Skip to main content

Erinvale Golf Club

Erinvale Golf Club ligger i Somerset West och är en utmärkt parkbana som är designad av Sydafrikas största golfprofil, Gary Player. 

Erinvale, som grundades 1995, anses vara en av de bästa banorna i Western Cape-provinsen i Sydafrika. 1996 stod Erinvale värd för World Cup of Golf och till publikens stora glädje blev det hemmaseger med Earnie Els som lagets ankare.

Erinvale Golf Club ligger vid foten av Helderberg Mountains, har spektakulära vyer över False Bay och Hottentots Holland-bergen i öster. De två niohålsslingorna erbjuder olika upplevelser men samma höga kvalitet. 

De första nio hålen ligger på godsets lägre del och kännetecknas av smala fairways i vackert landskap. De sista nio ligger högt på böljande mark och där man verkligen har chans att njuta av den magnifika omgivningen. Gemensamt för de två niohålsslingorna är att alla hål har trevligt utformade greener som är välskötta och erbjuder likvärdig hastighet. 

Parkbana, arkitekt Gary Player
18 hål, par 72

Gul 6052 m, röd 5110 m

Hotell

Oude Werf Hotel
Oude Werf Hotel
Med anor från 1802 är Oude Werf Hotel Sydafrikas äldsta och mest historiska hotell! Hotellet ligger i en herrgård på en tidigare kyrkogård i hjärtat av Stellenbosch och restaureringarna har varit mång...
The Vineyard Hotel
The Vineyard Hotel
Vineyard Hotel ligger i stadsdelen Claremont i Kapstaden, nära Kirstenbosch botaniska trädgård. Detta hotell är en elegant anläggning och erbjuder gäster två restauranger, en inomhuspool och en utomhu...