Skip to main content

2021-01-28: Easton Golf lanserar tourtävlingar

Ett unikt koncept för protävlingar kommer till Sverige! Under mars och april arrangerar Easton Golf en serie proffstävlingar med totalt 900 000 kr i prispengar. Namnet är Easton Golf Spring Tour och vänder sig till proffs och amatörer som vill tävla inför säsongsstarten 2021.

De första tre deltävlingarna är på Ystad, Sjöbo och Tegelberga golfklubbar under mars månad. En finaltävling spelas sen under en vecka i april på Troia golf utanför Lissabon i Portugal. Anläggningen rankades 2019 av tidningen Golf World som en av de tio bästa på den europeiska kontinenten.

”Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda nordiska tävlingsspelare möjligheten att tävla om stora prissummor så här tidigt på säsongen. Det har alltid funnits ett vacuum i mars och april där spelare inte kunnat tävla på hemmaplan och i dessa tider är det ju inte heller lätt att ta sig ut i Europa för att hitta tävlingar att spela.”, säger Simon Cedergren projektansvarig på Easton Golf i Malmö.

Tävlingarna är öppna för alla med handicap 5 eller lägre och det är troligt att vi kan se spelare från hela Norden. Prissumman i de svenska tävlingarna är upp till 150 000 kr och i finalen upp till 450 000 kr. Man kan välja att spela en, flera eller alla tävlingar. Först till kvarn gäller, men med förtur till de som väljer att anmäla sig till alla tävlingar.

”Som researrangör i dessa tider behöver vi tänka nytt. Easton Golf har sedan snart 20 år en stark förankring inom svensk golf och på det här sättet hjälper vi både klubbar och spelare att få igång säsongen 2021. Självklart kommer vi följa alla rekommendationer från myndigheter både vad gäller tävlingsspel och resande, så tävlingarna kan genomföras på ett tryggt och säkert sätt”, säger Mattias Wistrand VD på Easton Golf i Malmö.

Spelarna erbjuds också möjligheten att bo på fina Quality Hotel View i Hyllie utanför Malmö.

Anmälan till tävlingarna görs som vanligt på Min Golf. Anmälan till hela serien och mer information om tävlingarna hittar du här: https://eastongolf.se/springtour.
För frågor och mer information kontakta Simon Cedergren på +46 708 439 381 eller simon@eastongolf.se.

Spelschema

•    22-23 mars     Ystad Golf Club 
•    25-26 mars     Sjöbo Golf Club 
•    28-29 mars     Tegelberga Golf Club 
•    5-12 april     Troia Golf Club – Final