Skip to main content

Spanien - Murcia, Mar Menor Golf Resort

Costa Cálida är den varma kusten som lockar med över 300 soldagar per år. Kusten tillhör provinsen Murcia som länge har lockat golfare året runt och anses vara den varmaste, torraste regionen i Europa. Här längs Costa Cálida i sydöstra Spanien ligger Mar Menor i härligt semesterklimat, ca en timme från Alicante. Murcia-regionen har en rik historia och staden Murcia är väl värt ett besök under semestermånaden med sina charmiga torg, restauranger och butiker. I närområdet finns även den historiska hamnstaden Cartagena samt klassiska semesterstäder som Alicante, och Almeria. Lite längre bort finner man den moriska staden Granada och det imponerande slotts- och borgområdet Alhamra. 

Snabbfakta

Medlemskap på 7 olika Jack Nicklaus-banor
Fyra middagar ingår på 28 dagarsresa
Boende i "by-miljö" med flera restauranger

Golfbanorna
På resorten ligger ”hemmabanan” Mar Menor men i vårt golfpaket ingår ytterligare 6 golfbanor med skilda karaktärer. Den gemensamma nämnaren i Mar Menor-golfen är att Jack Nicklaus-designgrupp är banarkitektfirman bakom samtliga golfbanor. Under din semester ingår medlemskap på de 7 banorna, som du kan läsa mer om här nedanför, och du har rätt att spela hur mycket golf du vill. Tillkommer gör en spelavgift på 9 euro per 18-håls greenfee som betalas på plats. Noterbart också att golfvagn ingår i samtliga fall. Läs mer »

Hotellet
Vårt lägenhetsboende ”The Residences” är idealiskt för Long Stay-resenärer. De fyrstjärniga lägenheterna är moderna och håller god standard. Boendet och Mar Menor Golf Resort känns nästan som en mindre by och ligger nära den stora saltvattenlagunen Mar Menor. Här finns ett femstjärnigt hotell, hundratals villor och lägenheter, pooler, spa-anläggning, gym, padel- och tennisbanor, flera trevliga restauranger, barer, mataffär, o.s.v. Läs mer »

Väder

Blogginlägg

Banor

Mar Menor
Mar Menor
Banan ligger i ett flackt område på Mar Menor Resort och är väldigt uppskattad. För att uppnå ett bra resultat på Mar Menor gäller det att undvika bunkrar och vattenhinder. Fairways är relativt bred o...
Saurines
Saurines
På Saurines väntar en intressant, kul och spännande golfrunda. Saurines förknippas med ökengolf och är udda i sitt slag i Europa. Golfbanan ligger utlagd i ett ökenliknande område med böljande fairway...
La Torre
La Torre
La Torre är en underbart charmig parkbana som vi är väldigt förtjusta i. Det är den kortaste av de sex Mar Menor-banorna med par 68 men i gengäld krävs det god precision. La Torre har sex par 3-hål va...
El Valle
El Valle
Många prestigefyllda tävlingar har spelats på El Valle bland annat kvalet till Europatouren, stora nationella tävlingar samt Seniortouren. Det är en golfbana med högt anseende. Precis som golfbanan Sa...
Hacienda Riquelme
Hacienda Riquelme
Hacienda Riquelme är en trevlig och utmanande bana med många djupa bunkrar, ibland även på fairway, och strategiskt placerade vattenhinder. Det gäller alltså att spela med insidan för att ”scora” vilk...
Alhama Signature Course
Alhama Signature Course
Mästerverket Alhama Signature Course måste upplevas åtminstone en gång under semestern i Mar Menor. Det här är en bana som Jack Nicklaus personligen har lagt ner extremt mycket tid och kraft på, därav...
Hacienda del Álamo
Hacienda del Álamo
Om du älskar golf och vill ta dig an en inspirerande utmaning som skiljer sig mycket från din hemmabana i Sverige, då är Hacienda del Álamo ett passande val för dig. Bankaraktären är links i ko...

