Skip to main content

Hacienda del Álamo Long Stay

Long Stay precis vid banan

Costa Cálida eller Murciaprovinsen i sydöstra Spanien är en av de sista orörda landsdelarna längs den spanska Medelhavskusten. Välkommen till små öknar och bördiga slätter med frukt- och grönsaksodlingar. I detta område ligger golfresorten Hacienda del Álamo i ett härligt, varmt och torrt semesterklimat, dryga timmen söderut från Alicante.

Det här är en modern golfanläggning perfekt för semestergolfare som önskar boende i moderna lägenheter med gångavstånd till golfbanan. Hyrbil med fria mil ingår och kommer väl till pass eftersom utflyktsmöjligheterna är goda till flera större spanska städer. Från Hacienda del Álamo har du nära till bl.a. Murcia, Cartagena och Mazarrón.

På Long Stay får du spela banorna Hacienda del Àlamo, Mar Menor och Saurines.

Hacienda del Álamo Aktuellt väder

 • Fler bilder
 • Fler bilder
Kundbetyg
: 4 av 5 stjärnor
4/5
Höjdpunkter
 • Gångavstånd till bana
 • Fräscha 3-rumslägenheter
 • Modern Dave Thomas-bana för alla
 • Riktigt bra träningsområden

Golfbanor

  Mar Menor

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Mar Menor är en härlig parkbana som skiftar karaktär under golfrundan. Till stor del beror det på att upphovsmännen Jack Nicklaus och Dave Thomas har delat på bandesignen. Banan ligger i ett flackt område inom resorten och är väldigt uppskattad. Ett bra resultat kräver att man undviker bunkrar och vattenhinder. Fairways är relativt bred och ruffen är snäll.

  Första hålen är en klassisk parkbana vid Medelhavet á la Dave Thomas. Efter 7:an har Jack Nicklaus mer satt sin prägel på banan och det uttrycks genom stora och djupa bunkrar, enorma greener och välplacerade vattenhinder. Mar Menor har även sin egen ”Bear trap”. Ni kanske känner igen PGA Tourens Honda Classic som spelas på PGA National i Orlando? Jack designade även den banan och har sagt att ”It should be won or lost right here”, angående avslutningen på den banan. Känslan på hål 13 till 15 på Mar Menor, när hålen rundar en sjö, bär tydligt Jacks signatur.

  Viktigt att notera är att Mar Menor renoverar 9 hål under 2023, och att du därför kommer att spela 9x2 hål under perioden.

  Antal hål18 hål, par 72
  Avstånd från boende15 minuter i bil
  Hcp-krav36
  Driving rangeJa
  PuttinggreenJa
  ChippinggreenJa
  Pro ShopJa
  VagnhyraJa
  ElvagnJa
  GolfbilJa (förbokning krävs)
  Klubbor att hyraJa
  Soft spikes-kravJa
  RestaurangJa
  BarJa
 • Saurines

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Par 72 6 473 m 5 592 m 4 914 m

  På Saurines väntar en intressant, kul och spännande golfrunda, signerad Jack Nicklaus. Banan är unik i sitt slag i Europa. Det är en grön oas i ett vidsträckt sandlandskap med skönt böljande fairways omgivna av högt vajande gräs, buskar och sand. Banan har breda fairways och stora greener som erbjuder spelare på alla nivåer en utmaning, samtidigt som man kan njuta av den fantastiska utsikten över den omgivande naturen.

  Stilen känns amerikansk och en blandning mellan links och stora waste-areas av sand à la Arizona. Banan är ganska öppen och har relativt få bunkrar för att vara en Jack Nicklaus-bana. Likväl finns det tillräckligt med utmaningar.

  Anläggningen har en stor övningsanläggning, men ingen driving range.

  Antal hål18 hål, par 72
  Avstånd från boendeca 20 min från Los Alcázares, 25 min från Hacienda del Álamo
  Hcp-krav36
  Driving rangeNej
  PuttinggreenJa
  ChippinggreenJa
  Pro ShopJa
  VagnhyraJa
  ElvagnJa
  GolfbilJa (förbokning krävs)
  Klubbor att hyraJa
  Soft spikes-kravJa
  RestaurangNej
 • Hacienda del Álamo

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Par 72 6 375 m 5 994 m 5 534 m

  Hacienda del Álamo är en grön och skön hed- och parkbana från Spanien som möter Arizonas desert-banor och kontrasterna blir en slående visuell upplevelse. Du får gröna fairways mot kritvita sandbunkrar inramade av waste-areas smyckade med prydnadsgräs och blommande buskar.

  Hacienda del Álamo är inte någon bollslukarbana. Utanför fairway är det lätt att hitta sin boll i waste-areas som dessutom är spelbara. De kuperade avsnitten är främst vid green då en del hål ståtar med ondulerade greener som kräver precision och rätt bollbana vid inspel. Likaså är banans välskötta och snabba greener ett stort plus för totalupplevelsen. Banan är promenadvänlig.

