Kanarieöarna - Lanzarote

Varför välja detta resmål?
  • Närhet till mysig marina i underbart klimat
  • Hyrklubbor ingår (slipper släpa med klubbor på flyget)
  • Hotell med uppskattad mat och härligt poolområde

Lanzarote är en spansk ö i ögruppen Kanarieöarna i Atlanten med ca 142 000 invånare. Vackra Lanzarote är mest känt för sin fantastiska kustlinje och vackra lavalandskap. Vulkaner och lavaslätter gör att Lanzarotes landskap inte liknar något annat. Konstnären César Manrique har bidragit starkt till att Lanzarote skiljer sig från de andra Kanarieöarna. Hans regler för arkitekturen har bevarat öns traditionella stil, där vita fasader bryts mot gröna, bruna eller blå trädetaljer. Han satte även sin prägel på sevärdheter som Jameos del Agua, en restaurang och konsertsal kring en underjordisk sjö i ett system av lavagrottor. Du kan även titta in i hans unika hem som idag är ett museum.

Vårt hotell ligger i hamnstaden Puerto Calero, i den sydvästra delen av Lanzarote. I Puerto Calero finns marinan och några av Lanzarotes lyxigaste villor. Marinan ligger bara ett stenkast från vårt hotell. Denna pittoreska lilla hamn, är ett exklusivt men intimt område med många trevliga restauranger och lyxig shopping. Insup den sköna atmosfären under en stillsam promenad eller slå dig ner på någon trivsam uteservering. Hela tiden med fina båtar och marinan som vacker kuliss. 

Drömmen om orten Puerto Calero väcktes först 1983 som en vision presenterad av fastighetsmogulen José Calero. Han saknade ett lyxigare område på Lanzarote och gjorde slag i saken. Under senare delen av 1980-talet växte marinan fram och de lyxiga villorna tog form inte långt därefter. Det behagliga klimatet på ön kopplat med den sköna atmosfären och trivsamma golfen gör resmålet paradislikt. Medeltemperaturen på årsbasis ligger runt 24 grader. 

På ön finns det många trevliga utflyktsmål. Om shopping är ditt sätt att koppla av på, då är Teguises marknad – den största utomhusbasaren på Kanarieöarna – platsen för dig. Teguise ligger i hjärtat av ön, och var tidigare Lanzarotes huvudstad. Staden är fortfarande känd för sin söndagsmarknad, som drar stora skaror av besökare från hela ön. Nationalparken Timanfaya är en annan turistattraktion. Här får vi bevis för hur varmt det fortfarande är i den ännu halvaktiva vulkanen, Islote de Hilario. I nationalparken kan du också färdas med buss genom lavalandskapet på den berömda "månrutten". 

Besök Eastonbloggen för senaste nytt om aktiviteterna på plats. Se HÄR!

Status:
Kontakta oss

Banor på resmålet

Lanzarote Golf
Lanzarote Golf, som är en relativt ny golfbana på ön, ligger mellan Puerto del Carmen och Tias. Från hotellet tar det...
Teguise Golf
Golfbanan i Costa Teguise är Lazarotes äldsta bana (1978) och ligger vid foten av en gammal vulkan. Banans struktur känneteck...

Hyrklubbor

I golfresorna till Lanzarote ingår hyrklubbor av märket Wilson. Detta innebär att du inte behöver släpa med dina egna golfklubbor på flyget. 

Golfklubborna är av märket Wilson Pro Staff HDX och bagen som du får till förfogande består av järnklubbor 5, 6, 7, 8, 9, pitching wedge, sand wedge samt putter. Träklubborna består av Driver, Wood 3 och Hybrid 4.

OBS! Tänk på att anmäla om du är höger- eller vänsterspelare i samband med bokning. 

 

 

Inför resan

Pass

Passet måste vara giltigt hela resans gång. Passet får inte vara skadat eller reparerat.

Reseförsäkring

Sverige har sjukvårdsavtal med Spanien (inom EU) så det är viktigt att du tar med ditt kort från försäkringskassan. Du kan enkelt beställa hem ett nytt kort via försäkringskassans hemsida (www.forsakringskassan.se/). Tänk på att det skickas hem till din folkbokföringsadress samt att det kan ta upp till 10 arbetsdagar efter beställningen är genomförd. Vill du komplettera din försäkring, rekommenderar vi ERV reseförsäkringar som ger dig ett bra skydd för en relativt liten kostnad. Telefon: 0770-456900, www.erv.se

Vaccinationer

Du bör ha tillräckligt grundskydd för polio, difteri och stelkramp. Kontakta din vårdcentral eller vaccinationscentral, eller se www.vaccination.nu

Flygbiljett

Din biljett för resan är ditt resebevis samt flygbiljett tillsammans med giltigt pass. Du kan när som helst logga in på din bokning via vår hemsida och beställa ett nytt resebevis. Observera att det är tiden på flygbiljetten som gäller, om tiden skiljer på flygbiljetten och ditt tidigare resebevis från oss.

Flygbolag och Terminal

Vid bokning av din resa framgår vilket flygbolag som används för din specifika avgång. Denna information finns även med på din flygbiljett. Vi ber dig att kontrollera din flygbiljett för vidare information om terminal.

Incheckning

Incheckning öppnar 2 timmar före avgång. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen minst 90 minuter före avgång. Observera att det är tiden på flygbiljetten som gäller, om tiden skiljer på flygbiljetten och ditt tidigare resebevis från oss.