Hotell

The Residences at Mar Menor Golf Resort Longstay
The Residences at Mar Menor Golf Resort Longstay
Här väntar fyra veckor med toppboende i golfparadiset Mar Menor. Vi bor på The Residences i lägenheter med rymlig terrass eller balkong och fri angränsande parkering. De moderna lägenheterna är utrust...

Golfmedlemskap

Golfmedlemskap

Under din Long Stay-vistelse i Mar Menor får du möjlighet till spel på sju golfbanor av olika karaktär och svårighetsgrad. Från lägenheterna har du gångavstånd till och utsikt över ”hemmabanan” Mar Menor som är ritad av Dave Thomas och Jack Nicklaus. Banan är tacksam, platt och omväxlande. De övriga sex golfbanorna som ingår i paketet är El Valle, La Torre, Saurines, Hacienda Riquelme, Hacienda Del Alamo och mästerskapsbanan Alhama Signature.

Under din semester ingår medlemskap på ovan nämnda Jack Nicklaus-banor och du har rätt att spela hur mycket golf du vill. Tillkommer gör en spelavgift på 9 euro per 18-håls greenfee som betalas på plats. Vid varje golfrunda ingår golfvagn. Önskar du spela 9 hål med start efter kl. 15.00 är kostnaden 5 euro per tillfälle.

Under säsongen är starttider uppbokade två gånger per vecka för ”gemensam tävlingsgolf” i regi av Easton Golf.

Alla andra önskade golfrundor bokar du, som Mar Menor-medlem, själv upp på plats 48 timmar i förväg. Bokningarna görs i receptionen på klubbhuset på Mar Menor och du väljer själv vilka banor du vill spela. Notera dock att du endast får spela på samma bana tre gånger per vecka.

Medlemskapet gäller på banorna Mar Menor, Saurines (20 min), La Torre (20 min), El Valle (30 min), Hacienda Riquelme (25 min), Hacienda Del Alamo (35 min) och Alhama Signature Course (45 min). 

Hyrbil med Easton Golf

Att resa på Long Stay innebär att man under sin vistelse disponerar en hyrbil. Du hämtar själv ut bilen på flygplatsen och kör på egen hand till din destination. Adress får du tillsammans med din hyrbilsvoucher och övrig information 10-14 dagar före avresa. Vi ber dig noggrant läsa igenom denna information samt vouchern som kommer tillsammans med biljettutskicket.

Hyrbilsagent

Vi bokar våra hyrbilar via hyrbilsagenten Auto Europe som i sin tur samarbetar med alla stora hyrbilsföretag. Av din hyrbilsvoucher framgår det hos vilket hyrbilsföretag du ska hämta ut din bil. Utbudet av bilar varierar beroende på bokningstillfälle samt är olika på varje destination. Vid vissa tillfällen finns det bilar med mycket förmånliga villkor och vid andra tillfällen kan utbudet vara mindre. Vi kan inte garantera samma typ av bil eller likvärdiga villkor till samtliga kunder. Vad som gäller för just din hyrbil framgår av din voucher.

Huvudförare

Huvudföraren är den som står angiven som resenär 1 när du bokar resan hos oss. För att hämta ut hyrbilen krävs det att huvudföraren, förutom giltigt körkort och pass, även har ett giltigt internationellt kreditkort. Se vidare under punkten ”Giltigt kreditkort”.

Giltigt kreditkort – viktigt!

Bankkort eller andra liknande kort där inköpen dras omedelbart från ditt konto accepteras oftast inte (även om det skulle finnas en kredit på bankkontot.) Kreditkort och betalkort är kort där du får en månatlig faktura på dina inköp. D.v.s. köpen dras inte direkt från ditt bankkonto utan betalas i efterhand en gång per månad. Har du inget giltigt kreditkort eller betalkort kan du bli hindrad från att få ut hyrbilen. Kolla noga att du har rätt typ av kort!

Vissa bolag accepterar bankkort, men du kan då bli tvungen att betala en försäkring till den lokala uthyraren. Bankkort kallas också debit card.

