Skip to main content

Algarve - Lagos

Längs Portugals sydkust ligger Algarve med sina stränder, klippformationer, golfbanor och pittoreska byar. En av Algarves mest historiska och välbesökta orter är Lagos som bjuder på liv och rörelse året om och har dessutom en härlig, gemytlig atmosfär. Räkna med en minnesvärd golfresa med kombinationen mysig stad, vacker kust, behagligt klimat, trevligt hotell och golf av högsta klass. Staden är även känd för att ha några av regionens vackraste stränder alldeles i sin närhet.

Snabbfakta

 Algarve - Utsedd till världens bästa golfdestination
Gångavstånd till restauranger och marina
Varierat golfpaket
Mysig innergård och poolområde

Golfbanorna
Golfen spelas dels på 27-hålsanläggningen Onyria Palmares som lockar med fantastiska vyer över Atlanten. Variationen på de tre 9-hålsslingorna är stor och inbjuder till härliga golfupplevelser för alla typer av spelare. Du spelar också på Espiche Golf Course, en spännande 18-hålsbana med par 72 i mycket trevlig böljande terräng som smälter in i omgivningen. Läs mer »

Hotellet
Tivoli Lagos Algarve Resort är ett 4-stjärnigt hotell i hjärtat av Lagos med spafaciliteter och en trivsam innergård med pool. I golfresorna till Lagos ingår frukostpension och tre middagar på hotellet. Läs mer »

Information angående tvåveckorsresor
För er som önskar resa 2 veckor till Lagos, vänligen kontakta oss på 040-94 75 00 eller info@eastongolf.se så skall vi se över möjligheten.

Film

 

Väder

Blogginlägg

Banor

Onyria Palmares
Onyria Palmares
Onyria Palmares har blivit rankad till den 26:e bästa golfbanan i Europa av tidningen Golf World Magazine. Banan är designad av Robert Trent Jones och här väntar 27 fantastiska golfhål som ligger utla...
Espiche Golf Course
Espiche Golf Course
Espiche Golf Course ligger 15–20 minuter väster om Lagos och ingår i både våra Long stay och veckopaket. Espiche är en spännande 18-hålsbana med par 72 i mycket trevlig böljande terräng som smälter in...

Hotell

Tivoli Lagos
Tivoli Lagos
Tivoli Lagos Algarve Resort är ett mycket bra hotell med gångavstånd till restauranger och shopping. Det ligger strategiskt i hjärtat av trevliga Lagos. Tivoli Lagos är ett 4-stjärnigt hotell med spaf...

Inför resan

Pass

Passet måste vara giltigt under hela resan. Passet får inte vara skadat eller reparerat.

Reseförsäkring

Sverige har sjukvårdsavtal med Portugal (inom EU) så det är viktigt att du tar med ditt kort från försäkringskassan. Du kan enkelt beställa hem ett nytt kort via försäkringskassans hemsida (www.forsakringskassan.se/). Tänk på att det skickas hem till din folkbokföringsadress samt att det kan ta upp till 10 arbetsdagar efter beställningen är genomförd. Vill du komplettera din försäkring, rekommenderar vi ERV reseförsäkringar som ger dig ett bra skydd för en relativt liten kostnad. Telefon: 0770-456900, www.erv.se

Vaccinationer

Du bör ha tillräckligt grundskydd för polio, difteri och stelkramp. Kontakta din vårdcentral eller vaccinationscentral, eller se www.vaccination.nu

Flygbiljett

Din biljett för resan är ditt resebevis samt flygbiljett tillsammans med giltigt pass. Du kan när som helst logga in på din bokning via vår hemsida www.eastongolf.se/Mina-bokningar och beställa ett nytt resebevis. Observera att det är tiden på flygbiljetten som gäller, om tiden skiljer på flygbiljetten och ditt tidigare resebevis från oss.

Flygbolag och Terminal

Vid bokning av din resa framgår vilket flygbolag som används för din specifika avgång. Denna information finns även med på din flygbiljett. För vidare information om terminal hänvisar vi till respektive flygplats hemsida.  

Golfbag vid flygning med Norwegian
Flyger ni med Norwegian ska det framgå på er flygbiljett att golfbagen är förbokad.

Golfbagsvoucher för Air France/KLM-flygningar
Vid flygning med KLM/AIR France måste golfbagsvouchers visas upp vid incheckningen. Dessa skapas online via medlemskap i ”Flying Blue” samt ”Flying Blue Golf”. Vänligen se separat dokument för detaljerade instruktioner om anmälningsprocessen och skapandet av golfbagsvouchers. 

Incheckning

Incheckningen öppnar två timmar före avgång. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen minst 90 minuter före avgång.

Bagage
Norwegian: 20 kg bagage + 10 kg handbagage + golfbag (max 20 kg). 

KLM/Air France: 23 kg bagage + 12 kg handbagage + golfbag (OBS! krävs golfbagsvoucher. Max 23 kg).

Använd gärna bärbag då bagageutrymmet på planet är begränsat. Tänk på att golfbagsfodralet normalt sätt endast får innehålla en golfbag, ett par skor samt ett 3-pack bollar. Det vill säga att det är endast detta som du har rätt att få ersättning för av försäkringsbolaget vid förlorat/skadat bagage. Hör gärna efter med ditt försökringsbolag om vad som gäller för just din resa. Innan du lämnar ankomsthallen bör du kontrollera ditt bagage så att allt är oskadat. Vid skada ska detta anmälas direkt, innan ni lämnar ankomsthallen. Observera att det i handbagaget endast får finnas vätskor, krämer, geléer och sprayer i behållare som rymmer max 100 ml (1 dl). Dessa skall placeras i en genomskinlig och återförslutningsbar enlitersplastpåse. En enliterspåse per passagerare.

