Skip to main content

Kapstaden & Stellenbosch

Att spela golf i Sydafrika är en naturskön dröm för många golfare och landet är helt enkelt en underbar plats för en golfsemester. Under vår resa till Sydafrika kommer vi varva golfspel med vinprovningar, kultur, vackra vyer och intressanta utflyktsmål. De första dagarna av resan tillbringas i pulserande, trivsamma och färgstarka Kapstaden. Resterande tid är schemalagt i och omkring vindistrikten i Stellenbosch. Två vitt skilda platser och miljöer som utgör en oförglömlig helhetsupplevelse. Sydafrika, here we come!

Snabbfakta

En fascinerande golfresa för finsmakare
Golf, vin och mäktiga upplevelser
Variationsrika dagar
Utflykt till både storstad och vindistrikt 

Del 1 – boende i Kapstaden
10 nov - Avresa (kvälls- och nattflyg till Kapstaden)
11 nov – Kapstaden (transfer från flygplats och incheckning på The Vineyard Hotel
12 nov – Kapstaden (Royal Cape Golf Club)
13 nov – Kapstaden (Heldagsutflykt till Cape Peninsula inkl lunch vid Boulders beach och pingvinkolonin )14 nov – Kapstaden (Clovelly Golf med efterföljande vingårdsbesök Cape Point )
15 nov - Kapstaden (Tid för egna aktiviteter)
16 nov - Kapstaden (Milnerton Golf)
17 nov – Kapstaden (utflykt Taffelberget och Waterfront området inkl lunch samt brandyprovning på Van Ryn´s Distillery)
 
Del 2 – boende i Stellenbosch
17 nov – Stellenbosch (incheckning Oude Werf Hotel)
18 nov – Stellenbosch (Erinvale Golf)
19 nov – Stellenbosch (heldagstur med vinprovningar i Stellenbosch)
20 nov – Stellenbosch (De Zalse Golf)
21 nov – Stellenbosch (Devonvale Golf Club)
22 nov – Stellenbosch (Tid för egna aktiviteter)
23 nov – Hemresa (transfer till flygplats)
 

Kapstaden
Kapstaden är en av världens vackraste städer med det mäktiga Taffelberget i mitten och den blå Atlanten vid dess sida. Var man än befinner sig i stan eller utefter kusten breder Taffelberget ut sig som en pittoresk bakgrundskuliss. Kapstaden är landets äldsta stad och anlades under 1600-talet som handelsstation för skeppen som gick mellan Holland och Indien för Holländska Ostindiska Kompaniet. Den gamla hamnen, Victoria & Alfred Waterfront, har byggts om till en populär och trivsam plats där restauranger och butiker samsas med en enastående utsikt över den fortfarande aktiva hamnen. Under vistelsen i Kapstaden bor vi sex nätter på charmiga Vineyard Hotel på bästa läge i stadsdelen Claremont. 

Stellenbosch
Efter 6 nätter lämnar vi Kapstaden för att förflytta oss till det vackra vinlandskapet Stellenbosch, som ligger ca 40 minuter från Kapstaden och utgör hjärtat i Sydafrikas vinproduktion. Regionen kallas i folkmun för Cape Winelands. Sydafrikas vinområden delas in i tolv distrikt, varav Franschhoek, Stellenbosch och Paarl tillhör de producenter som framställer de förnämsta rödvinerna. Under vår golfresa kommer vi ingående att utforska vindistriktet. Här väntar världsberömda viner och god mat. Likaså pittoreska vingårdar, restaurerade bondgårdar i Cape Dutch-stil, utmärkta vinprovningar med majestätiska bergskedjor som kuliss. Stellenbosch är Sydafrikas näst äldsta stad och välkänt för sitt stora och populära universitet. I hjärtat av Stellenbosch ligger också Oude Werf Hotel som är Sydafrikas äldsta och mest historiska hotell. Ett synnerligen gemytligt boende i det vackra vinlandskapet. Sex nätter bor vi även på detta hotell i Stellenbosch.

Ett safaripaket kan också erbjudas på förfrågan efter avslutad rundresa. Kontakta oss gärna för mer information angående detta.

