25 min), Hacienda del Alamo (30 min) och Alhama Signature Course (45 min). 

Hyrbil med Easton Golf

Att resa på Long Stay innebär att man under sin vistelse disponerar en hyrbil. Du hämtar själv ut bilen på flygplatsen och kör på egen hand till din destination. Adress får du tillsammans med din hyrbilsvoucher och övrig information 10-14 dagar före avresa. Vi ber dig noggrant läsa igenom denna information samt vouchern som kommer tillsammans med biljettutskicket.

Hyrbilsagent

Vi bokar våra hyrbilar via hyrbilsagenten Auto Europe som i sin tur samarbetar med alla stora hyrbilsföretag. Av din hyrbilsvoucher framgår det hos vilket hyrbilsföretag du ska hämta ut din bil. Utbudet av bilar varierar beroende på bokningstillfälle samt är olika på varje destination. Vid vissa tillfällen finns det bilar med mycket förmånliga villkor och vid andra tillfällen kan utbudet vara mindre. Vi kan inte garantera samma typ av bil eller likvärdiga villkor till samtliga kunder. Vad som gäller för just din hyrbil framgår av din voucher.

Huvudförare

Huvudföraren är den som står angiven som resenär 1 när du bokar resan hos oss. För att hämta ut hyrbilen krävs det att huvudföraren, förutom giltigt körkort och pass, även har ett giltigt internationellt kreditkort. Se vidare under punkten ”Giltigt kreditkort”.

Giltigt kreditkort – viktigt!

Bankkort eller andra liknande kort där inköpen dras omedelbart från ditt konto accepteras oftast inte (även om det skulle finnas en kredit på bankkontot.) Kreditkort och betalkort är kort där du får en månatlig faktura på dina inköp. D.v.s. köpen dras inte direkt från ditt bankkonto utan betalas i efterhand en gång per månad. Har du inget giltigt kreditkort eller betalkort kan du bli hindrad från att få ut hyrbilen. Kolla noga att du har rätt typ av kort!

Vissa bolag accepterar bankkort, men du kan då bli tvungen att betala en försäkring till den lokala uthyraren. Bankkort kallas också debit card.

Observera att hyrbilsföretaget kommer att spärra en summa på ditt kreditkort under hela hyrbilsperioden som en deposition. Summan varierar från land till land men kan i vissa fall vara uppemot 20 000 kronor.

Avtal kund – hyrbilsföretag
Att hyra bil är alltid ett avtal mellan huvudföraren av bilen och det lokala hyrbilsföretaget. Easton Golf har ingen möjlighet att påverka de lokala reglerna eller ta ansvar för den hyrda bilen.
 

Hyrbilsvillkor

Vad som ingår
 • Hyrbil typ Ford Fiesta, 5-dörrars, 2 personer per bil

 • Fria mil – d.v.s. ingen begränsning på körsträckan

 • Grundförsäkring

Vad som tillkommer
 • Bränsle*
 • Lokala skatter
 • Eventuella serviceavgifter
 • Eventuella vägtullavgifter
*Bränsle – Observera att varje hyrbilsbolag tillämpar olika regler vad det gäller bränslet vid återlämning av bilen. Vissa kräver att bilen lämnas med full tank och hos andra bolag skall bilen lämnas med tom tank. Vad som gäller i just ditt fall framgår av vouchern från Auto Europe.
 
Tillval – ej obligatoriska
 • Självriskeliminering

 • Övriga försäkringar

 • Extra förare

 • Extrautrustning som exempelvis GPS eller vägtullstransponder

OBS: Vi rekommenderar att du hyr en Vägstullstransponder för resor på Algarvekusten. Där finns det inte längre manuella Vägtullsstationer, därför måste man annars hålla reda på sina tullavgifter samt uppsöka postkontor för att betala vägtull.
 
Ålderskrav

Krav på att köpa en extra försäkring för förare under 21 är och över 70 år kan förekomma. Observera att detta inte är något Easton Golf står för.

Lång hyresperiod

Om du har en resa som varar i mer än 28 dagar kan depositionsavgiften vara högre.

Du kan också eventuellt behöva byta hyrbil under perioden. I detta fall kommer du då ha mottagit 2 hyrbilsvouchers tillsammans med dina flygbiljetter. Vid uthämtning av bilen tillkommer en extra kostnad för envägshyra. Exakta kostnader för envägsavgifter finns på dina hyrbilsvouchers, spara dessa kvitton och skicka in dem till Easton Golf efter hemkomst så får du tillbaka dina utlägg.

Viktigt vid upphämtning
Tänk på att du alltid kan ringa Auto Europe för att få hjälp vid upphämtning av bilen. Skulle det mot förmodan vara något ni ställer er frågande till när ni hämtar ut bilen, eller om hyrbilspersonalen hävdar att ni behöver köpa till ytterligare försäkringar så kan Auto Europe ta diskussionen med den lokala uthyraren.

