Kapstaden & Stellenbosch, 11 dagar

Varför välja detta resmål?
  • En fascinerande golfresa för finsmakare
  • Golf, vin och mäktiga upplevelser i fantastisk miljö
  • Variationsrika dagar med både storstad och vindistrikt 

Att spela golf i Sydafrika är en naturskön dröm för många golfare och landet är helt enkelt en underbar plats för en golfsemester. Under vår resa till Sydafrika kommer vi varva golfspel med vinprovningar, kultur, vackra vyer och intressanta utflyktsmål. De första dagarna av resan tillbringas i pulserande, trivsamma och färgstarka Kapstaden. Resterande tid är schemalagt i och omkring vindistrikten i Stellenbosch. Två vitt skilda platser och miljöer som utgör en oförglömlig helhetsupplevelse. Sydafrika, here we come!

Premiumresa för finsmakare, 16-26 januari 2019!

Avresa från Arlanda, Landvetter och Köpenhamn

Del 1 – boende i Kapstaden
17 jan – Kapstaden (transfer från flygplats och incheckning på The Vineyard Hotel)
18 jan – Kapstaden (Milnerton Golf)
19 jan – Kapstaden (utflykt Cape Peninsula)
20 jan – Kapstaden (Clovelly Golf och vinprovning Klein Constantia)
21 jan – Kapstaden (utflykt Taffelberget och Waterfront samt transfer till Cape Winelands)
 
 
Del 2 – boende med vingård som bas
21 jan – Stellenbosch (incheckning Spier Hotel)
22 jan – Stellenbosch (De Zalse Golf)
23 jan – Stellenbosch (vinprovningsdag Franschhoek och Stellenbosch)
24 jan – Stellenbosch (vinprovning Spier)
25 jan – Stellenbosch (Erinvale Golf)

26 jan – Hemresa (transfer till flygplats)

Kapstaden

Kapstaden är en av världens vackraste städer med det mäktiga Taffelberget i mitten och den blå Atlanten vid dess sida. Var man än befinner sig i stan eller utefter kusten breder Taffelberget ut sig som en pittoresk bakgrundskuliss. Kapstaden är landets äldsta stad och anlades under 1600-talet som handelsstation för skeppen som gick mellan Holland och Indien för Holländska Ostindiska Kompaniet. Den gamla hamnen, Victoria & Alfred Waterfront, har byggts om till en populär och trivsam plats där restauranger och butiker samsas med en enastående utsikt över den fortfarande aktiva hamnen. Under vistelsen i Kapstaden bor vi på mysiga The Vineyard Hotel som ligger 10 minuters bilresa från Waterfront och de centrala delarna av Kapstaden. 

Stellenbosch

Under dag 5 av resan lämnar vi Kapstaden för att förflytta oss till det vackra vinlandskapet Stellenbosch, som ligger ca 40 minuter från Kapstaden och utgör hjärtat i Sydafrikas vinproduktion. Regionen kallas i folkmun för Cape Winelands. Sydafrikas vinområden delas in i tolv distrikt, varav Franschhoek, Stellenbosch och Paarl tillhör de producenter som framställer de förnämsta rödvinerna. Under vår golfresa kommer vi ingående att utforska vindistriktet. Här väntar världsberömda viner och god mat. Likaså pittoreska vingårdar, restaurerade bondgårdar i Cape Dutch-stil, utmärkta vinprovningar med majestätiska bergskedjor som kuliss. Stellenbosch är Sydafrikas näst äldsta stad och välkänt för sitt stora och populära universitet. På bästa läge, ligger Spier Hotel där vi tillbringar 5 övernattningar. Ett synnerligen charmigt boende i lantlig miljö mitt i det vackra vinlandskapet. 

Status:
Kontakta oss

Banor på resmålet

Milnerton Golf Club
Ögongodis och havsbrus! Milnerton Golf Club är en naturlig skönhet. Banan ligger vid havet, ca 10 km norr om Kapstadens...
Clovelly Country Club
Vår andra golfrunda i Sydafrika spelas på Clovelly Country Club, en av de bästa och högst rankade banorna i omr&a...
De Zalse Golf Estate
Golf i vinlandskap De Zalze Golf Estate ligger mellan vingårdarna Spier Wine Estate och Kleine Zalze Wi...
Erinvale Golf Club
Erinvale Golf Club ligger i Somerset West och är en utmärkt parkbana som är designad av Sydafrikas största golfprofil, G...

Programmet - dag för dag

16 januari - Utresa från Arlanda, Landvetter eller Kastrup

Vi mellanlandar i Istanbul innan vi går på Turkish Airlines-flyget som tar oss till Kapstaden.

