Skip to main content

Costa Blanca - Bonalba

Golfregionen Alicante har 320 soldagar per år. Bonalba Golf Resort ligger strax utanför Alicante med kort transfer från flygplatsen. På Bonalba väntar en trevlig golf- och hotellanläggning med en avkopplande atmosfär. Önskar du lite mer liv och rörelse ligger stränderna och centrala Alicante endast 10-15 km bort.

Snabbfakta

Spel på 2 banor
Närhet till Alicante
Vädersäker resort
Direktflyg från Arlanda, Landvetter och Köpenhamn

Golfbanorna

Tre av dagarna spelar du på anläggningens 18-hålsbana. En naturskön semesterbana som är lätt att gå med trevlig och omväxlande layout. En av dagarna blir det spel på Alenda Golf, en trevlig bekantskap för de flesta golfspelare. Busstransfer (30 min) ingår i resans pris. Läs mer »

Hotellet
Hotel Bonalba Alicante är ett modernt fyrstjärnigt hotell välkänt för sin fina service. Här bor du på ett bra och mysigt hotell som omges av parker och en golfbana i en lugn del av Mutxamel, en kort bilfärd från centrala Alicante. Här finns ett modernt spa, nyrenoverad bufférestaurang och stor utomhuspool i tropisk trädgård. Läs mer »

Väder

Blogginlägg

Banor

Bonalba Golf
Bonalba Golf
Hotel Bonalba ligger bara 200 meter från 1:a tee på Bonalba Golf Course. Tre av dagarna spelar du på anläggningens 18-hålsbana. Bonalba bjuder på en naturskön semesterbana som är lätt att gå med trevl...
Alenda Golf
Alenda Golf
Alenda Golf öppnades för spel 1999. Denna 18-hålsbana med sina 6,257 meter och par 72 är belägen på en sluttning med utsikt över Medelhavet. Golfbanan är varierande, något kuperad och en trevlig upple...

Hotell

Hotel Bonalba Alicante
Hotel Bonalba Alicante
Hotel Bonalba Alicante är ett modernt fyrstjärnigt hotell som erbjuder bekvämt och avkopplande boende med service av bästa märke. Hotellet ligger i ett lugnt område i Mutxamel, 10 km från stränderna i...

Inför resan

Pass

Passet måste vara giltigt hela resans gång. Passet får inte vara skadat eller reparerat.

Reseförsäkring

Sverige har sjukvårdsavtal med Spanien (inom EU) så det är viktigt att du tar med ditt kort från försäkringskassan. Du kan enkelt beställa hem ett nytt kort via försäkringskassans hemsida (www.forsakringskassan.se/). Tänk på att det skickas hem till din folkbokföringsadress samt att det kan ta upp till 10 arbetsdagar efter beställningen är genomförd. Vill du komplettera din försäkring, rekommenderar vi ERV reseförsäkringar som ger dig ett bra skydd för en relativt liten kostnad. Telefon: 0770-456900, www.erv.se

Vaccinationer

Du bör ha tillräckligt grundskydd för polio, difteri och stelkramp. Kontakta din vårdcentral eller vaccinationscentral, eller se www.vaccination.nu

Flygbiljett

Din biljett för resan är ditt resebevis samt flygbiljett tillsammans med giltigt pass. Du kan när som helst logga in på din bokning via vår hemsida och beställa ett nytt resebevis. Observera att det är tiden på flygbiljetten som gäller, om tiden skiljer på flygbiljetten och ditt tidigare resebevis från oss.

Flygbolag och Terminal

Vid bokning av din resa framgår vilket flygbolag som används för din specifika avgång. Denna information finns även med på din flygbiljett. Vi ber dig att kontrollera flygplatsens hemsida för vidare information om terminal.

Incheckning

Incheckning öppnar 2 timmar före avgång. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen minst 90 minuter före avgång.

Bagage

Norwegian: 20 kg bagage + 10 kg handbagage + golfbag (max 20 kg).

Använd gärna bärbag då bagageutrymmet på planet är begränsat. Tänk på att golfbagsfodralet normalt sätt endast får innehålla en golfbag, ett par skor samt ett 3-pack bollar. Det vill säga att det är endast detta som du har rätt att få ersättning för av försäkringsbolaget vid förlorat/skadat bagage. Hör gärna efter med ditt försäkringsbolag om vad som gäller för just din resa. Innan du lämnar ankomsthallen bör du kontrollera ditt bagage så att allt är oskadat. Vid skada ska detta anmälas direkt, innan ni lämnar ankomsthallen. Observera att det i handbagaget endast får finnas vätskor, krämer, geléer och sprayer i behållare som rymmer max 100 ml (1 dl). Dessa skall placeras i en genomskinlig och återförslutningsbar enlitersplastpåse. En enliterspåse per passagerare.

