Skip to main content

Costa Dorada - Cambrils

Costa Dorada ligger söder om Barcelona och sträcker sig från byn Cunit i norr till den pittoreska fiskebyn Les Cases d'Alcanar i söder. Costa Dorada bjuder på flera fantastiska golfbanor och har potential att bli Spaniens nästa stora golfresmål. Här på den gyllene kusten har vi hittat vår pärla – Cambrils. I Cambrils får du uppleva en härlig spansk atmosfär med många mysiga smågator som kantas av butiker. Staden bjuder på en mängd trevliga restauranger och barer.

Snabbfakta

Kustpärla med mysiga restauranger
Familjärt hotell
Utmärkt och gångvänlig golf

Golfbanorna
Costa Dorada bjuder på härliga golfbanor och under veckan blir det spel på två högklassiga 18-hålsbanor, Lumine Lakes och Lumine Hills.  Läs mer »

Hotellen
På bästa läge i Cambrils ligger välskötta och familjeägda Hotel Monica. Det är ett gemytligt hotell där du garanterat kommer känna dig välomhändertagen! Hotellet har en trevlig utomhuspool som omges av palmer och en frodig trädgård. Här kan du koppla av och vila upp dig efter dagens golfrunda. Läs mer »

Väder

Blogginlägg

Bana

Lumine Lakes & Hills - 45 hål
Lumine Lakes & Hills - 45 hål
Lumine bjuder på två högklassiga 18-hålsbanor som skiljer sig åt en hel del; Lumine Hills och Lumine Lakes samt 9-hålsbanan Ruins. Lakes Course, designad av Greg Norman, är en flack bana där vatten ko...

Hotell

Hotel Monica
Hotel Monica
På bästa läge i Cambrils ligger välskötta och familjeägda Hotel Monica. Det är ett gemytligt hotell där du garanterat kommer känna dig välomhändertagen! Hotellet har en trevlig utomhuspool som omges a...

Inför resan

Pass

Passet måste vara giltigt hela resans gång. Passet får inte vara skadat eller reparerat.

Reseförsäkring

Sverige har sjukvårdsavtal med Spanien (inom EU) så det är viktigt att du tar med ditt kort från försäkringskassan. Du kan enkelt beställa hem ett nytt kort via försäkringskassans hemsida (www.forsakringskassan.se/). Tänk på att det skickas hem till din folkbokföringsadress samt att det kan ta upp till 10 arbetsdagar efter beställningen är genomförd. Vill du komplettera din försäkring, rekommenderar vi ERV reseförsäkringar som ger dig ett bra skydd för en relativt liten kostnad. Telefon: 0770-456900, www.erv.se

Vaccinationer

Du bör ha tillräckligt grundskydd för polio, difteri och stelkramp. Kontakta din vårdcentral eller vaccinationscentral, eller se www.vaccination.nu

Flygbiljett

Din biljett för resan är ditt resebevis samt flygbiljett tillsammans med giltigt pass. Du kan när som helst logga in på din bokning via vår hemsida och beställa ett nytt resebevis. Observera att det är tiden på flygbiljetten som gäller, om tiden skiljer på flygbiljetten och ditt tidigare resebevis från oss.

Flygbolag och Terminal

Vid bokning av din resa framgår vilket flygbolag som används för din specifika avgång. Denna information finns även med på din flygbiljett. Vi ber dig att kontrollera flygplatsens hemsida för vidare information om terminal.

Incheckning

Incheckning öppnar 2 timmar före avgång. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen minst 90 minuter före avgång.

Bagage
Norwegian: 20 kg bagage + 10 kg handbagage + golfbag (max 20 kg).

Använd gärna bärbag då bagageutrymmet på planet är begränsat. Tänk på att golfbagsfodralet normalt sätt endast får innehålla en golfbag, ett par skor samt ett 3-pack bollar. Det vill säga att det är endast detta som du har rätt att få ersättning för av försäkringsbolaget vid förlorat/skadat bagage. Hör gärna efter med ditt försäkringsbolag om vad som gäller för just din resa. Innan du lämnar ankomsthallen bör du kontrollera ditt bagage så att allt är oskadat. Vid skada ska detta anmälas direkt, innan ni lämnar ankomsthallen.

Observera att det i handbagaget endast får finnas vätskor, krämer, geléer och sprayer i behållare som rymmer max 100 ml (1 dl). Dessa skall placeras i en genomskinlig och återförslutningsbar enlitersplastpåse. En enliterspåse per passagerare.

Mat & dryck på flyget
Norwegian: Mat & dryck ingår ej men kan köpas ombord.

Observera att Easton Golf reserverar sig för bristande måltider/snacks ombord.

Ankomst

Vår Eastonvärd alternativt chaufför tar emot er vid ankomsten med EASTON GOLF-skylt. Resan till hotellet tar cirka 1h och 10 minuter.

Lokal turistskatt

Vissa resmål har börjat införa lokal turistskatt som varje resenär måste betala direkt till hotellet vid utcheckning. Detta är inga avgifter som Easton Golf kan påverka eller betala i förväg.

Tullbestämmelser

Spanien är medlem i EU och därmed är det EUs tullbestämmelser som gäller. Inom EU så gäller följande regler: du måste ha fyllt 20 år, du ska själva transportera (eller bära) alkoholen samt att alkoholen måste vara för ditt eller din familjs privata bruk. Du får ta med dig 10 liter spritdrycker, 90 liter vin, 20 liter starkvin samt 110 liter öl. För vissa läkemedel krävs uppvisande av läkarintyg. Vänligen gå in på www.tullverket.se om ni har fler frågor. Notera att det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour gällande tullregler för respektive inreseland.