(Kapstaden)

17 januari - Ankomst i Kapstaden

Vi anländer tidig eftermiddag i Kapstaden där vår Eastonvärd möter upp på flygplatserna. En transferbuss hämtar upp och kör oss till The Vineyard Hotel, vårt boende i utkanten av Kapstaden. Efter incheckning och lite egentid blir det välkomstmöte. 

18 januari - Första golfdagen

Vårt stora äventyr drar igång och känslorna blir omedelbart varma. Efter frukost bär det av till Milnerton Golf Club, en härlig golfbana med bedårande utsikt över Kapstaden. Första starttid vid 10-snåret. 

19 januari – Cape Peninsula Tour (heldag)

Kaphalvön, eller Cape Peninsula som lokalbefolkningen kallar det, sträcker sig från Taffelberget i norr till Cape Point och Godahoppsudden i söder. Idag väntar en minnesrik dag med fantastiska vyer och naturupplevelser. Vi börjar vår dagsutflykt längs Atlantkusten med att köra igenom bostadsområden som Seapoint och strandorten Camps Bay innan vi stannar till i det pittoreska lilla fiskesamhället Hout Bay. Därefter väntar en tio kilometer lång, vacker och slingrande kustväg (Chapman´s Peak Drive) tills vi når Afrikas sydvästligaste punkt, Godahoppsudden. Den sydligaste udden, Cape Point erbjuder en linbana ut till den historiska fyren som bjuder på en häpnadsväckande utsikt över hela området. Kostnaden för linbanan ingår i resan. Långt där borta smälter havet ihop med horisonten. Det är också här vid Cape Point som Atlantens kyliga vatten möter den varmare Indiska Oceanen. På Kaphalvön finns det gott om babianer så håll utkik men håll er på avstånd och mata dem aldrig. På hemvägen stannar vi till vid pingvinskolonin i Boulders Beach vid Simon´s Town. Efter en lång utflyktsdag med många intryck gäller det att komma till ro då en tidig morgon väntar nästa dag.

20 januari – Andra golfdagen & vinprovning
Ny dag och nya möjligheter. Det blir tidig väckning och ca 30 minuters transfer till vårt nästa golfäventyr, Clovelly Country Club. Vi har tidig starttid för att hinna med allt som är planerat denna händelserika dag. Clovelly bjuder på ännu en trevlig golfbana i vacker miljö och efter golfrundan avrundar vi med ett besök på vingården Klein Constantia Winery där vi får vara med om en vinprovning. Det var just i Constantia som allt började. Sydafrikas första vingård som planterades under slutet av 1600-talet är ännu i dag en del av Klein Constantias nuvarande odlingsområde. Klein Constantia grundades år 1685 och är känt för sina kvalitetsviner. Constantiavinerna var det finaste man kunde dricka i Europa för 200 år sedan och var bland annat Napoleons favoritviner. Området är indelat i två delar med var sitt eget klimat. Det nordliga låga läget har ett varmare klimat och passar utmärkt till blå druvor. Det sydliga högre läget har ett svalare klimat och passar utmärkt till gröna druvor. I det relativt varma klimatet drar vingårdarna nytta av de starka vindarna som kyler av druvorna. 
 

21 januari - Taffelberget & V&A Waterfront 

På morgonen checkar vi ut från hotellet då det är dags för miljöombyte och vårt nästa boende i vindistriktet Stellenbosch. Dock ska vi först uppleva Kapstaden på riktigt, som turister gör med en storstadsutflykt och sightseeing. Utflykten inleds med att besöka Taffelberget, som är ett av världens sju naturliga underverk. Ett underverk som inte är konstruerat av människan utan med hjälp av naturens skaparkraft. Under förutsättning att vädret tillåter tar vi linbanan upp till slutstationen och njuter av den magnifika panoramautsikten 1067 meter över havet. Kostnaden för linbanan är inkluderad i resan. Därefter tillbringar vi några timmar på det moderna köpcentrat Victoria & Alfred Waterfront i den gamla hamnen. Waterfront är själva hjärtat i Kapstadens turismnäring och Sydafrikas mest besökta turistattraktion. Inramningen med hamnen, Taffelberget, moderna byggnadsverk, underhållning och köpcentrat utgör en svårslagen kuliss. Utöver 450 butiker har området ett stort utbud med restauranger, uteserveringar och barer, mer än 80 stycken närmare bestämt. Efter en fullspäckad dag hoppar vi på bussen som tar oss in i vindistrikten där vi checkar in på Spier Hotel.

(Stellenbosch, Cape Winelands)

22 januari - Tredje golfrundan

Ny tidig morgon för att hinna med frukost innan en spännande golfrunda i vinlandskap väntar. De Zalse Golf Estate ligger ca 15 minuter från vårt hotell och lockar med golfslag bland vinrankor och bergskedjor. Efter avslutat dagsverke och 19:e hålet tar vi oss tillbaka till Spier Hotel där vi tillbringar kvällen.