Bagage
Novair: 15 kg bagage + 5 kg handbagage (totalt 20 kg bagage per person)
TUI/Thomson: 15 kg bagage + 5 kg handbagage (totalt 20 kg bagage per person).
 
För er som har förbokat och betalt extra för att ta med er egen golfbag gäller följande:
Novair: golfbag får väga max 15 kg per person.
TUI/Thomson: golfbag får väga max 15 kg per person.
 

Innan du lämnar ankomsthallen bör du kontrollera ditt bagage så att allt är oskadat. Vid skada ska detta anmälas direkt, innan ni lämnar ankomsthallen. Observera att det i handbagaget endast får finnas vätskor, krämer, geléer och sprayer i behållare som rymmer max 100 ml (1 dl). Dessa skall placeras i en genomskinlig och återförslutningsbar enlitersplastpåse. En enliterspåse per passagerare.

Mat & dryck på flyget
Mat & dryck ingår ej men kan köpas till vid bokning av resan.

Observera att Easton Golf reserverar sig för bristande måltider/snacks ombord.

Ankomst

Vår Eastonvärd alternativt chaufför tar emot er vid ankomsten med EASTON GOLF-skylt. Resan till hotellet tar cirka 15min.

Lokal turistskatt

Vissa resmål har börjat införa lokal turistskatt som varje resenär måste betala direkt till hotellet vid utcheckning. Detta är inga avgifter som Easton Golf kan påverka eller betala i förväg.

Tullbestämmelser

Kanarieöarna räknas som icke EU-land. Utom EU så gäller följande regler: du måste ha fyllt 20 år, du ska själva transportera (eller bära) alkoholen samt att alkoholen måste vara för ditt eller din familjs privata bruk. Du får ta med dig 1 liter spritdryck eller 2 liter starkvin (inklusive mousserande vin) 4 liter vin och starköl. Det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour med gällande tullregler för respektive inreseland. Vänligen gå in på www.tullverket.se om ni har fler frågor.

Valuta/Betalning/Kreditkort

På Lanzarote är valutan Euro.

Dricks

Man bör lämna dricks. Ett riktvärde är cirka 10 % till taxichaufför och restaurang och cirka 3-5 Euro till städerska per vecka.

Vatten

Undvik att dricka kranvatten.

Golf

Vi har förbokat starttider som ni får av Eastonvärden på plats. Tävlingar arrangeras och är frivilliga. Startavgiften för tävlingarna ingår inte i resans pris utan betalas på plats. Ta med ditt hcp-bevis då detta kan behöva visas upp innan spel. Nytt hcp-bevis går att skriva ut från www.golf.se

Klädsel

Vårdad klädsel gäller på banan. Piké med krage är ett måste och jeans är förbjudet. Golfskor med softspikes är krav. Spikskor eller liknande får inte användas.

Golffaciliteter

Golfvagn är inkluderat för samtliga ordinarie rundor. Bil kostar ca 32 Euro per runda. Observera att priserna är cirka priser och att Easton Golf reserverar sig för eventuella ändringar. Om någon av er önskar golfbil under veckan vänligen kontakta kontoret på 040-94 75 00 och förboka innan avresa. Inkluderat i resan är även hyrklubbor som fås på första speldagen. Observera att det är viktigt att du vid bokning har säkerställt att fylla i höger/vänsterset.

Upplevelser

För att göra din semester så fantastisk som möjligt och för att du ska kunna ta med dig en massa minnen hem i bagaget så vill vi gärna skriva några rader om just din destination. Vårt boende ligger i Puerto Calero. Från hotellet är det endast 300m till lyxmarinan med samma namn. I Puerto Calero Marina finner du ett mindre urval av restauranger, caféer samt lite butiker. Här lägger också den berömda ubåten till för den som är intresserad av båtar. Önskar man ännu fler butiker och restauranger så ligger Lanzarotes största turistby Puerto del Carmen endast 5 minuter bort. Hit kan man ta sig med antingen taxi alternativt använda hotellets egna shuttle buss.  

Vår representant

Vår Eastonvärd finns på plats hela säsongen. Eastonvärden ordnar tävlingar, utflykter, gemensamma middagar mm (ingår inte i resans pris utan bokas och betalas på plats). Våra Eastonvärdar gör alltid sitt yttersta för att du ska få en så fantastisk semester som tänkas kan!

Eastonbloggen

Under veckan kommer vår Eastonvärd dokumentera stora och små händelser på vår populära Eastonblogg. Om du inte önskar bli omnämnd på bloggen ber vi dig vänligen att meddela Eastonvärden detta. 

Väder

I tabellen visas medeltemperaturer för varje månad mätt i skuggan samt genomsnittliga antalet soltimmar per dag.

 

Blogginlägg

Besök Easton-bloggen och häng med i rapporteringen från LANZAROTE

Våra Eastonvärdar är inte bara ambassadörer på plats under semestern utan bidrar även med sköna berättelser, foton och senaste nytt där våra gäster slappnar av. Tjuvkika på bloggen HÄR.

Hotell

Destinationshotell

Hotel Costa Calero Talaso & Spa
****
Hotel Costa Calero ligger i en lugn semesterort 5 km väster om Puerto del Carmen, Lanzarotes största semesterort. Här finns 4 utomhuspooler och ett uppskattat spa med bastu. Puerto Cale...