Mat & dryck på flyget
Norwegian: Mat & dryck ingår ej men kan köpas ombord. 
KLM/Air France: Snacks/ lättare måltid ingår.

Observera att Easton Golf reserverar sig för bristande måltider/snacks ombord.

Ankomst

En Eastonvärd alternativt chaufför tar emot er vid ankomsten med Easton Golf-skylt. Resan till hotellet tar drygt 1h.  

Lokal turistskatt

Vissa resmål har börjat införa lokal turistskatt som varje resenär måste betala direkt till hotellet vid utcheckning. Detta är inga avgifter som Easton Golf kan påverka eller betala i förväg.

Tullbestämmelser

Portugal är medlem i EU och därav är det EUs tullbestämmelser som gäller. Inom EU så gäller följande regler vid köp av alkohol: du måste ha fyllt 20 år, du ska själv transportera (eller bära) alkoholen samt att alkoholen måste vara för ditt eller din familjs privata bruk. Enligt tullverkets bedömning utgår bland annat följande referens: du får ta med dig 10 liter spritdrycker, 90 liter vin, 20 liter starkvin samt 110 liter öl. För vissa läkemedel krävs uppvisande av läkarintyg. Vänligen gå in på www.tullverket.se om ni har fler frågor. Notera att det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour gällande tullregler för respektive inreseland.  

Valuta/Betalning/Kreditkort

I Portugal är valutan Euro. Du kan betala med kort på hotellet och golfbanan.

Dricks

Man bör lämna dricks. Ett riktvärde är cirka 10 % till taxichaufför och restaurang samt cirka 3-5 Euro till städerska per vecka.

Vatten

Undvik att dricka kranvatten.

Golf

Vi har förbokat starttider som ni får av Eastonvärden på plats. Tävlingar arrangeras och är frivilliga. Startavgiften för tävlingarna ingår inte i resans pris utan betalas på plats. Ta med ditt hcp-bevis då detta ska visas upp innan spel. Nytt hcp-bevis går att skriva ut från www.golf.se

Klädsel

Vårdad klädsel gäller på banorna i Portugal. Piké med krage är ett måste och jeans är förbjudet. Golfskor med softspikes är krav. Spikskor eller liknande får inte användas.

Golffaciliteter

Golfvagn finns att hyra på klubbarna för ca 6 Euro per runda. Bil kostar ca 40 Euro per runda. Önskar du golfbil så ber vi dig att föranmäla detta till kontoret före avresa. Observera att priserna är cirka priser och att Easton Golf reserverar sig för eventuella ändringar.

Upplevelser

För att göra din semester så fantastisk som möjligt och för att du ska kunna ta med dig en massa minnen hem i bagaget så vill vi gärna skriva några rader om just din destination. Vårt boende ligger i Lagos stad. Här finns det gott om trevliga gränder, kulturella byggnadsverk och mysiga torg med många caféer och restauranger. Till fästningen Ponta de Bandeira och Santo António-kyrkan i centrala Lagos är det mindre än 15 minuters promenad från hotel Tivoli. Ponta da Piedades grottor ligger 1,5 km söder om Lagos och nås via en kort båttur.

Vår representant

Vår Eastonvärd finns på plats hela säsongen. Eastonvärden ordnar tävlingar, gemensamma middagar mm (ingår inte i resans pris utan bokas och betalas på plats). Våra Eastonvärdar gör alltid sitt yttersta för att ni ska få en så fantastisk semester som tänkas kan!

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
29/2Stockholm - ArlandaTivoli Lagos1 vecka613 790:-Boka
29/2Köpenhamn - KastrupTivoli Lagos1 vecka414 790:-Boka
29/2Göteborg - LandvetterTivoli Lagos
Prissänkt resa!
1 vecka211 990:-Boka
AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
7/3Stockholm - ArlandaTivoli Lagos
Prissänkt resa!
1 vecka611 990:-Boka
7/3Köpenhamn - KastrupTivoli Lagos1 vecka614 490:-Boka
7/3Göteborg - LandvetterTivoli Lagos
Prissänkt resa!
1 vecka211 990:-Boka
AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
14/3Stockholm - ArlandaTivoli Lagos1 vecka414 590:-Boka
14/3Stockholm - ArlandaTivoli Lagos2 veckor422 990:-Boka
14/3Köpenhamn - KastrupTivoli Lagos1 vecka415 490:-Boka
14/3Göteborg - LandvetterTivoli Lagos1 veckaPå förfrågan14 390:-På förfrågan
AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
21/3Stockholm - ArlandaTivoli Lagos
Prissänkt resa!
1 veckaMer än 811 990:-Boka
21/3Köpenhamn - KastrupTivoli Lagos
Prissänkt resa!
1 vecka613 990:-Boka
21/3Göteborg - LandvetterTivoli Lagos1 veckaPå förfrågan14 790:-På förfrågan
AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
28/3Stockholm - ArlandaTivoli Lagos
Prissänkt resa!
1 vecka811 990:-Boka
28/3Köpenhamn - KastrupTivoli Lagos1 vecka616 790:-Boka
28/3Göteborg - LandvetterTivoli Lagos1 veckaPå förfrågan14 390:-På förfrågan