Skip to main content

Kundservice - Inför resan

En utlandsresa kräver viss planering och det gäller att ha koll på vilka bestämmelse som gäller för det land man skall åka till. Hur ser passreglerna ut? Hur mycket bagage får jag ha med mig på flyget? Frågorna kan vara många.

För att göra det så enkelt som möjligt har vi samlat all information du behöver inför din golfresa med oss. Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om respektive ämne.

Vi hoppas att du får svar på dina frågor här, men om du skulle ha ytterligare funderingar så går det bra att kontakta oss.

Om något under din golfsemester inte motsvarar dina förväntningar är det viktigt att du kontaktar vår Eastonvärd på plats eftersom vår ambition är att alltid lösa problemet på plats. 

Tillbaka till huvudsidan

Bokning och betalning

Kortbetalning
Vi accepterar de vanligaste korten, men tyvärr kan du inte betala med American Express, Diners eller electron- och maestrokort.

Du kan välja att betala med kort på tre olika sätt:
1. Betala med kort online vid bokningstillfället
När du är klar med din bokning kan du direkt i det sista bokningssteget välja att betala din resa.

2. Betala med kort via vår hemsida vid ett senare tillfälle
Vill du betala din resa online via vår hemsida klickar du här för att komma till "Mina bokningar". Observera att du måste ange ditt bokningsnummer eller e-postadress samt det lösenord som du fick skickat till dig vid bokningstillfället. Det finns möjlighet att dela upp din betalning genom att klicka på "annat belopp" vid betalningstillfället.

3. Betala med kort över telefon
Vi hanterar av säkerhetsskäl inte kortuppgifter över telefon men om du vill ha hjälp med din kortbetalning så är du välkommen att ringa oss på 040-94 75 00. 

Girobetalning
Du kan betala till vårt bankgiro 5884-1826. Uppge alltid det OCR- nummer som du hittar på ditt resebevis. Du kan också betala till vårt plusgiro 921 29 93-1. Observera att det kan ta upp till tre bankdagar innan betalningen syns på din bokning.

Försäkringar och villkor

Reseförsäkring inom EU
Sverige har sjukvårdsavtal med länder inom EU så det är viktigt att du tar med ditt blåa kort från Försäkringskassan. Du kan enkelt beställa hem ett nytt kort via försäkringskassans hemsida. Tänk på att det skickas hem till din folkbokföringsadress samt att det kan ta upp till 10 arbetsdagar efter att beställningen är genomförd.
Vill du komplettera din försäkring, rekommenderar vi ERV reseförsäkringar som ger dig ett bra skydd för en relativt liten kostnad.
Telefon: 0770-456900, www.erv.se

Reseförsäkring utanför EU
Sverige har inget sjukvårdsavtal med länder utanför EU så reseförsäkring är extra viktigt. Skyddet du har genom hemförsäkringen kanske behöver kompletteras. ERV reseförsäkringar ger dig ett bra skydd för en relativt liten kostnad. Telefon: 0770-456 900, www.erv.se

Hälsa, pass och visum

Pass
Vi rekommenderar att ditt pass är giltigt 6 månader efter hemresan. Passet får inte vara skadat eller reparerat. Notera att det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour gällande regler för respektive inreseland. Vid frågor gällande giltighetstid på ditt pass hänvisar vi till destinationslandets ambassad. Easton Golf ansvarar ej för följderna om resenär ej har giltigt pass eller visum.

Vaccinationer
Du bör ha tillräckligt grundskydd för polio, difteri och stelkramp. Kontakta din vårdcentral, vaccinationscentral, eller läs mer på www.vaccination.nu

Information om coronaviruset
Vi följer Utrikesdepartementets rekommendationer och så länge det inte finns en avrådan till ett specifikt resmål så genomförs alla resor och vanliga av- och ombokningsregler gäller. Om det sker förändringar gällande något av våra destinationsländer kommer vi att informera våra kunder om detta. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad, och mer information hittar du hos UD och Folkhälsomyndigheten.

