Skip to main content

Montado GC

På Montado möts du av en naturskön bana med gamla ekar, unga olivträd, kastanjeträd och pinjeträd som sträcker sig längs hålen. Marken där golfbanan nu breder ut sig bestod tidigare av vinodlingar, men även idag blir du påmind om att du befinner dig i en region med en gammal vintradition. Flera av hålen kantas av vinodlingar till välkända José Maria da Fonseca, vars vinhistoria började redan 1834 och är idag producenter till några av Setúbals populäraste viner.

Banan invigdes första gången 1992 men har sedan dess genomgått en totalomvandling och återinvigdes i sitt nuvarande utförande 2006. Banan är designad av portugisiske Duarte Sottomayor, som började sin karriär hos den legendariska Robert Trent Jones. Banan inbjuder till stor spelglädje och har blivit utsedd till en av de bästa i hela Lissbonområdet. Här har bland annat Portugisiska Öppna Mästerskapet för herrar gått av stapeln.

Banan är relativt platt och lätt att gå. På Montado är det inte längden som är utmaningen, istället väntar en del smala hål och strategiskt placerade vattenhinder och bunkrar som utmanar ditt spel. Här har du nästan alltid två alternativ till att spela hålen, där det riskablare alternativet medför hårda straff om du missar. Med andra ord passar den såväl hög- som låghandikapparen. Anläggningen bjuder även på ett bra träningsområde där du kan finslipa på tekniken.

Lägg upp din spelstrategi på Montado GC - se hål för hål virtuellt HÄR!
 

 

Hotell

Montado Golf Hotel
Montado Golf Hotel
Montado Golf Hotel är ett modernt fyrstjärnigt hotell, precis i anslutning till golfen. Här möts du av en gästvänlig personal som kommer göra allt för att du ska få bästa tänkbara semester. På Montado...