  Golfbanan invigdes 2006 och är designad av den välkände amerikanske banarkitekten Dave Thomas. Siktet var inställt på att skapa en mästerskapsbana i det spännande landskapet – med ganska långa hål, strategiskt placerade vattenhinder, bunkrar och waste-areas – men också en bana för alla. Med åren har man byggt till fler utslagsplatser längre fram, så valmöjligheterna har bara blivit större.

  Klubbhuset är modernt och imponerande med stor terrass och utsikt över golfbanan och landskapet. Det är alldeles utmärkt tillhåll efter avslutad golfrunda för att mingla och prata igenom det uträttade dagsverket. Det 2 000 kvadrameter stora klubbhuset har både restaurang, bar och golfshop.

  Hängivna golfspelare har väldigt goda möjligheter till träning och finslipning av detaljer på Hacienda del Álamo. Det finns en väl tilltagen drivingrange med både mattor och gräs, stor puttninggreen och särskilda träningsytor för chip och pitch. Det finns även en 6-hålsbana att utforska. Denna består av tre par 3-hål och tre par 4-hål.

  Antal hål18 hål, par 72
  Avstånd från boende100 meter hotell, cirka 700 meter lägenheter, 40 min från Los Alcázares
  GrästypBermuda
  Hcp-krav36
  Driving rangeJa
  PuttinggreenJa
  ChippinggreenJa
  Korthålsbana6-hålsbana med par 3 och par 4
  Pro ShopJa
  VagnhyraJa
  ElvagnJa
  GolfbilJa (förbokning krävs)
  Klubbor att hyraJa
  Soft spikes-kravJa
  RestaurangJa
  BarJa

Hotell

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Byggnaderna i lägenhetskomplexet Residences är tvåvåningshus med trappa och har två lägenheter per våning. På området finns det totalt 100 fräscha lägenheter med promenadavstånd till klubbhuset och golfbanan. Ett svalkande dopp tar du med fördel i utomhuspoolen som finns i närheten av lägenheterna.

  De rymliga lägenheterna har två sovrum, två badrum och terrass eller balkong med gott om plats. Inredningen är trivsam och med tydlig koppling till det karga landskapet och omgivningen. I alla lägenheter finns det diskmaskin, tvättmaskin, kaffekokare och fri tillgång till wifi.

  Gångavstånd till golfbanaca 700 meter
  Gångavstånd till strandNej
  Balkong på rummetBalkong eller terass
  ElektricitetIngen adapter behövs
  HårfönNej
  UtomhuspoolJa, ej uppvärmd
  Satellit-TVJa
  WiFi InternetJa, gratis
  TvättmaskinJa
  KöksutrustningSpis, ugn, mikrovågsugn, vattenkokare, kyl och frys.
  DiskmaskinJa
  KaffebryggareJa
  AffärFuente Álamo, 5-6 km bort.
  Närmaste stadskärnaFuente Álamo, 5-6 km bort.
  Transfertid från flygplatsenCa 75 minuter, sträcka 120 km

Väder

jan feb mar apr maj jun
Dag151720222530
Natt56891418
Soltimmar6678910
jul aug sep okt nov dec
Dag323330252017
Natt2119171397
Soltimmar1198666

Eastonbloggen

Under säsongerna lägger våra Eastonvärdar upp bilder och berättelser om vad som händer på våra resmål. Häng med och se vad som händer på Hacienda del Álamo!

Öppna Eastonbloggen i ett nytt fönster

Bra att veta

Nedan hittar du våra vanligaste frågor och svar. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, tveka inte att kontakta oss genom att maila till info@eastongolf.se eller ringa till 040 - 94 75 00.

Hyrbil

 • Vad innebär hyrbil?

  Att resa på Long Stay innebär att du under din vistelse disponerar en hyrbil. Du hämtar själv ut bilen på flygplatsen och kör på egen hand till din destination. Du får din hyrbilsvoucher och övrig information 10-14 dagar före avresa. Vi ber dig noggrant läsa igenom denna information samt vouchern.

 • Vad innebär huvudförare?

  Huvudförare är den som står angiven som resenär 1 när du bokar resan hos oss. För att hämta ut hyrbilen krävs det att huvudföraren, förutom giltigt körkort och pass, även har ett giltigt internationellt kreditkort. Se vidare under punkten ”Giltigt kreditkort”.

 • Hur fungerar det med kreditkort och deposition?

  Bankkort eller andra liknande kort där inköpen dras omedelbart från ditt konto accepteras oftast inte (även om det skulle finnas en kredit på bankkontot.) Kreditkort och betalkort är kort där du får en månatlig faktura på dina inköp. Det vill säga köpen dras inte direkt från ditt bankkonto utan betalas i efterhand en gång per månad. Har du inget giltigt kreditkort eller betalkort är det inte säkert att du tillåts hämta ut hyrbilen. Kolla därför noga att du har rätt typ av kort! Glöm inte pinkoden.

