Skip to main content

Hammamet

Hammamet är den charmiga småstaden som lockar med underbara stränder, utmärkt golf och härlig mat. Staden ligger i nordöstra Tunisien, vid medelhavskusten, cirka 60 km sydost om huvudstaden Tunis. Stadskärnan är pittoresk med många butiker och restauranger, och har en välbevarad medina från 1400-talet. Hammamet är en av de rikaste orterna i Tunisien vilket märks inne i staden och i dess omgivningar.

 • Fler bilder
 • Fler bilder
Kundbetyg
: 4 av 5 stjärnor
4,5/5
Höjdpunkter
 • Golfanläggning i toppklass
 • 6 heldagsgreenfee
 • Mycket bra träningsmöjligheter
 • Bo direkt vid stranden
 • Halvpension ingår

Golfbana

  Citrus Golf

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • I Hammamet spelar du på Citrus Golf som är Tunisens största golfanläggning och bestående av 18-hålsbanorna La Forêt och Les Oliviers samt en 9-hålsbana. Här finns fina träningsmöjligheter och banorna håller bra standard. La Forêt är mer kuperad och den svårare av de båda 18-hålsbanorna. Den omväxlande och utmanande layouten ger mindre marginaler för misstag än Les Oliviers, vars bredare fairways slingrar sig genom vackra olivlundar. Sex heldagsgreenfee per vecka ingår i golfpaketet.

  Dessutom är träningsområdet förstklassigt och även korthålsbanan ”Academy Course” ingår i heldagsgreenfeen. Denna korthålsbana är perfekt som träning, idealisk för golfspelare som vill utveckla sitt närspel. Banan består av ett par 4-hål och 8 st. par 3-hål. Miljön och inramningen är formidabel och precis lika inbjudande som 18-hålsbanorna. Dessutom är skicket på banan närmast likvärdigt. En utmärkt arena helt enkelt att träna alla typer av golfslag med undantag av fulla drivar.

  Citrus Golf har belönats med många priser genom åren, bl.a. som Tunisiens bästa golfanläggning fyra år i rad. Klubbhuset är nyrenoverat, modernt och trivsamt. Servicen håller hög klass överallt och det finns ett väl fungerande wifi-nätverk. 19:e hålet med mat och dryck avnjuts med fördel utomhus på terrassen. Likaså är omklädningsrummen bra och väl tilltagna. Golfanläggningen är belägen ca 10-15 min från hotellen och i vanlig ordning ingår transfer i priset.

  Kort om 18-hålsbanorna:

  Les Oliviers är den lite enklare av de båda 18-hålsslingorna. Det är relativt öppet och brett från tee och banan är platt och promenadvänlig. De sista nio hålen är lite mer utmanande. Försök undvika greenbunkrarna vid inspel!

  Parkbana, par 72, 18 hål, 6106 m (gul tee), 5290 m (röd tee)

  La Forêt utgör det stora testet på Citrus Golf. Banan är mer kuperad och spelas i backig terräng, i synnerhet de sista nio hålen. Flera hål ligger inbäddade i tät skogsmiljö och kräver precision från tee. Det gäller även att förhindra några större vattenhinder och bunkrar som omger greenområden på olika höjdnivåer. Välkommen till en riktigt trevlig golfbana som håller hög standard.

  Park- och skogsbana, par 72, 18 hål, 6066 m (gul tee), 5235 m (röd tee)

  Antal hål36 hål + 9 hål träningsbana
  Avstånd från boendeca 10-15 min transfer
  Hcp-krav36
  Driving rangeJa
  PuttinggreenJa
  ChippinggreenJa
  KorthålsbanaJa
  Pro ShopJa
  Vagn hyraJa
  ElvagnJa
  GolfbilJa
  Klubbor att hyraJa
  Soft spikes kravJa
  RestaurangJa
  BarJa

Hotell

  Phenicia (Hotellklass: 4 stjärnor)

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Fyrstjärniga golf- och tennishotellet Phenicia är beläget vid den vackra stranden ca fem kilometer från Hammamets centrum. Hotellet och badstranden omgärdas av en grönskande trädgårdsmiljö och ett imponerande poolområde.

  Phenicia är ett mycket trevligt hotell med många faciliteter. Hotellet erbjuder boende i en art-deco byggnad med 4 våningar och hiss. Standardrummen har utsikt mot trädgården och mot tillägg kan du uppgradera till havsutsikt. Samtliga 389 hotellrum har balkong, fritt wifi, minibar och badrum med badkar eller dusch, toalettartiklar och hårtork.

  Privat strand, ett tiotal grustennisbanor, gym och en mindre livsmedel- och souvenirbutik finns på detta hotell. Här hittar två utomhuspooler varav en är uppvärmd samt en inomhuspool. Det finns också ett mindre spa på hotellet med möjlighet till olika behandlingar.

  Halvpension (frukost och middag) ingår i boendet och du har möjlighet att köpa till All Inclusive. Vi rekommenderar även att koppla av med en favoritdrink eller en kopp kaffe i lobbybaren eller på solterrassen.

  Boendet har valutaväxling, bagageförvaring och hiss. Från Phenicia erbjuds transfer tur och retur till Citrus Golf (ca 10-15 min).

  Halvpension (per vecka)Halvpension ingår, köp till All Inclusive
  Gångavstånd till golfbanaNej, transfer ca 10-15 min
  Gångavstånd till strandJa
  Balkong på rummetBalkong eller terrass
  HavsutsiktJa, mot tillägg
  ElektricitetIngen adapter behövs
  HårfönJa
  InomhuspoolJa
  UtomhuspoolVarav 1 uppvärmd
  MinibarJa
  UttagsautomatNej, bankomat 5 min bort
  SafeMot tillägg
  Satellit-TVJa
  WiFi InternetFritt på hela hotellet
  GymFinns separat byggnad vid poolen
  AffärSouvenirbutik och lite livsmedel finns
  Transfertid från flygplatsenFrån Monastir ca 1h30min

Väder

jan feb mar apr maj jun
Dag161719212428
Natt8910121519
Soltimmar5678910
jul aug sep okt nov dec
Dag323230262117
Natt22232117139
Soltimmar11108765
Port el Kantaoui Long Stay

Port el Kantaoui Long Stay

 • Tunisien
 • Middagar ingår
Port el Kantaoui

Port el Kantaoui

 • Tunisien
 • All Inclusive