Skip to main content

Pearl Valley

Pearl Valley Golf Club och Pearl Valley Golf lodges ligger i det fantastiska området Stellenbosch. Där många av landets bästa vingårdar ligger. På denna resa får man njuta av livets goda. Allt från spela på en av Sydafrikas bästa banor som är designad av Jack Niklaus, boende i fantastiska hus precis vid banan och massa roliga utflykter till vingårdar, Kapstaden och runt Godahoppsudden.

Golfbanorna
Under resan spelar vi golf på inte mindre än tre fantastiska banor. Pearl Valley, värd för 2009 års South African Open, har en av de bästa golfupplevelserna i landet och har utformats utifrån den store Jack Nicklaus vision.  De Zalze Golf Club är designad av Peter Matkovich och ligger inom De Zalze Winelands Golf Estate. Banan garanterar en runda som sent kommer glömmas. Arabella har blivit framröstad till den andra bästa golfbanan i Sydafrika och kommer bjuda på ett varv som får en att tappa andan flera gånger av den fantastiska utsikten.

Snabbfakta

En golfresa utöver det vanliga
Bo i lyxiga hus
Spel på tre fantastiska banor
Intressanta utflyktsmål

Hotellet
Pearl Valley Golf Lodges som vi bor på under hela vistelsen ligger mitt på golfbanan. Här bor vi i lyxiga hus på ca 200m2. Alla hus har 3 sovrum med egna toaletter och badrum. Många av rummen har dessutom egna uteplatser direkt från sovrummet. Annars kan man njuta de stora gemensamma ytorna i huset. Läs mer

Stellenbosch
Stellenbosch ligger ca 40 minuter från Kapstaden och utgör hjärtat i Sydafrikas vinproduktion. Regionen kallas i folkmun för Cape Winelands. Sydafrikas vinområden delas in i tolv distrikt, varav Franschhoek, Stellenbosch och Paarl tillhör de producenter som framställer de förnämsta rödvinerna.  

Under resan kommer vi besöka några vingårdar och olika restauranger. Både vingårdarna och restaurangerna håller hög klass och utsikten från många av utflykterna är fantastisk. Bergskedjan runt Stellenbosh ramar in omgivningen på ett fantastiskt sätt.

Utflykt - Godahoppsudden 
En av dagarna kommer vi göra en utflykt runt Godahoppsudden. Här kommer vi köra längst kusten från Kapstaden ner till Godahoppsudden och vyerna är fantastiska. Väl nere på spetsen möts man av en otrolig utsikt över Atlanten och Indiska Oceanen som möts och skapar en otrolig kraft med vågor och ljud.  Självklart kommer vi stanna vid den berömda pingvin stranden. Där man går runt bland små vilda pingviner som endast finns på denna strand i Sydafrika.  

Utflykt - Kapstaden 
Vi tar också en utflykt till spännande Kapstaden där vi har några fria timmar så man kan utforska staden på egen hand. Kanske sugen på ta en ”Hop on, Hop off” buss eller bara gå runt i hamnen och njuta av det härliga vädret. Eller om vädret tillåter ta båten ut till Robben Island. Timmarna kommer bara springa iväg och kvällen avslutar vi tillsammans vid vattnet i Waterfron där vi avnjuter en fantastisk middag med utsikt över Table Mountain. 

Utflykt - Safari

Missa inte möjligheten att åka på dagssafari när du är i Sydafrika. Aquila Safari anordnar fantastiska dagssafari där möjligheten är stora att få se ”the big 5”. De har även vunnit och varit nominerade till flera priser för sin fantastiska Safari. Resan tar ca 1,5 timme från Pearl Valley och tar hela dagen. 
För de som åker på nyårsresan är safarin dag 7 och kostar 2890:- / person. 
De som åker vanliga resan är safarin dag 5. Då missar man resten av dagens aktiviteter. Priset blir 1890:- / person.  
För Safarin ska bli av behövs minst 6 personer anmäla sig.  
 