Valuta/Betalning/Kreditkort

I Spanien är valutan Euro. Hotellet och golfklubben accepterar kreditkort.

Dricks

Man bör lämna dricks. Ett riktvärde är cirka 10 % till taxichaufför och restaurang och cirka 3-5 Euro till städerska per vecka.

Vatten

Undvik att dricka kranvatten.

Golf

Vi har förbokat starttider som ni får av Eastonvärden på plats. Tävlingar arrangeras och är frivilliga. Startavgiften för tävlingarna ingår inte i resans pris utan betalas på plats. Ta med ditt hcp-bevis då detta kan behöva visas upp innan spel. Nytt hcp-bevis går att skriva ut från www.golf.se

Golfskola
Vid resa med golfskola får du mer information om golfskolan och dess upplägg av din Pro på plats. 

Klädsel

Vårdad klädsel gäller på banan. Piké med krage är ett måste och jeans är förbjudet. Golfskor med softspikes är krav. Spikskor eller liknande får inte användas.

Golffaciliteter

Golfvagn finns att hyra för ca 7 Euro per runda. Elvagn kostar ca 15 Euro per runda och bil kostar ca 45 Euro per runda. Önskar ni golfbil eller elektronisk vagn så vill vi be er att kontakta oss innan avresa på 040 94 75 00. Observera att priserna är cirka priser och att Easton Golf reserverar sig för eventuella ändringar.

Upplevelser

För att göra din semester så fantastisk som möjligt och för att du ska kunna ta med dig en massa minnen hem i bagaget så vill vi gärna skriva några rader om just din destination. Hotellet ligger på bästa läge i Cambrils. Det är ett gemytligt hotell där du garanterat kommer känna dig väl omhändertagen. En kort promenad från hotellet ligger marinan och Cambrils trevliga restauranger och barer är inte långt bort. För mer storstadspuls rekommenderar vi att tillbringa en av de golffria dagarna antingen i Tarragona eller Barcelona. Buss- och tågförbindelserna är mycket bra och vår Eastonvärd hjälper dig gärna med information om smidigaste sättet att ta sig dit.

Vår representant

Vår Eastonvärd finns på plats hela säsongen. Eastonvärden ordnar tävlingar, utflykter, gemensamma middagar mm (ingår inte i resans pris utan bokas och betalas på plats). Vår Eastonvärd gör alltid sitt yttersta för att ni ska få en så fantastisk semester som tänkas kan!

Eastonbloggen

Under veckan kommer vår Eastonvärd dokumentera stora och små händelser på vår populära Eastonblogg. Om du inte önskar bli omnämnd på bloggen ber vi dig vänligen att meddela Eastonvärden detta. 

Utflykter

 
 
 
Barcelona                                                                 

Barcelona är Spaniens näst största stad och världens fjärde mest besökta med upp till 7,1 miljoner turister varje år! Barcelona är en av världens mest tätbefolkade städer med fler än 16 000 invånare per m2. Staden har många sevärdheter att erbjuda. Här finns allt från sagolika byggnader, vackra parker, myllrande smågator till massvis av butiker! 

Shopping

Koncentrationen av modebutiker hittar ni längs Avinguda Diagonal från Rambla de Catalunya upp till rondellen vid Placa Francesc Macià. Köpcentret Diagonal mar är ett jättekomplex på Avinguda Diagonal. Här finner ni en stor blandning av butiker.

Marknad

Marknaderna håller öppet fram till ungefär klockan 15.00. Den största och mest färggranna marknaden är Boqueria på La Rambla. De mest exotiska och dyra produkterna finns i början av marknaden. Vill ni göra ett riktigt fynd så ska ni fortsätta längst in i labyrinten av alla marknadsstånd.

Smågator

I hjärtat av det gotiska kvarteret Barri Gotìc kan ni hitta de äldre, lite mindre butikerna. I de smala gränderna runt Placa de Sant Jaume gömmer sig riktigt mysiga små affärer där ni kan fynda allt från hattar till stearinljus.

La Sagrada Família

Den sagolika katedralen La Sagrada Familia är för många själva symbolen av Barcelona, och anledningen till att arkitekten Antoni Gaudí blev känd över hela världen. De 18 tornen på taket representerar de 12 apostlarna, de fyra evangelisterna, jungfru Maria och Jesus. Inträde för vuxen kostar cirka 8€ och för student/pensionär cirka 5€.

La Pedrera - Casa Milà

När Barcelonas berömde arkitekt Antoni Gaudí gjort färdigt det världsarvsklassade huset Casa Batlló blev herr Batlló så nöjd med sitt hus att han rekommenderade Gaudí till herr Milá. Han gav Gaudí uppdraget att bygga ett hus åt honom, och resultatet blev Casa Milà, eller La Pedrera som huset också kallas. Huset ligger på Provenca 261-5 och är väl värt ett besök.

Casa Batlló

Det sex våningar höga huset Casa Batlló anses av vissa vara Gaudís mästerverk, och klassades till och med som världsarv år 2005. Huset byggdes 1904 till 1906 och innehåller bostäder. Casa Batlló har nyligen öppnats upp för allmänheten och byggnaden är definitivt något man inte ska missa. Under vistelsen får man se den stora entrévåningen, vinden och även hustaket med sina iögonfallande skorstenar. Inträde kostar cirka 22€/person. 

Karta