Skip to main content

Alhama Signature Course

Mästerverket Alhama Signature Course måste upplevas åtminstone en gång under semestern i Mar Menor. Det här är en bana som Jack Nicklaus personligen har lagt ner extremt mycket tid och kraft på, därav benämningen ”Signature Course.”

Alhama Signature Course är den högst rankade och mest omtalade golfbanan i Mar Menor-paketet. Det är definitivt värt ett eller några gästspel även om avståndet från boendet i Mar Menor är längre än till övriga golfbanor (ca 45 min med hyrbilen).

Banan är en golfupplevelse i sig men anses vara ganska lång och svår i förhållande till andra semesterbanor i Spanien. Medelgolfaren får förbereda sig på en tuff utmaning och några svårbemästrade greener. Alhama Signature Course formar sig runt fem stora sjöar, har breda fairways, stora välkomnande greener och en bit över 100 bunkrar som kommer in i spel. Kulissen med bergen i bakgrunden är trivsam. Layouten är trevlig och varje liten planeringsdetalj har stötts länge och väl.

Alhama Signature Golf ligger ca 45 min från Mar Menor Resort.

Alhama Sigature Course – ett tufft mästerverk
18 hål, par 72, gul tee 6034 m

Hcp gräns 36

Hotell

The Residences at Mar Menor Golf Resort Longstay
The Residences at Mar Menor Golf Resort Longstay
Här väntar fyra veckor med toppboende i golfparadiset Mar Menor. Vi bor på The Residences i lägenheter med rymlig terrass eller balkong och fri angränsande parkering. De moderna lägenheterna är utrust...