Mat & dryck på flyget
Norwegian: Mat & dryck ingår ej men kan köpas ombord.

Observera att Easton Golf reserverar sig för bristande måltider/snacks ombord.

Ankomst

Vår Eastonvärd alternativt chaufför tar emot er vid ankomsten med EASTON GOLF-skylt. Resan till hotellet tar cirka 25 minuter.

Lokal turistskatt

Vissa resmål har börjat införa lokal turistskatt som varje resenär måste betala direkt till hotellet vid utcheckning. Detta är inga avgifter som Easton Golf kan påverka eller betala i förväg.

Tullbestämmelser

Spanien är medlem i EU och därmed är det EUs tullbestämmelser som gäller. Inom EU så gäller följande regler: du måste ha fyllt 20 år, du ska själva transportera (eller bära) alkoholen samt att alkoholen måste vara för ditt eller din familjs privata bruk. Du får ta med dig 10 liter spritdrycker, 90 liter vin, 20 liter starkvin samt 110 liter öl. För vissa läkemedel krävs uppvisande av läkarintyg. Vänligen gå in på www.tullverket.se om ni har fler frågor. Notera att det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour gällande tullregler för respektive inreseland.

Valuta/Betalning/Kreditkort

I Spanien är valutan Euro. Hotellet och golfklubben accepterar kreditkort.

Dricks

Man bör lämna dricks. Ett riktvärde är cirka 10 % till taxichaufför och restaurang och cirka 3-5 Euro till städerska per vecka.

Vatten

Undvik att dricka kranvatten.

Golf

Vi har förbokat starttider som ni får av Eastonvärden på plats. Tävlingar arrangeras och är frivilliga. Startavgiften för tävlingarna ingår inte i resans pris utan betalas på plats. Ta med ditt hcp-bevis då detta kan behöva visas upp innan spel. Nytt hcp-bevis går att skriva ut från www.golf.se

Klädsel

Vårdad klädsel gäller på banan. Piké med krage är ett måste och jeans är förbjudet. Golfskor med softspikes är krav. Spikskor eller liknande får inte användas.

Golffaciliteter
Golfvagn är inkluderat i resans pris under ordinarie rundor på Alenda. På Bonalba Golf kostar vagn ca 5 € / runda att hyra. Bil kostar ca 25-28 Euro per runda. Önskar ni golfbil så vill vi be er att kontakta oss innan avresa på 040 94 75 00. Observera att priserna är cirka priser och att Easton Golf reserverar sig för eventuella ändringar.
 
Golflicens Alenda

Vid spel på Alenda tillkommer golflicens kostnad på 2 € / 18 hål. Detta betalas direkt till golfklubben. Golflicens är obligatoriskt och ingen avgift som Easton Golf kan påverka eller betala i förväg.

SPA

Hotellet har ett mindre spa med varierande behandlingar (mot tillägg). I hotellets Spa finns även en inomhuspool som kan användas mot tillägg. Observera att badmössa och badtofflor är obligatoriskt i spat. Kan köpas på plats om så önskas. 

Upplevelser

För att göra din semester så fantastisk som möjligt och för att du ska kunna ta med dig en massa minnen hem i bagaget så vill vi gärna skriva några rader om just din destination. Vårt hotell ligger i ett lugnt område i Mutxamel, 10 km från stränderna i Campello eller San Juan och 15 km från Alicantes stadskärna och hamn. Hotellets irländska pub har ett stort ölsortiment och är välbesökt under kvällstid. Det finns många intressanta utflyktsmål i Alicante-området och vår Eastonvärd på plats kommer självklart att presentera ett utflyktsprogram för den som är intresserad.

Vår representant

Vår Eastonvärd finns på plats hela säsongen. Eastonvärden ordnar tävlingar, utflykter, gemensamma middagar mm (ingår inte i resans pris utan bokas och betalas på plats). Vår Eastonvärd gör alltid sitt yttersta för att ni ska få en så fantastisk semester som tänkas kan!

Eastonbloggen

Under veckan kommer vår Eastonvärd dokumentera stora och små händelser på vår populära Eastonblogg. Om du inte önskar bli omnämnd på bloggen ber vi dig vänligen att meddela Eastonvärden detta. 

Karta