Telefonnumret finns på din voucher i en ruta längst upp till vänster. Gratisnummer från Sverige är 020 888 527, men om du befinner dig i Spanien kan du ringa det nummer som står efter España. Befinner du dig i Portugal ringer du det som står efter Portugal. Ett alternativt nummer som alltid fungerar är +46 108 886 652. Oftast är det skandinavisktalande personal, men utanför kontorstid kan det vara engelsktalande.

Du ansvarar för köp gjorda på plats

Hyrbilsföretagens personal har ofta provision på att sälja extra försäkringar och kan ibland vara påstridiga. Vi rekommenderar att du kontrollerar dina privata försäkringar innan avresa. I vissa fall ingår bland annat Självriskeliminering i ditt kreditkort eller hemförsäkring.

Easton Golf ansvarar inte för eventuella köp eller tillägg som görs på plats. Det är därför mycket viktigt att du noga läser igenom hyrbilskontraktet för att undvika eventuella kostnader för något som du inte vill ha. Be om ett kontrakt på svenska eller engelska så att du försäkrar dig om att du förstått innehållet på kontraktet.

Reklamationer

Avslutningsvis vill vi poängtera att eventuella reklamationer ska göras direkt till Auto Europes skandinaviska team enligt länken som följer:

Telefon: 020-888 527. 

Inför resan

Pass

Passet måste vara giltigt under hela resan. Passet får inte vara skadat eller reparerat.

Reseförsäkring

Sverige har sjukvårdsavtal med Spanien (inom EU) så det är viktigt att du tar med ditt kort från försäkringskassan. Du kan enkelt beställa hem ett nytt kort via försäkringskassans hemsida (www.forsakringskassan.se/). Tänk på att det skickas hem till din folkbokföringsadress samt att det kan ta upp till 10 arbetsdagar efter beställningen är genomförd. Vill du komplettera din försäkring, rekommenderar vi ERV reseförsäkringar som ger dig ett bra skydd för en relativt liten kostnad. Telefon: 0770-456900, www.erv.se

Vaccinationer

Du bör ha tillräckligt grundskydd för polio, difteri och stelkramp. Kontakta din vårdcentral eller vaccinationscentral, eller se www.vaccination.nu

Flygbiljett

Din biljett för resan är ditt resebevis samt flygbiljett tillsammans med giltigt pass. Du kan när som helst logga in på din bokning via vår hemsida Mina-bokningar och beställa ett nytt resebevis. Observera att det är tiden på flygbiljetten som gäller, om tiden skiljer på flygbiljetten och ditt tidigare resebevis från oss.

Flygbolag och Terminal

Vid bokning av din resa framgår vilket flygbolag som används för din specifika avgång. Denna information finns även med på din flygbiljett. För vidare information om terminal hänvisar vi till respektive flygplats hemsida.  

Incheckning     

Incheckning öppnar två timmar före avgång. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen minst 90 minuter före avgång.

Bagage

Norwegian: 20 kg bagage + 10 kg handbagage + golfbag (max 20 kg).

Använd gärna bärbag då bagageutrymmet på planet är begränsat. Tänk på att golfbagsfodralet normalt sätt endast får innehålla en golfbag, ett par skor samt ett 3-pack bollar. Det vill säga att det är endast detta som du har rätt att få ersättning för av försäkringsbolaget vid förlorat/skadat bagage. Hör gärna efter med ditt försäkringsbolag om vad som gäller för just din resa. Innan du lämnar ankomsthallen bör du kontrollera ditt bagage så att allt är oskadat. Vid skada ska detta anmälas direkt, innan ni lämnar ankomsthallen. Observera att det i handbagaget endast får finnas vätskor, krämer, geléer och sprayer i behållare som rymmer max 100 ml (1 dl). Dessa skall placeras i en genomskinlig och återförslutningsbar enlitersplastpåse. En enliterspåse per passagerare.


Mat & dryck på flyget
Norwegian: Mat & dryck ingår ej men kan köpas ombord.

Observera att Easton Golf reserverar sig för bristande måltider/snacks ombord.

Tullbestämmelser

Spanien är medlem i EU och därav är det EUs tullbestämmelser som gäller. Inom EU så gäller följande regler: du måste ha fyllt 20 år, du ska själva transportera (eller bära) alkoholen samt att alkoholen måste vara för ditt eller din familjs privata bruk. Du får ta med dig 10 liter spritdrycker, 90 liter vin, 20 liter starkvin samt 110 liter öl. För vissa läkemedel krävs uppvisande av läkarintyg. Vänligen gå in på www.tullverket.se om ni har fler frågor. Notera att det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour gällande tullregler för respektive inreseland.  