Väder

Blogginlägg

 

Banor

Royal Cape Golf Club
Royal Cape Golf Club
Royal Cape Golf Club är Sydafrikas äldsta golfbana från 1885 och än idag en av de mer prestigefyllda att spela. Känslan om och kring golfanläggningen är att det andas historik och vänlighet. Utsikten...
Clovelly Country Club
Clovelly Country Club
Clovelly Country Club är en av de bästa och högst rankade banorna i området. Från Kapstaden kör vi söderut mot Kalk Bay och Fish Hoek, där golfbanan ligger. Clovelly Golf Club är en naturskön bana som...
De Zalze Golf Estate
De Zalze Golf Estate
Golf i vinlandskap De Zalze Golf Estate ligger mellan vingårdarna Spier Wine Estate och Kleine Zalze Wine Estate. De Zalze Golf Estate är ett relativt nytt tillskott bland de många golfbanorna i områd...
Erinvale Golf Club
Erinvale Golf Club
Erinvale Golf Club ligger i Somerset West och är en utmärkt parkbana som är designad av Sydafrikas största golfprofil, Gary Player. Erinvale, som grundades 1995, anses vara en av de bästa banorna i We...
Devonvale Golf Club
Devonvale Golf Club
Devonvale Golf Club i Stellenbosch är en charmig bana på landsbygden. Lite unikt för Devonvale är att golfbanan slingrar sig fram bland vinodlingar mitt i en fungerande vinproduktion. Denna natursköna...
Milnerton Golf Club
Milnerton Golf Club
Milnerton Golf Club erbjuder spektakulär utsikt över toppen av Taffelberget, Robben Island och Rietvlei Conservation Area. Faktum är att en klar dag är banan en av de mest visuellt vackra och unika i...

Hotell

Oude Werf Hotel
Oude Werf Hotel
Med anor från 1802 är Oude Werf Hotel Sydafrikas äldsta och mest historiska hotell! Hotellet ligger i en herrgård på en tidigare kyrkogård i hjärtat av Stellenbosch och restaureringarna har varit mång...
The Vineyard Hotel
The Vineyard Hotel
Vineyard Hotel ligger i stadsdelen Claremont i Kapstaden, nära Kirstenbosch botaniska trädgård. Detta hotell är en elegant anläggning och erbjuder gäster två restauranger, en inomhuspool och en utomhu...

Programmet höst 2020

10 november - Utresa från Arlanda, Landvetter eller Kastrup
Vi mellanlandar på kvällstid i Istanbul innan vi går på Turkish Airlines-flyget som tar oss till Kapstaden.

11 november - Ankomst i Kapstaden
Vi anländer tidig eftermiddag i Kapstaden där vår Eastonvärd möter upp på flygplatserna. En transferbuss hämtar upp och kör oss till Vineyard Hotel i stadsdelen Claremont, ca 15 minuter från centrala Kapstaden. Efter incheckning och lite egentid blir det välkomstmöte. 

(Kapstaden - 6 nätter)

12 november - Första golfdagen
Dagens startas med en god frukost innan en spännande golfrunda på Sydafrikas äldsta golfbana, Royal Cape Golf Club. Utsikten över Devils Peak och Taffelberget ger golfupplevelsen en extra dimension.

13 november – Kapstaden (utflykt inkl lunch till Cape Peninsula med Godahoppsudden) 
Kaphalvön, eller Cape Peninsula som lokalbefolkningen kallar det, sträcker sig från Taffelberget i norr till Cape Point och Godahoppsudden i söder. Idag väntar en minnesrik dag med fantastiska vyer, naturupplevelser och vinprovning. Vi börjar vår dagsutflykt längs Atlantkusten med att köra igenom bostadsområden som Seapoint och strandorten Camps Bay innan vi stannar till i det pittoreska lilla fiskesamhället Hout Bay. Därefter väntar en tio kilometer lång, vacker och slingrande kustväg (Chapman´s Peak Drive) tills vi når Afrikas sydvästligaste punkt, Godahoppsudden. Den sydligaste udden, Cape Point erbjuder en linbana ut till den historiska fyren som bjuder på en häpnadsväckande utsikt över hela området. Kostnaden för linbanan ingår i resan. Långt där borta smälter havet ihop med horisonten. Det är också här vid Cape Point som Atlantens kyliga vatten möter den varmare Indiska Oceanen. På Kaphalvön finns det gott om babianer så håll utkik men håll er på avstånd och mata dem aldrig. Vi stannar också till vid pingvinskolonin i Boulders Beach vid Simon´s Town. Vi äter gemensam lunch på Berthas Restaurant.