Passinformation för resor till Qatar
Vid inresa till Qatar kräver flygbolagen numera att följande uppgifter registreras i förhand:
Resebevisnummer (hos Easton Golf), passnummer med sista giltighetsdatum, födelsedata, fullständigt förnamn, fullständigt efternamn, nationalitet, datum för utfärdande av pass, plats för utfärdande, land för utfärdande, typ av färddokument (t.ex. Ordinary). Uppgifterna mailas in till flyg@eastongolf.se

Lokal turistskatt
Vissa resmål har börjat införa lokal turistskatt som varje resenär måste betala direkt till hotellet vid utcheckning. Detta är inga avgifter som Easton Golf kan påverka eller betala i förväg.

Flyginformation

Flygbiljett
Din biljett för resan är ditt resebevis samt flygbiljett tillsammans med giltigt pass. Du kan när som helst logga in på din bokning via vår hemsida och beställa ett nytt resebevis. Observera att det är tiden på flygbiljetten som gäller, om tiden inte överensstämmer med informationen ditt resebevis.

Flygbolag och Terminal
Av ditt resebevis framgår vilket flygbolag som används för din specifika avgång. Denna information finns även med på din flygbiljett. För vidare information om terminal hänvisar vi till respektive flygplats hemsida, vänligen se www.swedavia.se eller www.cph.dk om du reser från Kastrup. 

Incheckning
Incheckning öppnar vanligtvis 2 timmar före avgång. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen i god tid, minst 90 minuter, före avgång.

Handbagage
Använd gärna bärbag då bagageutrymmet på planet är begränsat. Tänk på att golfbagsfodralet vanligtvis endast får innehålla en golfbag, ett par skor samt ett 3-pack bollar. Det vill säga att det är endast detta som du har rätt att få ersättning för av försäkringsbolaget vid förlorat/skadat bagage. Hör gärna efter med ditt försäkringsbolag om vad som gäller för just din resa. Innan du lämnar ankomsthallen bör du kontrollera ditt bagage så att allt är oskadat. Vid skada ska detta anmälas direkt, innan ni lämnar ankomsthallen. Observera att det i handbagaget endast får finnas vätskor, krämer, geléer och sprayer i behållare som rymmer max 100 ml (1 dl). Dessa skall placeras i en genomskinlig och återförslutningsbar enlitersplastpåse. En enliterspåse per passagerare.

Bagage

Flygbolag Väska Handbagage Golfbag Valbara sittplatser Incheckning online öppnar
Aegean Airlines 23kg  8kg 32kg  Mot tillägg via länk: https://en.aegeanair.com/travel-information/seat_types/ 48hr innan avresa
Air France 23kg  12kg 23kg genom Flying Blue  Mot tillägg 30hr innan avresa
Brussels Airlines 23kg  12kg 15kg  Mot tillägg 24hr innan avresa
Corendeon  20kg 7kg 15kg

Mot tillägg via länk https://secure.paxport.net/shop/corendon/
efter att ha erhållit biljett från oss

Ej möjligt
Freebird 20kg 6kg 20kg Mot tillägg via länk https://secure.paxport.net/shop/freebird/ Ej möjligt
KLM 23kg  12kg 23kg genom Flying Blue  Mot tillägg  30hr innan avresa
Lufthansa 23kg  8kg 23kg betalas på flygplats Mot tillägg 23hr innan avresa
Norwegian 20kg 8kg 20kg Kontakta oss för info 23hr innan avresa
Nouvelair från Arlanda/Landvetter 20kg 5kg 15kg Mot tillägg via länk www.detur.se/reseinformation/Flygbolag Ej möjligt
Nouvelair från Köpenhamn 27kg 8kg 15kg Mot tillägg  Ej möjligt
Pegasus 20kg 8kg 15kg Ej möjligt Ej möjligt
SAS 23kg  8kg 23kg Mot tillägg 22hr innan avresa 
TAP 23kg  8kg 23kg Kontakta oss för info 36hr innan avresa
Turkish Airlines 30kg 8kg Fritt  Mot tillägg 24hr innan avresa


Golfbag vid flygning med Nouvelair
På biljetten ska det framgå att golfbag är inkluderad samt förbetald.