Lokal turistskatt

Vissa resmål har börjat införa lokal turistskatt som varje resenär måste betala direkt till hotellet vid utcheckning. Detta är inga avgifter som Easton Golf kan påverka eller betala i förväg.

Ankomst & hyrbil

Hyrbil är förbokad hos lokal agent och hämtas upp på flygplatsen. Kolla på vouchern från Auto Europe vilken som är den lokala agenten och gå till deras bemanningsdisk. OBSERVERA att den som står som huvudförare för bilen måste ha ett giltigt kreditkort. (Betalkort fungerar ej). Vi rekommenderar att du läser igenom dokumentet ”Hyrbil med Easton Golf” som du finner bifogat samt på vår hemsida. Chauffören på hyrbilen ska alltid ha med sitt pass alternativt kopia på sitt pass vid användning av bilen.

För dig som har sen ankomst eller en tidig hemresa och behöver Hyrbilsfirmans service utanför ordinarie öppettider gäller följande:

Sen ankomst

Kolla på vouchern från Auto Europe vilken som är den lokala agenten och gå till deras bemanningsdisk. Vi har föranmält din sena ankomst så där finns personal som väntar på dig. Vid uthämtning av bilen tillkommer en extra kostnad på ca 35€. Spara kvittot och skicka in det till Easton Golf efter hemkomst så får du tillbaka ditt utlägg.

Tidig hemresa

Kolla redan vid ankomst var den lokala agenten har sin så kallade nyckelbox (drop off key box). På hemresedagen ska du parkera bilen på hyrbilsfirmans parkering och lämna nyckeln i drop off boxen.

Lång hyresperiod (mer än 28dgr) 

Om du har en resa som vara i mer än 28 dagar kan du eventuellt behöva byta hyrbil. Du kommer då ha mottagit 2 bilvouchers tillsammans med dina flygbiljetter. Vid uthämtning av bilen tillkommer en extra kostnad för envägshyra. Exakta kostnader till envägsavgfter finns på dina hyrbilsvouchers. Spara kvittona och skicka in dem till Easton Golf efter hemkomst så får du tillbaka dina utlägg.

Förare över 70 år

För förare över 70 år kan det tillkomma en extraförsäkring på cirka € 5,50 per dag. Maxbelopp för en hyresperiod är € 75. (För stora bilar är maxbeloppet per hyresperiod € 100). Tyvärr kan vi inte påverka när eller om hyrbilsföretagen tar ut denna försäkring.

The Residences at Mar Menor Golf Resort
C/ Ceiba sn Mar Menor Resort
Torre Pacheco (30700)

Murcia - España

Telefonnummer: +34 968041888
GPS: Latitude 37.7442179

Length -0.9161309,16

Valuta/Betalning/Kreditkort

I Spanien är valutan Euro. På de flesta restaurangerna och butikerna så kan du betala med kreditkort.

Dricks

Man bör lämna dricks. Ett riktvärde är cirka 10 % till taxichaufför och restaurang.

Vatten

Undvik att dricka kranvatten.

Golf samt golfmedlemskap

Information om starttider för tävlingarna får ni av Eastonvärden på plats. Ta med ditt hcp-bevis då detta kan behöva visas upp innan spel. Nytt hcp-bevis går att skriva ut från www.golf.se

Vid spel tillkommer en spelavgift på 9 euro per 18-håls greenfee som betalas på plats. Vid varje golfrunda ingår golfvagn. Önskar du spela 9 hål med start efter kl. 15.00 är kostnaden 5 euro per tillfälle. Alla önskade golfrundor bokar du, som Mar Menor-medlem, själv upp på plats 72 timmar i förväg. Bokningarna görs i receptionen på klubbhuset på Mar Menor och du väljer själv vilka banor du vill spela. Notera dock att du endast får spela på samma bana max tre gånger per vecka.

Klädsel

Vårdad klädsel gäller på banan. Piké med krage är ett måste och jeans är förbjudet. Golfskor med softspikes är krav. Spikskor eller liknande får inte användas.

Golffaciliteter
När du betalar spelavgiften på respektive bana så är golfvagnen inkluderad. Önskar du hyra golfbil kostar det ca 32 € / runda.

Önskar du golfbil så ber vi dig att föranmäla detta till kontoret före avresa. Observera att priserna är cirka priser och att Easton Golf reserverar sig för eventuella ändringar.