  Observera att hyrbilsföretaget kommer att spärra en summa på ditt kreditkort under hela hyrbilsperioden som en deposition. Summan kan variera men ligger vanligtvis runt 10 000 kronor.

  Vissa bolag accepterar bankkort, men du kan då bli tvungen att betala en försäkring till den lokala uthyraren. Bankkort kallas också debit card.

 • Vad ingår i avtalet?

  Att hyra bil är alltid ett avtal mellan huvudföraren av bilen och det lokala hyrbilsföretaget. Easton Golf har ingen möjlighet att påverka de lokala reglerna eller ta ansvar för den hyrda bilen.

  Vad som ingår

  • Hyrbil typ Ford Fiesta, 5-dörrars, 2 personer per bil
  • Fria mil – d.v.s. ingen begränsning på körsträckan
  • Grundförsäkring

   

  Vad som tillkommer

  • Bränsle*
  • Lokala skatter
  • Eventuella serviceavgifter
  • Eventuella vägtullavgifter

  * Bränsle – Observera att hyrbilsbolagen tillämpar olika regler vad gäller bränslet vid återlämning av bilen. Vissa kräver att bilen lämnas med full tank och hos andra bolag skall bilen lämnas med tom tank. Vad som gäller i just ditt fall framgår av vouchern från Auto Europe.

  Tillval – ej obligatoriska

  • Självriskeliminering
  • Övriga försäkringar
  • Extra förare
  • Extrautrustning som exempelvis GPS eller vägtullstransponder

  OBS: Vi rekommenderar att du hyr en Vägstullstransponder för resor på Algarvekusten. Där finns det inte längre manuella Vägtullsstationer, vilket innebär att man annars måste hålla reda på sina tullavgifter samt uppsöka postkontor för att betala dessa.

 • Var parkerar jag min hyrbil?

  Under din Long stay-vistelse parkerar du gratis i anslutning till lägenheterna.

 • Finns det några ålderskrav?

  Bilförare över 70 år får ofta en högre hyrbilskostnad, vilket gör att det kan tillkomma en extra avgift alternativt krav på att köpa en extra försäkring. Detta gäller även bilförare under 21 år. Sådana kostnader framgår i så fall på er hyrbilsvoucher. Observera att detta inte är något Easton Golf står för.

 • Viktigt vid upphämtning

  Ska du landa efter klockan 22 på kvällen, och flyget redan innan ni påbörjat flygresan är försenat mer än 1 timme, ring Easton Golfs jourtelefon, så att vi kan förvarna hyrbilsbolaget. Vid tidigare ankomst håller de vanligtvis bilen åt er i 2 timmar efter upphämtningstid. Tänk på att du alltid kan ringa Auto Europe för att få hjälp vid upphämtning av bilen. Skulle det mot förmodan vara något ni ställer er frågande till när ni hämtar ut bilen, eller om hyrbilspersonalen hävdar att ni behöver köpa till ytterligare försäkringar, så kan Auto Europe ta diskussionen med den lokala uthyraren. Telefonnumret finns på din voucher i en ruta längst upp till vänster. Gratisnummer från Sverige är +46 10 888 66 52, oftast är det skandinavisktalande personal, men utanför kontorstid kan det vara engelsktalande. Befinner du dig i Spanien kan du ringa det nummer som står efter España. Befinner du dig i Portugal ringer du det som står efter Portugal. Vi vill tipsa om att kontrollera bilen noggrant och be personalen som lämnar ut bilen att notera samtliga skador innan man lämnar hallen. Som en extra trygghet för dig själv kan det vara bra att fotografera bilen vid upphämtning. 

 • Skall jag köpa försäkring av uthyraren?

  Hyrbilsföretagens personal har ofta provision på att sälja extra försäkringar och kan ibland vara påstridiga. Vi rekommenderar att du kontrollerar dina privata försäkringar innan avresa. I vissa fall ingår någon typ av Självriskeliminering i ditt kreditkort eller hemförsäkring. Easton Golf ansvarar inte för eventuella köp eller tillägg som görs på plats. Det är därför mycket viktigt att du noga läser igenom hyrbilskontraktet för att undvika eventuella kostnader för något som du inte vill ha. Be om ett kontrakt på svenska eller engelska så att du försäkrar dig om att du förstått innehållet på kontraktet.

 • Efter avslutad hyra

  Eventuella reklamationer ska göras direkt till Auto Europes skandinaviska team här. Ni kan även ringa 010-888 66 52 på vardagar klockan 9–13.

Inreseregler - Covid-19

 • Inreseregler Spanien

  Det finns numera inga restriktioner vid inresa till Spanien.

  Mer information hittar du på Sweden Abroad.

Los Alcázares

Los Alcázares

 • Spanien
 • Bo i stan
Los Alcázares Long Stay

Los Alcázares Long Stay

 • Spanien
 • Bo i stan
Valle del Este

Valle del Este

 • Spanien
 • Bo vid banan
Islantilla

Islantilla

 • Spanien
 • Bo vid banan