Skip to main content

Teneriffa

Teneriffa är inte bara den största av Kanarieöarna. I mångas ögon är det även den grönaste och vackraste av dem alla. Denna vulkanö har under lång tid varit en stor turistdestination som lockar många resenärer år efter år. På golfresan till Teneriffa väntar fantastisk natur, mysiga städer, milslånga sandstränder, tropisk grönska och vackra vinodlingar.

Snabbfakta

Boende nära strand och restauranger
Vädersäkert
Trevlig varierad golf med härliga vyer
Halvpension ingår

Golfbanorna
Teneriffa bjuder på en perfekt kombination av sol, bad, avkoppling och golf. Variationen bland golfbanorna är stor, från bunkrarna med vulkansand på Golf del Sur till Amarilla Golf som inramas av en småbåtshamn och bergskedja. Båda banorna ligger på Teneriffas sydsida där klimatet är som bäst. Läs mer »

Hotellet
Med boende i den trevliga semesterorten Costa Adeje är det ca 20-25 minuters transfer till golfbanorna. På ledig tid är omgivningen, läget och atmosfären runt Iberostar-hotellet parametrar som säkerligen uppskattas. Boende vid havet med närhet till det mesta – flygplatsen ligger endast 17 km bort, och restauranger, butiker och stadspuls finns inom gångavstånd. Läs mer »

Film

 

Väder

Blogginlägg

Banor

Golf del Sur
Golf del Sur
Golf del Sur är Teneriffas mest kända golfbana och öns enda 27-hålsanläggning. Transfertiden från hotellet är ca 20 minuter. Golfbanan lockar med en intressant layout och många hål bjuder på fantastis...
Amarilla Golf
Amarilla Golf
Granne med Golf del Sur ligger vår utflyktsbana Amarilla som är designad av den välkände banarkitekten Donald Steel. Transfertiden från hotellet är ca 25 minuter och du spelar denna bana en gång under...

Hotell

Iberostar Bouganville Playa
Iberostar Bouganville Playa
Iberostar Bouganville Playa är ett nyrenoverat hotell på bästa läge i sydvästra delen av Teneriffa. Hotellet ligger på en klippa som sticker ut i havet och utsikten är trevlig. Stranden ligger i bukte...

Inför resan

Pass

Passet måste vara giltigt hela resans gång. Passet får inte vara skadat eller reparerat.

Reseförsäkring

Sverige har sjukvårdsavtal med Spanien (inom EU) så det är viktigt att du tar med ditt kort från försäkringskassan. Du kan enkelt beställa hem ett nytt kort via försäkringskassans hemsida (www.forsakringskassan.se/). Tänk på att det skickas hem till din folkbokföringsadress samt att det kan ta upp till 10 arbetsdagar efter beställningen är genomförd. Vill du komplettera din försäkring, rekommenderar vi ERV reseförsäkringar som ger dig ett bra skydd för en relativt liten kostnad. Telefon: 0770-456900, www.erv.se

Vaccinationer

Du bör ha tillräckligt grundskydd för polio, difteri och stelkramp. Kontakta din vårdcentral eller vaccinationscentral, eller se www.vaccination.nu

Flygbiljett

Din biljett för resan är ditt resebevis samt flygbiljett tillsammans med giltigt pass. Du kan när som helst logga in på din bokning via vår hemsida och beställa ett nytt resebevis. Observera att det är tiden på flygbiljetten som gäller, om tiden skiljer på flygbiljetten och ditt tidigare resebevis från oss.

Flygbolag och Terminal

Vid bokning av din resa framgår vilket flygbolag som används för din specifika avgång. Denna information finns även med på din flygbiljett. För vidare information om terminal hänvisar vi till respektive flygplats hemsida.  

Incheckning

Incheckning öppnar 2 timmar före avgång. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen minst 90 minuter före avgång. Observera att det är tiden på flygbiljetten som gäller, om tiden skiljer på flygbiljetten och ditt tidigare resebevis från oss.

Bagage

Norwegian: 20 kg bagage + 10 kg handbagage + golfbag (max 20 kg).

Använd gärna bärbag då bagageutrymmet på planet är begränsat. Tänk på att golfbagsfodralet normalt sätt endast får innehålla en golfbag, ett par skor samt ett 3-pack bollar. Det vill säga att det är endast detta som du har rätt att få ersättning för av försäkringsbolaget vid förlorat/skadat bagage. Hör gärna efter med ditt försäkringsbolag om vad som gäller för just din resa. Innan du lämnar ankomsthallen bör du kontrollera ditt bagage så att allt är oskadat. Vid skada ska detta anmälas direkt, innan ni lämnar ankomsthallen. Observera att det i handbagaget endast får finnas vätskor, krämer, geléer och sprayer i behållare som rymmer max 100 ml (1 dl). Dessa skall placeras i en genomskinlig och återförslutningsbar enlitersplastpåse. En enliterspåse per passagerare.

Mat & dryck på flyget
Mat & dryck ingår ej men kan köpas ombord.  

