Skip to main content

Hacienda del Álamo

Om du älskar golf och vill ta dig an en inspirerande utmaning som skiljer sig mycket från din hemmabana i Sverige, då är Hacienda del Álamo ett passande val för dig. Bankaraktären är links i kombination med ökenbana och kontrasterna utgör en visuell upplevelse. De gröna fairwayområdena blandas upp av vita sandbunkrar och på ömse sidor av fairway ligger waste areas som samlar upp golfslag som tappat sin tilltänkta kurs.

Hacienda del Álamo är inte någon bollslukarbana. Utanför fairway är det lätt att hitta sin boll i waste areas som dessutom är spelbara. Dessutom är banan promenadvänlig. De kuperade avsnitten är främst vid green då en del hål ståtar med ondulerade greener som kräver precision och rätt bollbana vid inspel. Likaså är banans välskötta och snabba greener ett stort plus för totalupplevelsen.

Golfbanan invigdes 2006 och är designad av den välkände amerikanske banarkitekten Dave Thomas. Siktet var hela tiden inställt på att skapa en mästerskapsbana i det spännande landskapet – med ganska långa hål, strategiskt placerade vattenhinder, bunkrar och waste areas. För de flesta golfspelare utgör banan ett riktigt test men under din långtidssemester tror vi att du kommer uppskatta denna utmaning och utveckla ditt golfspel.

På Hacienda del Álamo finns ett modernt och imponerande klubbhus med stor terrass och utsikt över golfbanan och landskapet. Ett alldeles utmärkt tillhåll efter avslutad golfrunda för att mingla och prata igenom det uträttade dagsverket. Det 2000 kvm stora klubbhuset har både restaurang och bar, golfshop, biljardbord och omklädningsrum med bastu.

Nitiska golfspelare har väldigt goda möjligheter till träning och finslipning av detaljer på Hacienda del Álamo. Det finns en väl tilltagen drivingrange med både mattor och gräs, stor puttninggreen och särskilda träningsytor för chip och pitch. Mot en extra avgift finns det även en 6-hålsbana att utforska. Denna består av tre par 3-hål och tre par 4-hål.

18 hålsbana, par 72

Parkbana med ökenkaraktär 

Gul tee 5994 m, röd tee 5534 m

Hotell

Hacienda del Álamo Residences
Hacienda del Álamo Residences
I samband med din långtidssemester på Hacienda del Álamo bor du i det nyöppnade lägenhetskomplexet Residences. Byggnaderna är tvåvåningshus med trappa. På området finns det totalt 100 nyinredda...
The Residences at Mar Menor Golf Resort Longstay
The Residences at Mar Menor Golf Resort Longstay
Här väntar fyra veckor med toppboende i golfparadiset Mar Menor. Vi bor på The Residences i lägenheter med rymlig terrass eller balkong och fri angränsande parkering. De moderna lägenheterna är utrust...