Skip to main content

Bonmont GC

Bonmont Golf Club är en mästerskapsbana som är lätt att tycka om. Det är en trevlig 18-hålsbana i gott skick med omväxlande och utmanande hål. Utsikten från anläggningen är magnifik och vyerna skiftar mellan berg och hav. Vi förväntar oss att våra gäster kommer uppskatta möjligheten att få spela obegränsat med golf på Bonmont GC under semestermånaden. Saken blir inte sämre av att lägenhetsboendet ligger utmed banans 14:e hål och bara en kort promenad från klubbhuset.

Bonmont GC öppnade 1990 och är designad av den välkände banarkitekten Robert Trent Jones Jr. På de flesta av hålen breder Medelhavet ut sig i horisonten. Från vissa hål sticker även bergstoppen Serra de Llaberia upp och ramar in golfbanan. De första nio hålen på Bonmont är promenadvänliga medan avslutningen på denna parkbana är delvis kuperad.

Bonmont GC rankas högt bland Spaniens alla golfbanor. Vid två tillfällen har Bonmont arrangerat tävlingar på Europatouren, under namnet Catalan Open. 1991 segrade hemmafavoriten José Maria Olazabal och 1996 vann Paul Lawrie från Skottland.

Banans signaturhål är ett par 5-hål. Det 17:e hålet mäter 491 meter från gul tee, svänger dogleg vänster och är berömt för ravinen som försöker skrämma nervösa golfares inspel mot green. Hål 17 är en utmaning för de flesta golfspelare, ett mentalt och fysiskt test mot slutet av golfrundan. Men, det finns också golfspelare som hanterar hålet med ackuratess. Faktum är att Anders Forsbrand gjorde albatross (2 slag) på 17:e hålet under andra varvet på Europatourtävlingen i Bonmont 1996.

Efter avslutad golfrond på Bonmont kan vi varmt rekommendera 19:e hålet från det eleganta klubbhuset som erbjuder såväl a´la carte-restaurang som barmeny. Terrassen är trivsam med en underbar utsikt över Medelhavet och utslaget på hål 10. Den trevliga restaurangen på klubbhuset kommer också kunna besökas frekvent under semestermånaden, även vid tillfällen som inte är direkt kopplade till golfrundorna.

Utöver 18-hålsbanan finns en enklare variant av korthålsbana, 9 hål ”Pitch & Putt”. Under tre specifika dagar 30/10-1/11 får korthålsbanan "Pitch & Putt" fungera som hemmabana för samtliga gäster eftersom Bonmont GC arrangerar en större internationell golftävling.
 
Anläggningen har bra träningsmöjligheter i form av drivingrange, puttinggreen och chippinggreen med tillhörande bunker.

Parkbana, par 72, 6080 meter (gul tee).

Hotell

Pierre & Vacances Bonmont
Pierre & Vacances Bonmont
Pierre & Vacances Bonmont ligger direkt i anslutning till golfbanan Bonmont, utmed banans 14:e hål. Detta är det perfekta boendet för dig som vill ha banan utanför dörren och spela så mycket golf du s...