Skip to main content

Devonvale Golf Club

Devonvale Golf Club i Stellenbosch är en charmig bana på landsbygden. Lite unikt för Devonvale är att golfbanan slingrar sig fram bland vinodlingar mitt i en fungerande vinproduktion. Denna natursköna inramning i kombination med bergspartier, fågelliv och antiloper gör upplevelsen lite speciell. 

Golfbanan är designad av Ken Elkin som har skapat många de bättre banorna på Kaphalvön. Under de senaste fem åren har stora förbättringsåtgärder gjorts på banan för att golfbanan ska vara i prima skick och för att bevara den säregna landsbygdsprofilen. 

Devonvale Golf Club har ett trevligt klubbhus och de femstjärniga omklädningsrummen är något utöver det vanliga. Dessutom är träningsfaciliteterna föredömliga och klubbens golfpro kommer från Sverige, nämligen den tidigare landslags- och Europatourspelaren Anna Becker-Frankel. 

Precis som några av de andra golfbanorna i Sydafrika-resan har Devonvale stått värd för ett antal prominenta tävlingar på olika större golftourer. 

18 hål, Par 72, 5705 m (gul tee), 4993 m (röd tee)

Hotell

Oude Werf Hotel
Oude Werf Hotel
Med anor från 1802 är Oude Werf Hotel Sydafrikas äldsta och mest historiska hotell! Hotellet ligger i en herrgård på en tidigare kyrkogård i hjärtat av Stellenbosch och restaureringarna har varit mång...