Upplevelser

För att göra din semester så fantastisk som möjligt och för att du ska kunna ta med dig en massa minnen hem i bagaget så vill vi gärna skriva några rader om just din destination. Boendet och Mar Menor Golf Resort känns nästan som en mindre by och ligger nära den stora saltvattenlagunen Mar Menor. Här finns ett femstjärnigt hotell, hundratals villor och lägenheter, pooler, spa-anläggning, gym, padel- och tennisbanor, flera trevliga restauranger, barer och en mindre mataffär. Vår Eastonvärd på plats kommer givetvis kunna ge mer tips på bra utflykter!

Vår representant

Våra Eastonvärdar finns på plats hela säsongen. Eastonvärden ordnar tävlingar, utflykter, gemensamma middagar mm (ingår inte i resans pris utan bokas och betalas på plats). Våra Eastonvärdar gör alltid sitt yttersta för att ni ska få en så fantastisk semester som tänkas kan!

Eastonbloggen

Under veckan kommer vår Eastonvärd dokumentera stora och små händelser på vår populära Eastonblogg. Om du inte önskar bli omnämnd på bloggen ber vi dig vänligen att meddela Eastonvärden detta. 

Väder

I tabellen visas medeltemperaturer för varje månad mätt i skuggan samt genomsnittliga antalet soltimmar per dag.


(www.Holiday-Weather.com)

Jul- och Nyårsresor 2019/2020

Jul- och Nyårsresorna till Spanien är omåttligt populära. Av tradition blir det välbesökt och festligt värre över helgerna. I samband med dessa högtider ingår det särskilda festmåltider på julafton och nyårsafton, tillställningar som brukar uppskattas av alla resenärer. Dessutom ingår obegränsad golf över jul- och nyårsresorna. 

Följande ingår i Jul- och Nyårsresorna: 
 • Direktflyg till Spanien t/r inkl flygskatter och golfbag
 • Transfer till hotellet t/r
 • Hotell med halvpension
 • Jul- och/eller nyårsmiddag
 • Obegränsat med golf
 • Eastonvärd

Eventuell lokal turistskatt betalas på plats.

Karta

Hotell

Destinationshotell

The Residences at Mar Menor Golf Resort
****
Varmt välkommen! Här väntar fyra veckor med toppboende i golfparadiset Mar Menor.  Vi bor på The Residences i lägenheter med rymlig terrass eller balkong och fri angr&au...

Avgångar & priser

AvresaHotellPris per person
8 / 10Spanien, Mar Menor Golf Resort från Arlanda, 28d 24 490:-Välj
8 / 10Spanien, Mar Menor Golf Resort från Köpenhamn, 28d 23 890:-Välj
8 / 10Spanien, Mar Menor Golf Resort från Landvetter, 27d 25 490:-Välj
15 / 10Spanien, Mar Menor Golf Resort från Arlanda, 28d 24 090:-Välj
15 / 10Spanien, Mar Menor Golf Resort från Köpenhamn, 28d 23 890:-Välj
15 / 10Spanien, Mar Menor Golf Resort från Landvetter, 27d 23 890:-Välj
22 / 10Spanien, Mar Menor Golf Resort från Arlanda, 28d 23 790:-Välj
22 / 10Spanien, Mar Menor Golf Resort från Köpenhamn, 28d 23 890:-Välj
22 / 10Spanien, Mar Menor Golf Resort från Landvetter, 27d 24 090:-Välj
29 / 10Spanien, Mar Menor Golf Resort från Arlanda, 28d 23 690:-Välj
29 / 10Spanien, Mar Menor Golf Resort från Köpenhamn, 28d 23 890:-Välj
29 / 10Spanien, Mar Menor Golf Resort från Landvetter, 27d 24 390:-Välj
14 / 12Spanien, Mar Menor Golf Resort från Arlanda, 28d 18 590:-Välj
14 / 12Spanien, Mar Menor Golf Resort från Köpenhamn, 28d 19 090:-Välj
14 / 12Spanien, Mar Menor Golf Resort från Landvetter, 28d 18 890:-Välj
5 / 2Spanien, Mar Menor Golf Resort från Arlanda, 28d 24 290:-Välj
5 / 2Spanien, Mar Menor Golf Resort från Köpenhamn, 28d 24 490:-Välj
5 / 2Spanien, Mar Menor Golf Resort från Landvetter, 28d 24 890:-Välj
12 / 2Spanien, Mar Menor Golf Resort från Arlanda, 28d 24 290:-Välj
12 / 2Spanien, Mar Menor Golf Resort från Köpenhamn, 28d 24 490:-Välj
12 / 2Spanien, Mar Menor Golf Resort från Landvetter, 28d 24 890:-Välj
19 / 2Spanien, Mar Menor Golf Resort från Arlanda, 28d 24 990:-Välj
19 / 2Spanien, Mar Menor Golf Resort från Köpenhamn, 28d 24 990:-Välj
19 / 2Spanien, Mar Menor Golf Resort från Landvetter, 28d 24 890:-Välj