Golfbag vid flygning med TAP Portugal / Brussels Airlines
Flyger ni med Tap Portugal eller Brussels Airlines ska det stå ”Golf equipment confirmed prepaid” bredvid flight service.

Golfbag vid flygning med Air France/KLM
Vid flygning med Air France/KLM måste golfbagsvouchers visas upp vid incheckningen. Dessa skapas online via medlemskap i ”Flying Blue” samt ”Flying Blue Golf”.
Vänligen se dokument för detaljerade instruktioner om anmälningsprocessen och skapandet av golfbagsvouchers som du kan ladda ner här.

Mat & dryck samt förvalda sittplatser på flyget
Munskydd är obligatoriskt både på flygplats och under flygning. Med anledning av Covid-19 ingår inga måltider ombord. Snacks och dryck kan köpas ombord och betalas med kort. Vi reserverar oss för eventuella ändringar då utbud och förhållningsregler kan ändras med kort varsel. 

Flygbolag Information
Brussels Airlines Mat & dryck ingår ej men kan köpas ombord.
Corendon

För avresa från Arlanda och Göteborg med Corendon kan du mot en kostnad förbeställa din mat samt specifik plats på planet via länk: https://secure.paxport.net/shop/corendon/
Använd det bokningsnummer som anges på din flygbiljett från Detur som du erhåller från oss ca 10 dagar innan avresa (endast siffror, inga bokstäver).

För avresa från Köpenhamn med Corendon, vänligen kontakta Paxport på telefonnummer: 08-12133864, mån-fre 08:00-11:00 och 13:00-16:00. Ha ditt bokningsnummer som anges på din flygbiljett från Detur tillhands (endast siffror, inga bokstäver). Flygbiljetten erhåller du från oss ca 10 dagar innan avresa.

Freebird Airlines Reser du med Freebird Airlines kan du mot en kostnad förbeställa din mat samt specifik plats på planet via länk: https://secure.paxport.net/shop/freebird/
Ha ditt bokningsnummer från Nazar tillhands (endast siffror, inga bokstäver).
KLM/Air France Snacks/ lättare måltid ingår.
Norwegian Mat & dryck ingår ej men kan köpas ombord.
Nouvelair

För köp ombord rekommenderar vi att ni har kontanter i Euro med er, då möjligheten till kortbetalning ombord är begränsad. För avresa från Arlanda och Göteborg bokat genom Detur kan plats förbokas genom följande länk www.detur.se/reseinformation/Flygbolag. Mat ingår ej. För avresa från Köpenhamn med Almena vänligen kontakta oss för förbokning av specifik plats och mat. Pris för förbokning av sittplats från 350kr/person tur och retur. Pris för mat från 200:- per person tur och retur.

Pegasus

Mat och dryck ingår inte. För avresa med Pegasus går det tyvärr inte att förbeställa mat eller specifik plats på planet.

SAS Mat och dryck ingår ej på våra standardbiljetter men snacks, lätt fika, kaffe, te och läsk kan köpas med kort ombord.
TAP Mat och dryck ingår ej på våra standardbiljetter men kan köpas ombord.
Turkish Airlines På Turkish Airlines flighter får du alltid välja mellan två måltider. Dryck inklusive drinkar är gratis.

Sista bokningsdag av mat (Freebird/Corendon) samt sittplats är 4 dagar före avresa. Ingen mat kan sedan köpas ombord på planet, endast snacks och dryck.

Alla köp gällande mat ombord är ett avtal mellan dig som kund och flygbolaget och inget Easton Golf ansvarar för. Vi kan ej heller garantera en helt nöt-fri flygning för dig som lider av nötallergi.