Observera att Easton Golf reserverar sig för bristande måltider/snacks ombord.

Ankomst

Vår Eastonvärd alternativt chaufför tar emot er vid ankomsten med EASTON GOLF-skylt. Resan till hotellet tar cirka 20 min.

Lokal turistskatt

Vissa resmål har börjat införa lokal turistskatt som varje resenär måste betala direkt till hotellet vid utcheckning. Detta är inga avgifter som Easton Golf kan påverka eller betala i förväg.

Tullbestämmelser

Kanarieöarna räknas som icke EU-land. Utom EU så gäller följande regler: du måste ha fyllt 20 år, du ska själva transportera (eller bära) alkoholen samt att alkoholen måste vara för ditt eller din familjs privata bruk. Du får ta med dig 1 liter spritdryck eller 2 liter starkvin (inklusive mousserande vin) 4 liter vin och starköl. För vissa läkemedel krävs uppvisande av läkarintyg. Det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour med gällande tullregler för respektive inreseland. Vänligen gå in på www.tullverket.se om ni har fler frågor.

Valuta/Betalning/Kreditkort

På Teneriffa är valutan Euro.

Dricks

Man bör lämna dricks. Ett riktvärde är cirka 10 % till taxichaufför och restaurang och cirka 3-5 Euro till städerska per vecka.

Vatten

Undvik att dricka kranvatten.

Golf

Vi har förbokat starttider som ni får av Eastonvärden på plats. Tävlingar arrangeras och är frivilliga. Startavgiften för tävlingarna ingår inte i resans pris utan betalas på plats. Ta med ditt hcp-bevis då detta kan behöva visas upp innan spel. Nytt hcp-bevis går att skriva ut från www.golf.se

Klädsel

Vårdad klädsel gäller på banan. Piké med krage är ett måste och jeans är förbjudet. Golfskor med softspikes är krav. Spikskor eller liknande får inte användas.

Golffaciliteter

Golfvagn finns att hyra och kostar ca 5-6 Euro per runda. Bil kostar mellan 32 - 38 Euro per runda. Om någon av er önskar golfbil under veckan vänligen kontakta kontoret på 040-94 75 00 och förboka innan avresa. Observera att priserna är cirka priser och att Easton Golf reserverar sig för eventuella ändringar.

Upplevelser

För att göra din semester så fantastisk som möjligt och för att du ska kunna ta med dig en massa minnen hem i bagaget så vill vi gärna skriva några rader om just din destination. Vårt boende ligger i Costa Adeje. Hotellet ligger på en klippa som sticker ut i havet och utsikten är trevlig. Stranden ligger i bukten strax bredvid hotellet och det är gångavstånd till centrum där det finns ett bra utbud av restauranger och shopping. Dessutom ligger Puerto Colóns småbåtshamn i närheten och det finns möjligheter till båtturer och fiskeutflykter. I området är det populärt att dyka och snorkla.

Vår representant

Vår Eastonvärd finns på plats hela säsongen. Eastonvärden ordnar tävlingar, utflykter, gemensamma middagar mm (ingår inte i resans pris utan bokas och betalas på plats). Våra Eastonvärdar gör alltid sitt yttersta för att du ska få en så fantastisk semester som tänkas kan!

Eastonbloggen

Under veckan kommer vår Eastonvärd dokumentera stora och små händelser på vår populära Eastonblogg. Om du inte önskar bli omnämnd på bloggen ber vi dig vänligen att meddela Eastonvärden detta. 

Karta

Avgångar & priser

Sida 1 av 3

AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
28/1Stockholm - ArlandaIberostar Bouganville Playa1 vecka615 990:-Boka
28/1Stockholm - ArlandaIberostar Bouganville Playa2 veckor426 190:-Boka
28/1Köpenhamn - KastrupIberostar Bouganville Playa1 vecka415 490:-Boka
28/1Köpenhamn - KastrupIberostar Bouganville Playa2 veckor425 490:-Boka
28/1Göteborg - LandvetterIberostar Bouganville Playa1 vecka615 890:-Boka
28/1Göteborg - LandvetterIberostar Bouganville Playa2 veckor425 690:-Boka
AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
4/2Stockholm - ArlandaIberostar Bouganville Playa1 vecka616 590:-Boka
4/2Stockholm - ArlandaIberostar Bouganville Playa2 veckor426 290:-Boka
4/2Köpenhamn - KastrupIberostar Bouganville Playa1 vecka415 990:-Boka
4/2Köpenhamn - KastrupIberostar Bouganville Playa2 veckor425 990:-Boka
4/2Göteborg - LandvetterIberostar Bouganville Playa1 vecka616 290:-Boka
4/2Göteborg - LandvetterIberostar Bouganville Playa2 veckor427 790:-Boka
4/2LuleåIberostar Bouganville Playa1 vecka419 190:-Boka
4/2UmeåIberostar Bouganville Playa1 vecka419 490:-Boka
AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
11/2Stockholm - ArlandaIberostar Bouganville Playa1 vecka416 690:-Boka