23 januari - Winelands Tour (heldag)

Ännu en fullspäckad dag, just denna andas sydafrikansk vinproduktion lång väg. The Winelands Tour inleds redan på förmiddagen med ett besök vid den vackra vindalen, Franschhoek, där dagens första vinprovning äger rum. Därefter väntar en naturskön färd över Helshoogte Pass mot nästa vinprovning i charmiga Stellenbosch som anses producera det bästa lokala utbudet av viner med hundratals vinodlingar. Vi hinner även med ett besök i den historiska universitetsstaden innan dagens avslutande vinprovning i den stora Stellenbosch-regionen. 

24 januari – Spier Winery (vinprovning)

Denna dag drar vi ner på tempot något och en vinprovning på vår "hemmaplan" Spier är det enda som är förbokat. Spier är idag en av de mest prisbelönade vingårdarna i Sydafrika. Den imponerande vingården blev utsedd till "Årets sydafrikanska vinproducent" av International Wine & Spirit Competition för några år sedan och har skapat fantastiska viner i över tre århundraden nu. Spier Estate arbetar också med de högsta standard för miljöfrågor, hållbart jordbruk och för att stödja sitt lokalsamhälle, med många ackrediteringar för detta. Vinprovningen äger rum i charmig miljö och innehåller bland annat smakprover av Spier Signature, Spier Creative Block och 21 Gables tillsammans med passande tilltugg. 

25 januari – Golfavslutning
Vi mjukstartar dagen med frukost och uppladdning inför vår sista golfrunda som spelas i Somerset West på Gary Player-designade Erinvale Golf Club. Vi hinner säkert med en lättare lunch innan vi slår ut på första tee. Ny bana, nya intryck och fler vackra miljöer. Med andra ord, en utmärkt avslutning på vårt golfäventyr i Sydafrika. 
 
26 januari - Hemresa
Allt trevligt har ett slut. Efter frukost är det dags för utcheckning och bussresa till flygplatsen. På återseende, tack för denna gång!
 

Väder

I tabellen visas medeltemperaturer för varje månad mätt i skuggan samt genomsnittliga antalet soltimmar per dag.

Inför resan

Pass/Visum

Passet måste vara giltigt 6 månader efter hemresan. Passet ska ha minst 2 blanka sidor och det får inte vara skadat eller reparerat. Visum behövs inte för svenska, danska samt norska medborgare vid besök under 90 dagar. Reser du med barn under 18 år krävs särskilt intyg, vänligen kontakta kontoret för ytterligare information.

Reseförsäkring

Sverige har inget sjukvårdsavtal med Sydafrika så reseförsäkring är extra viktigt. Skyddet du har genom hemförsäkringen kanske behöver kompletteras. ERV reseförsäkringar ger dig ett bra skydd för en relativt liten kostnad. Telefon: 0770-456 900, www.erv.se

Vaccinationer

Vi hänvisar dig att kontakta din vårdcentral eller vaccinationscentral, eller se www.vaccination.nu för information kring speciella vaccinationer som krävs vid resa till Sydafrika.

Flygbiljett

Din biljett för resan är ditt resebevis samt flygbiljett tillsammans med giltigt pass. Du kan när som helst logga in på din bokning via vår hemsida Mina-bokningar och beställa ett nytt resebevis. Observera att det är tiden på flygbiljetten som gäller, om tiden skiljer på flygbiljetten och ditt tidigare resebevis från oss.

Flygbolag och Terminal

Vid bokning av din resa framgår vilket flygbolag som används för din specifika avgång. Denna information finns även med på din flygbiljett. Vi ber dig att kontrollera din flygbiljett för vidare information om terminal.

Incheckning      
Incheckningen öppnar två timmar före avgång. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen minst 90 minuter före avgång.

Bagage
Turkish Airlines: 30 kg bagage + 8 kg handbagage + 23 kg golfbag (får max innehålla fullset, ett par skor + ett 3 pack bollar)
Använd gärna bärbag då bagageutrymmet på planet är begränsat. Tänk på att golfbagsfodralet normalt sett endast får innehålla en golfbag, ett par skor samt ett 3-pack bollar. Det vill säga att det är endast detta som du har rätt att få ersättning för av försäkringsbolaget vid förlorat/skadat bagage. Hör gärna efter med ditt försäkringsbolag om vad som gäller för just din resa. Innan du lämnar ankomsthallen bör du kontrollera ditt bagage så att allt är oskadat. Vid skada ska detta anmälas direkt, innan ni lämnar ankomsthallen.

Observera att det i handbagaget endast får finnas vätskor, krämer, geléer och sprayer i behållare som rymmer max 100 ml (1 dl). Dessa skall placeras i en genomskinlig och återförslutningsbar enlitersplastpåse. En enliterspåse per passagerare.