 

14 november – Andra golfdagen & vinprovning på Cape Point Vineyards
Vår andra golfrunda i Sydafrika spelas på Clovelly Country Club, en av de bästa och högst rankade banorna i området. Som avslutning på dagen blir det vinprovning och tour på vingården Cape Point Vineyards. Detta är en unik vingård i Noordhoek som ligger vackert omgiven av bergen på ena sidan och havet på andra. Gården och restaurangen har vunnit många priser genom åren. 

15 november
Tid för egna aktiviteter

16 november - Tredje golfdagen
Vårt äventyr fortsätter med spel på spektakulära Milnerton Golf Club. Banan ligger bara 10 minuter från Kapstadens centrum och är en av Sydafrikas vackraste golfbanor. Under spelet här har du en slående utsikt mot Taffelberget, Robben Island och Rietvlei Conservation Area. Banan är relativ öppen med få träd och ligger alldeles utmed Atlantkusten.

17 november- Taffelberget, V&A Waterfront inkl lunch & brandyprovning
På morgonen checkar vi ut från hotellet då det är dags för miljöombyte och vårt nästa boende i vackra Stellenbosch. Utflykten inleds med att besöka Taffelberget, som är ett av världens sju naturliga underverk. Ett underverk som inte är konstruerat av människan utan med hjälp av naturens skaparkraft. Under förutsättning att vädret tillåter tar vi linbanan upp till slutstationen och njuter av den magnifika panoramautsikten 1067 meter över havet. Kostnaden för linbanan är inkluderad i resan. Därefter tillbringar vi några timmar på det moderna köpcentrat Victoria & Alfred Waterfront i den gamla hamnen. Waterfront är själva hjärtat i Kapstadens turismnäring och Sydafrikas mest besökta turistattraktion. Inramningen med hamnen, Taffelberget, moderna byggnadsverk, underhållning och köpcentrat utgör en svårslagen kuliss. Utöver 450 butiker har området ett stort utbud med restauranger, uteserveringar och barer, mer än 80 stycken närmare bestämt. Vi äter en gemensam lunch här. Efter en fullspäckad dag får vi uppleva en exklusiv brandyprovning på Van Ryn´s Distillery innan vi checkar in på nästa boende på Oude Werf Hotel i Stellenbosch. Van Ryn´s Distillery är välkänt, prisbelönt och det enda brandy-distilleriet i Stellenbosch. Vid fem tillfällen har Van Ryn´s vunnit International WIne & Spirit Competition (IWSC) som världens bästa brandy. 

 
(Stellenbosch - 6 nätter)
 
18 november - Fjärde golfdagen
Vi mjukstartar dagen med frukost och uppladdning inför vår andra golfrunda som spelas i Somerset West på Gary Player-designade Erinvale Golf Club. Ny bana, nya intryck och fler vackra miljöer.
 

19 november - Winelands Tour (heldag)
Ännu en fullspäckad dag, just denna andas sydafrikansk vinproduktion lång väg. The Winelands Tour inleds redan på förmiddagen med ett besök vid den vackra vindalen, Franschhoek, där dagens första vinprovning äger rum på Haute Cabriere Wine. Därefter väntar en naturskön färd över Helshoogte Pass mot nästa vinprovning i charmiga Stellenbosch som anses producera det bästa lokala utbudet av viner med hundratals vinodlingar. Rust en Vrede har specialiserat sig enbart på röda viner med fokus på Syrah, Cabernet och Merlot. Dagens tredje och sista vinprovning äger rum på lyxiga Delaire Graaf Estate som även välkomnar med magnifik utsikt över vin- och berglandskapet. 

 
20 november– Femte golfdagen
De Zalze Golf Estate är ett relativt nytt tillskott bland de många golfbanorna i området runt Kapstaden. De Zalze är en utmärkt parkbana mellan vinrankorna och bergskedjorna. Banan kantas av vinrankor, vackra bäckar och vattendrag. Dessutom utgör Stellenbosch-bergen ett utmärkt vindskydd för golfbanan.
 

21 november- Sjätte golfdagen
Devonvale Golf Club i Stellenbosch är en charmig bana på landsbygden. Lite unikt för Devonvale är att golfbanan slingrar sig fram bland vinodlingar mitt i en fungerande vinproduktion. Denna natursköna inramning i kombination med bergspartier, fågelliv och antiloper gör upplevelsen mycket speciell. 

22 november
Tid för egna aktiviteter

23 november - Hemresa
Allt trevligt har ett slut. Efter frukost checkar vi ut och har tid att njuta vid hotellet ett par timmar innan det är dags för
transfer till flygplatsen och resa hemåt. På återseende och tack för denna gång!

 

Karta