Skip to main content
Nyhet

Doha

Ett spännande möte mellan kultur och storstad
Ett av vinterns absolut hetaste resmål är Arabiska halvöns Qatar, inte bara för dess exotiska värme och det stundande fotbolls-VM 2022 utan även för riktigt bra golf. Trots landets ringa storlek, som Skåne, bjuder Qatar på allt man kan önska sig av en högklassig golfresa. Du slipper dessutom jetlag med bara två timmars tidsskillnad mot Sveriges vintertid. Välkommen till emiratet Qatar - en fusion av ökenlandskap och multikulturell storstad!
 

I Qatars huvudstad Doha möter det traditionellt arabiska både skyskrapor och vita sandstränder. I Doha njuter du av en lyxig golfupplevelse med välrenommerade banor. I vårt golfpaket ingår nämligen inte mindre än två europatourbanor!

Vi flyger direkt till Doha med toppmoderna Qatar Airways som håller en mycket fin service inklusive mat och dryck ombord. Qatar Airways är också det första globala flygbolaget i världen som tilldelats en 5 stjärnig Covid-19 säkerhetsklassificering.

 • Fler bilder
 • Fler bilder
Kundbetyg
4,4/5
Höjdpunkter
 • 5-stjärnigt hotell
 • Två Europatour-banor
 • Strandläge
 • Storstadspuls runt knuten
 • Unikt golfresmål

Golfbanor

  Doha Golf Club

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Doha Golf Club är en av de äldsta golfbanorna i Qatar och designades av Peter Harradine. Golfklubben brukar vara värd för Europatouren, och kommer eventuellt även stå värd för Qatar masters 2022. Det är en minnesvärd upplevelse att spela denna bana.

  Doha GC är en grön oas som omges av vyer av staden Doha. Här spelar du 18 hål med par 72, bland hela åtta konstgjorda sjöar! Hål 1 och 18 är särskilt utmanande och kräver strategiskt tänkande. Om eftermiddagen spär vinden ofta på utmaningen litegrann. Det är en lång bana, men golfbil ingår. Här finns en rejäl Driving range och bra träningsområden. Doha Golf Club pryds av klubbhuset i klassisk arabisk stil med bra restaurangutbud (även alkoholservering).

  Par 72, 6301 yards (ca 5.760 meter) från gul tee. Från röd tee är det par 73 och 5867 yards (ca 5.365 meter.)

  Antal hål18 + 9 hål
  Avstånd från boendeTransfer 30 min
  Hcp-krav36
  Driving rangeJa
  PuttinggreenJa
  ChippinggreenJa
  KorthålsbanaNej
  Pro ShopJa
  Vagn hyraJa
  ElvagnJa
  GolfbilJa, ingår
  Klubbor att hyraNej
  Soft spikes kravJa
  RestaurangJa
  BarJa
 • Education City Golf Club

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Golfutvecklingen i Qatar går snabbt framåt, och till dess hjälp finns Education City Golf Club, vars speciella träningscenter har tillgång till många högteknologiska hjälpmedel. Education City GC var värd för Qatar masters år 2021. Proffsspelaren och designern Jose Maria Olazàbal är den som utformat banorna.

  På denna imponerande klubb spelar du 18 hål med par 72. Banans längsta hål är 593 yards och totalt är banan 7306 yards, golfbil ingår. Under spel njuter du vyer över Doha och West bay. Här finns både Driving range och träningsområden som heter duga. Det modernt designade klubbhusets restaurang heter The Green.

  Vill du spela mer kan du boka till extra spel på The 6 hole Championship. Det finns också en 9-håls par 3 med elljus, om du önskar spela mer på kvällen/natten.

  Antal hål18 + 6 + 9 hål
  Avstånd från boendeTransfer 30 min
  Hcp-krav36
  Driving rangeJa
  PuttinggreenJa
  ChippinggreenNej
  KorthålsbanaNej
  Pro ShopJa
  Vagn hyraJa
  ElvagnJa
  GolfbilJa, ingår
  Klubbor att hyraNej
  Soft spikes kravJa
  RestaurangJa (ej alkohol)
  BarJa (ej alkohol)

Hotell

  Hilton Doha (Hotellklass: 5 stjärnor)

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • På Hilton Doha njuter du av havsutsikten från ditt deluxerums panoramafönster. I bakgrunden syns Dohas skyline. Rummet har sittgrupp, air conditioning, minibar, vattenkokare för te och kaffe med mera.

  Inifrån restaurangen lockar exotiska kryddor. Prova gärna den traditionella arabiska grytan machbous. Det finns mycket att välja på i den internationella buffén och dess ”live cooking” (matlagningsstationer.) Till middagarna ingår två glas vin eller öl. Från restaurang Mawasem buffet´s terrass är vyn över både pool och strand.

  Hotellet bjuder in till SPA med fritt inträde. Här kan du boka behandlingar som Hamam/turkiskt bad mm. Kostnad för behandlingar tillkommer. Du har även tillgång till gym.

  Förutom golf och sol och bad har Qatar en mix av sevärdheter. Inte vill du väl missa den konstgjorda ön The Pearl? Flera av utflykterna kan förbokas.

  Transfertid från flygplatsenca 30 min
  Gångavstånd till golfbanaNej, ca 30 min transfer
  Gångavstånd till strandJa
  Balkong på rummetNej
  HavsutsiktJa
  ElektricitetAdapter behövs
  HårfönJa
  InomhuspoolNej
  UtomhuspoolJa
  MinibarJa, mot extra kostnad
  SafeJa
  Satellit-TVJa
  WiFi InternetJa, Gratis
  KaffebryggareJa
  GymJa
  AffärJa

Väder

jan feb mar apr maj jun
Dag242529333840
Natt121417202325
Soltimmar91111111313
jul aug sep okt nov dec
Dag424240363126
Natt282926221815
Soltimmar121212111010

Karta