Film


Väder

Blogginlägg

 

Banor

De Zalze Golf Estate
De Zalze Golf Estate
Golf i vinlandskap De Zalze Golf Estate ligger mellan vingårdarna Spier Wine Estate och Kleine Zalze Wine Estate. De Zalze Golf Estate är ett relativt nytt tillskott bland de många golfbanorna i områd...
Arabella Golf Club
Arabella Golf Club
Arabella har blivit framröstad till den andra bästa golfbanan i Sydafrika och kommer bjuda på ett varv som får en att tappa andan flera gånger av den fantastiska utsikten. Här blandas hålen med Links...
Pearl Valley Golf Club
Pearl Valley Golf Club
Pearl Valley, värd för 2009 års South African Open, har en av de bästa golfupplevelserna i landet och har utformats utifrån den store Jack Nicklaus vision. Banan, som omges av ett exklusivt boendeproj...

Hotell

Pearl Valley Golf Lodges
Pearl Valley Golf Lodges
Pearl Valley Golf Lodges som vi bor på under hela vistelsen ligger mitt på golfbanan. Här bor vi i lyxiga hus på ca 200m2. Alla hus har 3 sovrum med egna toaletter och badrum. Många av rummen har dess...

Programmet hösten 2020

Dag 1
Sverige/Danmark/Norge– Kapstaden  

Dag 2
Ankomst Kapstaden  
Ni blir hämtade med buss/Taxi som tar er till Pearl Valley, transfer cirka 50 min. Efter ni checkat in i lodgerna och fått tid och fräscha till er så väntar en välkomstdrink och en 3 rätters middag på Valley restaurant, som ligger 3 min promenad från lodgerna. 

Dag 3
Frukost från 07:00 i klubbhuset 
Starttider 08:50, 09:00, 09:10, 09:20, 09:30 tiderna är preliminära. 
Bussen avgår 18:30 till Black Smith och deras prisbelönta restaurang som har en underbar utsikt över vinfälten. Detta är en favoritrestaurang bland lokalbefolkningen och är i princip fullsatt 7 dagar i veckan till lunch och middag.  Två rätters middag ingår, dryck tillkommer. 

Dag 4
Frukost från 07:00 i klubbhuset 
09:00 Blir det en guidad tur runt Godahoppsudden. Vi börjar med att åka mot Kapstaden och sen vidare genom Camps Bay mot Chapman’s Peak. Vi stannar för ett lite fikastopp och beundrar den magiska utsikten över Hout Bay.  Nästa stopp blir Godahoppsudden och sen vidare mot Boulders bay och pingvinfarmen.  Vi tar en liten senare lunch i Simons Town innan färden går vidare hem mot Pearl Valley 
Lunch ingår, dryck tillkommer. 
Frikväll 

Dag 5
Frukost från 07:00 i klubbhuset 
Preliminära starttider 08:20, 08:30, 08:40, 08:50 och 09:00 
När ni spelat klart så tar banpersonalen hand om era klubbor och ni tar bussen cirka 13:30 till Boschendal för en gourmépicknic lunch. Allt som finns i korgen är producerat på vingården  Picniclunchen ingår, dryck tillkommer. 

Dag 6
Frukost från 07:00 i klubbhuset 
08:30 avfärd mot Stellenboch och golf på De Zalze.  
Vi tar med ombyte så ni kan duscha och göra i er ordning efter rundan innan vi åker till en av Sydafrikas bästa köttrestauranger ”The Fat Butcher”. Här kommer ni kunna välja på en av deras 300 grams ”Signature Steaks”.
Mat ingår, dryck tillkommer. 

Dag 7
Frukost från 07:00 i klubbhuset  
Bussen avgår 08:45 mot Franschook och Wine Tram. Vi kommer besöka 3 vingårdar under dagen och vi kommer ta ett lite längre stopp på Babylonestoren för en utsökt lunch. På alla 3 vingårdarna kommer vi ha en ”wine tastning” Tillkommer för kunden 70-90 rand/pers. 
Lunch ingår, vinprovningar och dryck till lunchen tillkommer.
Åter Pearl Valley runt 18:00. Kvällen fri. 