Mat & dryck på flyget

På flyget kommer det serveras en varmrätt samt en frukost. Drinkar och dryck är gratis. Observera att Easton Golf reserverar sig för bristande måltider/snacks ombord.

Ankomst

En Eastonvärd alternativt chaufför tar emot er vid ankomst med EASTON GOLF-skylt. Buss finns parkerad utanför ankomsthallen. Resan från Cape Town International Airport till Vineyard Hotel tar cirka 30 min.

Lokal turistskatt

Vissa resmål har börjat införa lokal turistskatt som varje resenär måste betala direkt till hotellet vid utcheckning. Detta är inga avgifter som Easton Golf kan påverka eller betala i förväg.

Tullbestämmelser
Vi hänvisar dig till Tullverket för vidare information. Se www.tullverket.se.

Notera att det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour gällande tullregler för respektive inreseland.  

Valuta/Betalning/Kreditkort

I Sydafrika är valutan Rand (ZAR). På våra hotell erbjuder de möjlighet att växla. I de flesta städerna finns det bankkontor som generellt också erbjuder växlingsmöjligheter. Sydafrika har en officiell in- och utförselbegränsning på 25 000 rand. De använder kontanter i större utsträckning, men det går att betala med kort på en del hotell, golfbanor, restauranger och i vissa butiker. I städerna finns det uttagsautomater, men tänk på att det kan tillkomma avgifter när du använder kortet utomlands, så då kan det vara bättre att använda rand. Kontakta din kortutgivande bank innan du reser, så kan de ge information kring eventuella uttagsavgifter och valutapåslag. Banken du gör uttaget från kan även välja att ta en uttagsavgift.

Dricks

Man bör lämna dricks. Ett riktvärde är cirka 10 % till taxichaufför och restaurang samt cirka 15 RAND/natt till städerskan.

Vatten

Undvik att dricka kranvatten.

Golf

Vi har förbokat starttider och starttider får ni av Eastonvärden på plats. Tävlingar arrangeras och är frivilliga. Startavgiften för tävlingarna ingår inte i resans pris utan betalas på plats. Ta med ditt hcp-bevis då detta ska visas upp innan spel. Nytt hcp-bevis går att skriva ut från www.golf.se

Klädsel

Vårdad klädsel gäller på banorna i Sydafrika. Piké med krage är ett måste och jeans är förbjudet. Golfskor med softspikes är krav. Spikskor eller liknande får inte användas.

Golffaciliteter

Golfvagn finns att hyra på klubbarna och kostar mellan 60 – 120 rand per runda. Bil kostar mellan 350 – 450 rand per runda. Observera att priserna är cirka priser och att Easton Golf reserverar sig för eventuella ändringar. Önskar du golfbil så ber vi dig att föranmäla detta till kontoret före avresa.

Upplevelser

För att göra din semester så fantastisk som möjligt och för att du ska kunna ta med dig en massa minnen hem i bagaget så vill vi gärna skriva några rader om just din destination. Att spela golf i Sydafrika är en naturskön dröm för många golfare och landet är helt enkelt en underbar plats för en golfsemester. Under vår resa till Sydafrika kommer vi varva golfspel med vinprovningar, kultur, vackra vyer och intressanta utflyktsmål. De första dagarna av resan tillbringas i pulserande, trivsamma och färgstarka Kapstaden. Resterande tid är schemalagt i och omkring vindistrikten i Stellenbosch. Två vitt skilda platser och miljöer som utgör en oförglömlig helhetsupplevelse.

Övrigt

Vi rekommenderar att ni medtar en adapter.

Vår representant

Vår Eastonvärd finns på plats under hela resan. Eastonvärden ordnar tävlingar, utflykter, gemensamma middagar mm (ingår inte i resans pris utan bokas och betalas på plats). Vår Eastonvärd gör alltid sitt yttersta för att ni ska få en så fantastisk semester som tänkas kan!

Eastonbloggen

Under veckan kommer vår Eastonvärd dokumentera stora och små händelser på vår populära Eastonblogg. Om du inte önskar bli omnämnd på bloggen ber vi dig vänligen att meddela Eastonvärden detta. 

Hotell

Destinationshotell

The Vineyard Hotel
****
The Vineyard Hotel ligger bekvämt beläget ca 10 minuter med bil från centrala Kapstaden. Det eleganta hotellet, som renoverades år 2007, kombinerar komfort med trevlig arkitektur...

Destinationshotell

Spier Hotel
****
Intill floden Eerste i hjärtat av den vinproducerande Stellenbosch-regionen ligger detta fyrstjärniga hotell på historisk mark. Att vinproduktion står i centrum på detta ho...