Tullbestämmelser inom EU
För resor till länder som är medlem i EU är det EU:s tullbestämmelser som gäller. Inom EU gäller följande regler vid köp av alkohol: du måste ha fyllt 20 år, du ska själv transportera (eller bära) alkoholen samt att alkoholen måste vara för ditt eller din familjs privata bruk. Enligt tullverkets bedömning utgår bland annat följande referens: du får ta med dig 10 liter spritdrycker, 90 liter vin, 20 liter starkvin samt 110 liter öl. För vissa läkemedel krävs uppvisande av läkarintyg.
Vänligen gå in på www.tullverket.se om ni har fler frågor. Notera att det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour gällande tullregler för respektive inreseland.

Tullbestämmelser utanför EU
Är du över 20 år får du;
Till Sverige från icke EU-land föra in: 200 cigaretter, 1 liter starksprit (över 22 %) eller 2 liter starkvin (15-22 %), 2 liter vin (under 15 %), 64 liter starköl. Observera att allt mousserande vin räknas som starkvin oavsett alkoholhalt. För vissa läkemedel krävs uppvisande av läkarintyg. För mer information se www.tullverket.se. Notera att det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour gällande tullregler för respektive inreseland.

Hyrbil

Hyrbil med Easton Golf
Att resa på Long Stay innebär att du under din vistelse disponerar en hyrbil. Du hämtar själv ut bilen på flygplatsen och kör på egen hand till din destination. Du får din hyrbilsvoucher och övrig information 10-14 dagar före avresa. Vi ber dig noggrant läsa igenom denna information samt vouchern.

Hyrbilsagent
Vi bokar våra hyrbilar via hyrbilsagenten Auto Europe som i sin tur samarbetar med alla stora hyrbilsföretag. Av din hyrbilsvoucher framgår det hos vilket hyrbilsföretag du ska hämta ut din bil. Utbudet av bilar varierar beroende på bokningstillfälle samt är olika på varje destination. Vid vissa tillfällen finns det bilar med mycket förmånliga villkor och vid andra tillfällen kan utbudet vara mindre. Vi kan inte garantera samma typ av bil eller likvärdiga villkor till samtliga kunder. Vad som gäller för just din hyrbil framgår av din voucher.

Huvudförare
Huvudförare är den som står angiven som resenär 1 när du bokar resan hos oss. För att hämta ut hyrbilen krävs det att huvudföraren, förutom giltigt körkort och pass, även har ett giltigt internationellt kreditkort. Se vidare under punkten ”Giltigt kreditkort”.

Giltigt kreditkort – viktigt!
Bankkort eller andra liknande kort där inköpen dras omedelbart från ditt konto accepteras oftast inte (även om det skulle finnas en kredit på bankkontot.) Kreditkort och betalkort är kort där du får en månatlig faktura på dina inköp. D.v.s. köpen dras inte direkt från ditt bankkonto utan betalas i efterhand en gång per månad. Har du inget giltigt kreditkort eller betalkort kan du bli hindrad från att få ut hyrbilen. Kolla noga att du har rätt typ av kort! Glöm inte pinkoden.

Observera att hyrbilsföretaget kommer att spärra en summa på ditt kreditkort under hela hyrbilsperioden som en deposition. Summan kan variera men ligger vanligtvis runt 10 000 kronor.

Vissa bolag accepterar bankkort, men du kan då bli tvungen att betala en försäkring till den lokala uthyraren. Bankkort kallas också debit card.

Avtal kund – hyrbilsföretag
Att hyra bil är alltid ett avtal mellan huvudföraren av bilen och det lokala hyrbilsföretaget. Easton Golf har ingen möjlighet att påverka de lokala reglerna eller ta ansvar för den hyrda bilen.

Hyrbilsvillkor

Vad som ingår

 • Hyrbil typ Ford Fiesta, 5-dörrars, 2 personer per bil
 • Fria mil – d.v.s. ingen begränsning på körsträckan
 • Grundförsäkring

Vad som tillkommer

 • Bränsle*
 • Lokala skatter
 • Eventuella serviceavgifter
 • Eventuella vägtullavgifter

* Bränsle – Observera att hyrbilsbolagen tillämpar olika regler vad gäller bränslet vid återlämning av bilen. Vissa kräver att bilen lämnas med full tank och hos andra bolag skall bilen lämnas med tom tank. Vad som gäller i just ditt fall framgår av vouchern från Auto Europe.