Dag 8
Frukost från 07:00 i klubbhuset 
Preliminära starttider 08:30, 08:40, 08:50, 09:00, 09:10 
18:30 hämtar bussen er för resa till Maison wine estate och restaurangen Chefs Warehouse. Där väntar en tapas bestående av 6 mellan rätter. Det tar cirka 15–20 min dit. 
Middagen ingår. Dryck tillkommer 

Dag 9
Frukost 07:00 
Bussen avgår 08:00 för spel på Arabella, en grym bana som ligger vid havet. 
Vi tar en lång lunch/middag i deras restaurang och njuter av vårt fina spel. efter rundan innan vi åker tillbaka mot Pearl Valley.
Lunch/middag ingår inte i priset. 

Dag 10
Frukost från 07:00 i klubbhuset 
09:00 går bussen mot Kapstaden och Table Mountain. Där efter blir det ett par fria timmar i Kapstaden. 
Ni kan t.ex Besöks Robben Island ilands, åka med ”hop on hop off” bussarna eller gå runt i Bo kaap och titta på alla färgglada hus. Bara gå runt i Waterfront och shoppa lite, finns cirka 250 butiker och restauranger. 17:30 har vi bokat Baltazar för kvällens middag, ligger perfekt vid vattnet i Waterfront med härlig utsikt över Table Mountain. 
3 rätters middag ingår i priset. Dryck tillkommer 

Dag 11
Frukost i klubbhuset och sen spel på Pearl Valley 
Preliminära starttider. 12:00, 12:10, 12:20, 12:30, 12:40 
Middag på Roca. Vi börjar med ett glas champagne och njuter av den magiska solnedgången i deras trädgård. Vi går sedan upp till deras restaurang och äter en tre rättersmiddag.
Middag och champagne ingår i priset. Dryck till middagen tillkommer 

Dag 12
Beroende på avresetid från Kapstaden så finns det möjlighet och spela en extra runda mot tillägg.
Pris: R1395 inkl rangbollar och golfbil. 

Programmet nyår 2020

Dag 1 
Avresa Köpenhamn/Arlanda/GBG – Kapstaden 

Dag 2 
Ankomst Kapstaden  
Ni blir hämtade med buss/Taxi som tar er till Pearl Valley, transfer cirka 50 min. Efter ni checkat in i lodgerna och fått tid och fräscha till er så väntar en välkomstdrink och Middag på Valley restaurant, som ligger 3 min promenad från lodgerna. 
Välkomstdrink och 3 rätters middag ingår. Dryck till maten tillkommer 

Dag 3 
Frukost från 07:00 i klubbhuset. 
Starttider 08:50, 09:00, 09:10, 09:20 tiderna är preliminära. 
Bussen avgår 18:00 till Black Smith och deras prisbelönta restaurang som har en underbar utsikt över vinfälten. Detta är en favoritrestaurang bland lokalbefolkningen och är i princip fullsatt 7 dagar i veckan till lunch och middag.  
Två rätters middag ingår, dryck tillkommer. 

Dag 4 
Frukost i klubbhuset från 07:00 
Preliminära starttider 08:20, 08:30, 08:40, 08:50 och 09:00 
När ni spelat klart så tar banpersonalen hand om era klubbor och ni tar bussen cirka 13:30 till Boschendal för en gourmépicknic lunch. Allt som finns i korgen är producerat på vingården.
Picnic-lunchen ingår, dryck tillkommer. 
Kvällen fri.

Dag 5 NYÅRSAFTON 
Frukost från 07:00 i klubbhuset 
Preliminära starttider. 09:00, 09:10 och 09:20 
Nårsmiddagen är inbokad på Valley restyaurant och ingår i priset.  

Dag 6 
Ledig dag.
En bra dag till att vila upp sig vid poolen inför kvällens avslutningsmiddag. Det går självklart och boka in en runda för dom som önskar spela istället för att ligga vid poolen. 18:00 går bussen till Restaurang Roca, där börjar vi med glas champagne och njuter av en magisk solnedgång bakom bergen innan vi går upp till restaurangen och avnjuter en härlig middag. 
Champagne och 3 rätters ingår. Övrig dryck till maten ingår inte. 