Observera att hyrbilsföretaget kommer att spärra en summa på ditt kreditkort under hela hyrbilsperioden som en deposition. Summan varierar från land till land men kan i vissa fall vara uppemot 20 000 kronor.

Avtal kund – hyrbilsföretag
Att hyra bil är alltid ett avtal mellan huvudföraren av bilen och det lokala hyrbilsföretaget. Easton Golf har ingen möjlighet att påverka de lokala reglerna eller ta ansvar för den hyrda bilen.
 

Hyrbilsvillkor

Vad som ingår
 • Hyrbil typ Ford Fiesta, 5-dörrars, 2 personer per bil

 • Fria mil – d.v.s. ingen begränsning på körsträckan

 • Grundförsäkring

Vad som tillkommer
 • Bränsle*
 • Lokala skatter
 • Eventuella serviceavgifter
 • Eventuella vägtullavgifter
*Bränsle – Observera att varje hyrbilsbolag tillämpar olika regler vad det gäller bränslet vid återlämning av bilen. Vissa kräver att bilen lämnas med full tank och hos andra bolag skall bilen lämnas med tom tank. Vad som gäller i just ditt fall framgår av vouchern från Auto Europe.
 
Tillval – ej obligatoriska
 • Självriskeliminering

 • Övriga försäkringar

 • Extra förare

 • Extrautrustning som exempelvis GPS eller vägtullstransponder

OBS: Vi rekommenderar att du hyr en Vägstullstransponder för resor på Algarvekusten. Där finns det inte längre manuella Vägtullsstationer, därför måste man annars hålla reda på sina tullavgifter samt uppsöka postkontor för att betala vägtull.
 
Ålderskrav

Krav på att köpa en extra försäkring för förare under 21 är och över 70 år kan förekomma. Observera att detta inte är något Easton Golf står för.

Lång hyresperiod

Om du har en resa som varar i mer än 28 dagar kan depositionsavgiften vara högre.

Du kan också eventuellt behöva byta hyrbil under perioden. I detta fall kommer du då ha mottagit 2 hyrbilsvouchers tillsammans med dina flygbiljetter. Vid uthämtning av bilen tillkommer en extra kostnad för envägshyra. Exakta kostnader för envägsavgifter finns på dina hyrbilsvouchers, spara dessa kvitton och skicka in dem till Easton Golf efter hemkomst så får du tillbaka dina utlägg.

Viktigt vid upphämtning
Tänk på att du alltid kan ringa Auto Europe för att få hjälp vid upphämtning av bilen. Skulle det mot förmodan vara något ni ställer er frågande till när ni hämtar ut bilen, eller om hyrbilspersonalen hävdar att ni behöver köpa till ytterligare försäkringar så kan Auto Europe ta diskussionen med den lokala uthyraren.

Telefonnumret finns på din voucher i en ruta längst upp till vänster. Gratisnummer från Sverige är 020 888 527, men om du befinner dig i Spanien kan du ringa det nummer som står efter España. Befinner du dig i Portugal ringer du det som står efter Portugal. Ett alternativt nummer som alltid fungerar är +46 108 886 652. Oftast är det skandinavisktalande personal, men utanför kontorstid kan det vara engelsktalande.

Du ansvarar för köp gjorda på plats

Hyrbilsföretagens personal har ofta provision på att sälja extra försäkringar och kan ibland vara påstridiga. Vi rekommenderar att du kontrollerar dina privata försäkringar innan avresa. I vissa fall ingår bland annat Självriskeliminering i ditt kreditkort eller hemförsäkring.

Easton Golf ansvarar inte för eventuella köp eller tillägg som görs på plats. Det är därför mycket viktigt att du noga läser igenom hyrbilskontraktet för att undvika eventuella kostnader för något som du inte vill ha. Be om ett kontrakt på svenska eller engelska så att du försäkrar dig om att du förstått innehållet på kontraktet.

Reklamationer

Avslutningsvis vill vi poängtera att eventuella reklamationer ska göras direkt till Auto Europes skandinaviska team enligt länken som följer:

Telefon: 020-888 527. 

Karta