Skip to main content
Nyhet

Riva Toscana

Hjälp oss testa ett nytt resmål

Det är inte ofta helt nya golfbanor öppnas nuförtiden. Och nästan aldrig att de samtidigt bygger ett mysigt boutiquehotell i hjärtat av resorten. Och platsen är Maremma i Toscana med en helt oslagbar utsikt över öarna Elba och Korsika vid horisonten.  

Men i december 2021 hände det. Och det kliar så mycket i fingrarna på oss att få visa upp stället, att vi inte kan vänta till det är helt klart. Så därför bjuder vi in till två specialveckor där uppdraget är att hjälpa oss att utvärdera Riva Toscana och få en försmak av hur detta kommer bli när det är helt klart. 

Sex år har det tagit Paolo och Annalisa att förverkliga sin dröm. De har besökt otaliga golfbanor runt om i hela världen. Med stövlar på, envishet i hjärtat och en viss uppförsbacke kallat pandemi har de oförtrutet stretat mot sitt mål. 

Greener, greenområden och teeboxar såddes under 2020 och är i fint skick. Fairway och semiruffar såddes under 2021 och är inte helt färdigvuxna än. Men bansträckningen, utsikten och omgivningarna är fantastiska. Eftersom golfbanan är ung och behöver växa till sig spelar vi här endast två gånger under veckan och tar hjälp utav utflyktsbanorna Il Pelagone och klassiska Punta Ala de övriga tre rundorna.   Läs mer »

Riva Toscana Golf Resort & Spa har bara 52 rum och är helt nybyggt, designat av Paolo själv som är arkitekt till yrket. Här inryms allt som behövs för en perfekt golfsemester. Havet i ryggen, 1:ans tee och rangen till vänster, 9:an och 18:ns green till höger, klubbhus, spa, pool, bar och restaurang.  Läs mer »

 

 • Fler bilder
 • Fler bilder
Kundbetyg
: 3 av 5 stjärnor
3/5
Höjdpunkter
 • Sprillans ny golfresort med SPA
 • Prova tre olika golfbanor
 • Slående utsikt från Riva Toscana
 • 4-rätters halvpension

Golfbanor

  Riva Toscana

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Den nybyggda golfbanan Riva Toscana tar dig genom det böljande toskanska landskapet och varje hål har hög ihågkommandefaktor. Första tee ligger precis utanför uteserveringen, och i anslutning finns drivingrange, pitch-, chip- och puttmöjligheter.

  Greenområdena är strategiskt byggda och bjuder in till flertalet olika inspelsmöjligheter. Havsutsikt utlovas på hela 12 utav 18 hål. Passa gärna på att stanna upp och njut vid 13:e green, där vi tror att många kommer vilja föreviga sin golfresa på bild.

  Greener, greenområden och teeboxar såddes under 2020 och är i fint skick. Fairway och semiruffar såddes under 2021 och är inte helt färdigvuxna än. Men bansträckningen, utsikten och omgivningarna är fantastiska. Eftersom golfbanan är ung och behöver växa till sig spelar vi här endast två gånger under veckan och tar hjälp utav utflyktsbanorna Il Pelagone och klassiska Punta Ala de övriga tre rundorna.

  Antal hål18
  Avstånd från boendeBoendet ligger vid golfbanan
  Hcp-krav36
  Driving rangeJa
  PuttinggreenJa
  ChippinggreenJa
  KorthålsbanaNej
  Pro ShopJa
  Vagn hyraJa
  ElvagnJa
  GolfbilJa
  Klubbor att hyraJa
  Soft spikes kravJa
  RestaurangJa
  BarJa
 • Il Pelagone

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Il Pelagone spelas mellan olivträd och cypresser i en parkmiljö som vore det ett vykort från Toscana. In mot land tornar lite mer dramatiska bergsformationer upp sig medan dalen västerut har hav och kustlinje som fond. Sedan öppningen 1999 har Il Pelagone varit ett måste att spela på en golfresa till Maremma.

  Banan har par 71 och är inte så lång i sin sträckning, men kräver på vissa ställen välplacerade slag för att undvika de vattenhinder som lurar runt banan. Snabba greener med flertalet onduleringar sätter ditt närspel på prov och kräver en bra puttning.

  Antal hål18
  Avstånd från boendeca 20 min transfer
  Hcp-krav36
  Driving rangeJa
  PuttinggreenJa
  ChippinggreenJa
  KorthålsbanaNej
  Pro ShopJa
  Vagn hyraJa
  GolfbilJa
  Soft spikes kravJa
  RestaurangJa
  BarJa
 • Punta Ala

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Klassiska Punta Ala ligger på sluttningen ner mot havet längst ut på halvön med samma namn. Punta Ala är ett sommarsamhälle och kanske mest känd för sin stora marina. I den täta pinjeskogen några hundra meter upp från havet har golfbanan funnits sedan 1964.