Dag 7 
Fridag, valfria aktiviteter.

Några exempel:
Dagssafari – Förbokas hemifrån 
Spela på Pearl Valley GC – Förbokas hemifrån  
Utflykt till vingård, hyra mountain bike eller vanlig cykel 
En lugn dag vid poolen.  
Hästridning inkl ett stopp för vinprovning.  

Dag 8 
Frukost i klubbhuset från 07:00 
Bussen avgår 08:45 mot Franschook och Wine Tram. Vi kommer besöka 3 vingårdar under dagen och vi kommer ta ett lite längre stopp på Babylonestoren för en utsökt lunch. På alla 3 vingårdarna kommer vi ha en ”wine tastning” Tillkommer för kunden 70–90 rand/pers.
Lunch ingår, vinprovningar och dryck till lunchen tillkommer.
Åter Pearl Valley runt 18:00. Kvällen fri. 

Dag 9 
Frukost från 07:00 i klubbhuset.
Bekräftade starttider 09:00, 09:10, 09:20, 09:30, 09:40 
Klockan 18:00 hämtar bussen er för resa till Maison wine estate och restaurangen Chefs Warehouse. Där väntar en 6 mellan rätter. Det tar cirka 15–20 min dit. 
Middag ingår, dryck tillkommer. 

Dag 10 
Frukost 07:00 
Bussen avgår 08:00 för spel på Arabella, en helt underbar bana som ligger vid havet, så med lite vind här blir det en extra utmaning.  Vi tar en lång lunch/middag i deras restaurang och njuter av vårt fina spel. efter rundan innan vi åker tillbaka mot Pearl Valley.
Lunch/middag ingår inte i priset 
Frikväll. 

Dag 11 

Frukost 08:00 
09:00 går bussen mot Kapstaden och Table Mountain. Där efter blir det ett par fria timmar i Kapstaden. Ni kan t.ex besöka Robben Island, åka med hop on hop off-bussarna eller gå runt i Bo kaap och titta på alla färgglada hus. Bara gå runt i Waterfront och shoppa lite, finns cirka 250 butiker och restauranger. 17:30 Har vi bokat Balthazar för kvällens middag, ligger perfekt vid vattnet i Waterfront med härlig utsikt över Table Mountain. 
Linbanan till Table Mountain och 3 rätters middag ingår, ej dryck. 

Dag 12 
Frukost från 07:00 i klubbhuset. 
09:00 Blir det en guidad tur runt Godahoppsudden. Vi börjar med att åka mot Kapstaden och sen vidare genom Camps Bay mot Chapman’s Peak. Vi stannar för ett lite fika stopp och beundrar den magiska utsikten över Hout Bay. Nästa stopp blir Godahoppsudden och sen vidare mot Boulders bay och pingvin farmen.  Vi tar en liten senare lunch i Simon´s Tow innan färden går vidare hem mot Pearl Valley.
Frikväll.

Dag 13
Frukost från 07:00 i klubbhuset. 
08:30 avfärd mot Stellenboch och golf på De Zalze.  
Vi tar med ombyte så ni kan duscha och göra i er ordning efter rundan innan vi åker till en av Sydafrikas bästa köttrestauranger ”The Fat Butcher”. Där kommer ni kunna välja på en av deras 300 grams ”Signature Steaks”.
Mat ingår, dryck tillkommer. 

Dag 14 
Hemresa.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
28/10Stockholm - ArlandaPearl Valley Golf Lodges12 dagarMer än 829 990:-Boka
28/10Köpenhamn - KastrupPearl Valley Golf Lodges12 dagarMer än 829 990:-Boka
28/10Göteborg - LandvetterPearl Valley Golf Lodges12 dagarMer än 829 990:-Boka
25/11Stockholm - ArlandaPearl Valley Golf Lodges12 dagarMer än 830 990:-Boka
25/11Köpenhamn - KastrupPearl Valley Golf Lodges12 dagarMer än 831 490:-Boka
25/11Göteborg - LandvetterPearl Valley Golf Lodges12 dagarMer än 830 990:-Boka