Skip to main content

Royal Cape Golf Club

Royal Cape Golf Club är Sydafrikas äldsta golfbana från 1885 och än idag en av de mer prestigefyllda att spela. Känslan om och kring golfanläggningen är att det andas historik och vänlighet. Utsikten över Devils Peak och Taffelberget ger golfupplevelsen en extra dimension.

Allt som oftast får man räkna med att den sydostliga vinden som lokalbefolkningen kallar ”doctor” sätter sin prägel på golfrundan. Blåsiga dagar kan golfbanan vara en riktig utmaning eftersom strategiskt placerade bunkrar och vattenhinder blir än svårare att undvika. Samtidigt kommer ett antal trådridåer i spel som lindar in förhållandevis smala fairways. 

Royal Cape Golf Club har genom åren arrangerat åtskilliga större proffstävlingar däribland Europatourtävlingen South African Open hela tio gånger. Bland vinnarna på Royal Cape återfinns kända namn som Gary Player, Ernie Els, Mark McNulty och Trevor Immelman.

Parkbana/links, 18 hål, par 72

Hotell

Oude Werf Hotel
Oude Werf Hotel
Med anor från 1802 är Oude Werf Hotel Sydafrikas äldsta och mest historiska hotell! Hotellet ligger i en herrgård på en tidigare kyrkogård i hjärtat av Stellenbosch och restaureringarna har varit mång...