  Banan är par 72 och teknisk i sin karaktär. Det gäller att placera sig på rätt ställen mer än att slå långt. Utsikten från Klubbhuset är samma som från Riva Toscana, men från en annan vinkel. Från restaurangen efter en lång dag på golfbanan njuter du Elba och segelbåtsmaster i solnedgång. Punta Alas som skogsbana blir en skön kontrast mot parkbanorna vi spelar de andra dagarna under veckan. Ytterligare ett bevis på hur omväxlande det toskanska landskapet kan vara.

  Antal hål18
  Avstånd från boendeca 30 min transfer
  Hcp-krav36
  Driving rangeJa
  PuttinggreenJa
  ChippinggreenJa
  KorthålsbanaNej
  Pro ShopJa
  Vagn hyraJa
  ElvagnJa
  GolfbilJa
  Klubbor att hyraJa
  Soft spikes kravJa
  RestaurangJa
  BarJa

Hotell

  Riva Toscana Golf Resort & SPA (Hotellklass: 5 stjärnor)

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Riva Toscana Golf resort och SPA är perfekt beläget där havet möter Toscanas berg och kullar. Utsikten över havet med Elba och Korsika i fjärran är hänförande. Det nybyggda hotellet passar så väl in i landskapet med dess tydliga inspiration från toskansk byggnadskonst. Ägare och tillika arkitekt Paolo Negroni har inte lämnat något åt slumpen. Material- och färgval är så lokala som möjligt, vattenförsörjningen är cirkulär för minsta möjliga miljöpåverkan och husets planlösning väl genomtänkt för att inrymma både hotell, bar, restaurang, golfklubb och spa.

  Hotellrummen har utsikt antingen över golfbanan, västerut mot havet och i några fall både och. Inredningsstilen är ren och varm, nästan skandinavisk i färgtonerna. Trä, greige, ljusblått, ljus sten och bra ljusinsläpp i alla rummen. Poolområdet har vacker utsikt främst västerut mot havet och det finns både vanlig pool och bubbelpool. I den här delen av byggnaden hittar du också det väl tilltagna spaet. Visst kan det väl vara skönt att stänga av mobilen en stund och njuta av nuet?

  Även i restaurangen har vi det gott, i dubbel bemärkelse, tack vare golfbaneutsikten och det toskanska köket. Här trivs vi både till lunch och om kvällarna med lokalproducerad mat och kanske ett gott vin från trakten. När vädret tillåter sitter vi på stor uteterass som vetter mot nionde hålet, men även inomhus är golfbanan väl närvarande. När vi äter vår halvpension ingår en fyrarättersmeny där du kan välja mellan olika teman eller kombinera som du själv önskar. Alltid med fötterna stabilt planterade i den toskanska, kulinariska myllan.

  Ute vid havet finns långa sandstränder. Det är en promenad på femton minuter dit, men det är väl värt besöket när man vill slappna av en stund i solen och njuta av det kristallklara vattnet. Önskar du se lite mer av omgivningarna, ligger Follonica en kortare sväng bort med en taxi. Här finns affärer, caféer, restauranger, strandpromenad allt samlat runt en mysig stadskärna.

  Vi är i Toscana i den delen som kallas Maremma, så det finns massor att se och uppleva. Det är en dryg timmes bilresa norrut till Pisa och visst kan man ägna en dag åt att titta på ett torn som lutar, men hellre kanske besöka en agriturismo och prova lokala viner eller olivolja extra virgine från den egna gården. På nära håll finns t.ex. också byn Suvereto vars medeltida bebyggelse och trånga gränder klamrar sig fast på bergssidan. Passa på att flanera innanför murarna på de medeltida gatorna bland kyrkor och museum.

  Halvpension (per vecka)Ja
  Gångavstånd till golfbanaJa, till Riva Toscana. Transfer till utflyktsbanorna
  Gångavstånd till strandca 600m till Pratoranieri beach
  HavsutsiktVissa rum, annars utsikt mot trädgård/golfbana
  ElektricitetAdapter behövs inte
  HårfönJa
  UtomhuspoolJa, ej uppvärmd
  MinibarJa
  SafeJa
  Satellit-TVJa
  WiFi InternetJa, gratis
  KaffebryggareJa
  GymJa
  Transfertid från flygplatsenca 2h 30 min

Väder

jan feb mar apr maj jun
Dag121315182226
Natt8810131721
Soltimmar91012131415
jul aug sep okt nov dec
Dag292926211613
Natt24242117120
Soltimmar15141211109

Karta

Bra att veta

Nedan hittar du våra vanligaste frågor och svar. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, tveka inte att kontakta oss genom att maila till info@eastongolf.se eller ringa till 040 - 94 75 00.

Inreseregler - Covid-19

 • Inreseregler Italien

  Den 1 juni 2022 hävde italienska myndigheter kravet på att, vid inresa i Italien från annat land, kunna uppvisa ett giltigt europeiskt covid-certifikat (Green Pass/covid-bevis) eller annan likvärdig certifiering.

  Mer information hittar du på Sweden Abroad.

Borgo di Luce I Monasteri
Nyhet

Borgo di Luce I Monasteri

 • Italien
 • Bo vid banan