Skip to main content

Isla Canela Golf

Isla Canela är en parkbana som ligger i ett naturreservat. Golfbanan är promenadvänlig och passar utmärkt för semestergolf. Det finns små sluttningar som har formats av naturliga sanddynor men banan är i övrigt platt och har breda fairways. Noterbart är att 10 av hålen har inslag av vatten och många hål kantas av palmer, apelsinträd, olivträd och eukalyptusträd.

Vid första åsynen är det lätt att underskatta svårighetsgraden på banan men låt dig inte luras. Det finns några dolda hinder och ibland kan det vara klokt att lägga upp sig kort innan vissa vattenhinder. Under de första nio hålen är det viktigare att hålla bollen i spel från tee snarare än att slå långt. De sista nio hålen är mer varierande och förlåtande från tee. 

Förutsättningarna för att värma upp innan golfrundan är bra på Isla Canela Golf. Träningsområdena inkluderar drivingrange, puttinggreen och närspelsområden för chippar och pitchar. 

Klubbhuset är genuint och har en härlig terrass för mysiga stunder efter golfrundan. Restaurangen serverar god tapas med tillhörande dryck. Det finns också omklädningsrum. De som önskar får lov att förvara golfbagen på ”klubben” eftersom detta är huvudbanan som spelas frekvent under semestern.

Parkbana, 18 hål, par 72, 5937 m (gul tee), 5169 m (röd tee)

Hotell

Hotel Isla Canela Golf
Hotel Isla Canela Golf
Hotel Isla Canela Golf ligger alldeles invid golfbanan Isla Canela, med utsikt över banans femte hål. Hotellet erbjuder traditionell andalusisk design med en iögonfallande, färgstark fasad och rum med...
Isla Canela
Isla Canela
Boendet Isla Canela Golf Apartments ligger precis vid golfbanan Isla Canela. Inramningen och närheten till golfbanan ger boendet ett fridfullt lugn och behaglig karaktär. Lägenheterna är moderna och f...