Tillval – ej obligatoriska

 • Självriskeliminering
 • Övriga försäkringar
 • Extra förare
 • Extrautrustning som exempelvis GPS eller vägtullstransponder

OBS: Vi rekommenderar att du hyr en Vägstullstransponder för resor på Algarvekusten. Där finns det inte längre manuella Vägtullsstationer, vilket innebär att man annars måste hålla reda på sina tullavgifter samt uppsöka postkontor för att betala dessa.

Ålderskrav
Bilförare över 70 år får ofta en högre hyrbilskostnad, vilket gör att det kan tillkomma en extra avgift alternativt krav på att köpa en extra försäkring. Detta gäller även bilförare under 21 år. Sådana kostnader framgår i så fall på er hyrbilsvoucher. Observera att detta inte är något Easton Golf står för.

Hyrbil från Portugal till Spanien
När du landar i Portugal, men ska bo i Spanien, kan det tillkomma kostnader för gränspassering. Exakta kostnader finns på din/a/ hyrbilsvoucher, spara dessa kvitton och skicka in dem till Easton Golf efter hemkomst så får du tillbaka dina utlägg. 

Lång hyresperiod
Om du har en resa som varar i mer än 28 dagar kan depositionsavgiften vara högre. Detta gäller också om du har uppgraderat till en större bil. Vid längre hyresperiod kan du också eventuellt behöva byta hyrbil under din vistelse. I så fall kommer du att få 2 hyrbilsvouchers tillsammans med dina flygbiljetter. Vid uthämtning av bilen tillkommer en extra kostnad för envägshyra. Exakta kostnader för envägsavgifter finns på dina hyrbilsvouchers, spara dessa kvitton och skicka in dem till Easton Golf efter hemkomst så får du tillbaka dina utlägg.

Viktigt vid upphämtning
Ska du landa efter klockan 22 på kvällen, och flyget redan innan ni påbörjat flygresan är försenat mer än 1 timme, ring Easton Golfs jourtelefon, så att vi kan förvarna hyrbilsbolaget. Vid tidigare ankomst håller de vanligtvis bilen åt er i 2 timmar efter upphämtningstid. Tänk på att du alltid kan ringa Auto Europe för att få hjälp vid upphämtning av bilen. Skulle det mot förmodan vara något ni ställer er frågande till när ni hämtar ut bilen, eller om hyrbilspersonalen hävdar att ni behöver köpa till ytterligare försäkringar, så kan Auto Europe ta diskussionen med den lokala uthyraren. Telefonnumret finns på din voucher i en ruta längst upp till vänster. Gratisnummer från Sverige är +46 10 888 66 52, oftast är det skandinavisktalande personal, men utanför kontorstid kan det vara engelsktalande. Befinner du dig i Spanien kan du ringa det nummer som står efter España. Befinner du dig i Portugal ringer du det som står efter Portugal. Vi vill tipsa om att kontrollera bilen noggrant och be personalen som lämnar ut bilen att notera samtliga skador innan man lämnar hallen. 

Du ansvarar för köp gjorda på plats
Hyrbilsföretagens personal har ofta provision på att sälja extra försäkringar och kan ibland vara påstridiga. Vi rekommenderar att du kontrollerar dina privata försäkringar innan avresa. I vissa fall ingår någon typ av Självriskeliminering i ditt kreditkort eller hemförsäkring. Easton Golf ansvarar inte för eventuella köp eller tillägg som görs på plats. Det är därför mycket viktigt att du noga läser igenom hyrbilskontraktet för att undvika eventuella kostnader för något som du inte vill ha. Be om ett kontrakt på svenska eller engelska så att du försäkrar dig om att du förstått innehållet på kontraktet.

Efter avslutad hyra
Eventuella reklamationer ska göras direkt till Auto Europes skandinaviska team här. Ni kan även ringa 010-888 66 52 på vardagar klockan 9–13.