Skip to main content

Abu Dhabi

 

I Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi kombinerar du golfspel på riktigt bra banor med bekvämt boende och fantastiska omgivningar. 

Snabbfakta

Toppgolf på 3 banor
Golfbil och rangebollar ingår
Spännande omgivningar
 Lyxigt boende

Golfbanorna
I resan ingår spel på mästerskapsbanan Abu Dhabi Golf Club, där Europatouren spelas varje år, Yas Links som är högst rankad i Förenade Arabemiraten och på spektakulära Saadiyat. På samtliga banor ingår golfbil och drivingrange-bollar. Sammanlagt spelar du fyra golfrundor samt 2x9 hål elljusgolf på Yas Links.

Hotellet
Du bor bekvämt på lyxiga Crowne Plaza Abu Dhabi Yas Island med fantastisk utsikt över havet. Hotellet har ett vackert poolområde med en 25-meter pool och mysiga områden att koppla av på mellan golfrundorna. I resan ingår frukost och tre middagar. samtidigt som du spelar ditt livs häftigaste golf!

Väder

Blogginlägg

 

Banor

Yas Links Golf Course
Yas Links Golf Course
Vår hemmabana i Abu Dhabi är Yas Links på den konstgjorda ön Yas. Två golfrundor under semestern spelas på denna bana som ligger ett stenkast från hotellet. Yas Links Golf Course öppnade sin 18-hålsba...
Abu Dhabi Golf Club
Abu Dhabi Golf Club
Abu Dhabi Golf Club har en 27-hålsanläggning som består av 18-hål förstklassig mästerskapsbana samt en 9-hålsbana med tillhörande träningsområde som är upplyst med elljus på kvällstid. Mästerskapsbana...
Saadiyat Beach Golf Course
Saadiyat Beach Golf Course
Saadiyat Beach Golf Club ligger på Saadiyat Beach, ca 10 km från Abu Dhabis centrum. Banan är spektakulär och slingrar sig längs flertalet femstjärniga hotell som följer strandlinjen. Karaktärsdragen...

Hotell

Crowne Plaza Abu Dhabi Yas Island
Crowne Plaza Abu Dhabi Yas Island
Vårt hotell ligger på Yas Island och fungerar som en egen liten värld i sig. Crowne Plaza är bekvämt, lyxigt och har ett härligt poolområde med utsikt över havet. Hotellet har en privat strand och ett...

Inför resan

Pass

Vi rekommenderar att ditt pass är giltigt 6 månader efter hemresan. Passet får inte vara skadat eller reparerat. Notera att det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour gällande regler för respektive inreseland. Vid frågor gällande giltighetstid på ditt pass hänvisar vi till landets ambassad. 

Reseförsäkring

Sverige har inget sjukvårdsavtal med Förenade Arabemiraten så reseförsäkring är extra viktigt. Skyddet du har genom hemförsäkringen kanske behöver kompletteras. ERV reseförsäkringar ger dig ett bra skydd för en relativt liten kostnad. Telefon: 0770-456 900, www.erv.se

Vaccinationer

Du bör ha tillräckligt grundskydd för polio, difteri och stelkramp. Kontakta din vårdcentral eller vaccinationscentral, eller se www.vaccination.nu

Flygbiljett

Din biljett för resan är ditt resebevis samt flygbiljett tillsammans med giltigt pass. Du kan när som helst logga in på din bokning via vår hemsida www.eastongolf.se/Mina-bokningar och beställa ett nytt resebevis. Observera att det är tiden på flygbiljetten som gäller, om tiden skiljer på flygbiljetten och ditt tidigare resebevis från oss.

Flygbolag och Terminal
Vid bokning av din resa framgår vilket flygbolag som används för din specifika avgång. Denna information finns även med på din flygbiljett. För vidare information om terminal hänvisar vi till respektive flygplats hemsida.  

Incheckning
Incheckning öppnar 2 timme före avgång. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen minst 90 minuter före avgång.

Bagage
Emirates: Totalt 30 kg incheckat bagage (detta inkluderar även golfbagen, fri fördelning av vikt) + 7 kg handbagage
För resande från Landvetter gäller samma regler som ovan under hela resan.

Vi ber dig att observera att det är viktigt att hålla sig till bagagereglerna då en kostnad tas ut om man överstiger de satta villkoren. Kostnad för övervikt betalas av passageraren på flygplatsen.

Använd gärna bärbag då bagageutrymmet på planet är begränsat. Tänk på att golfbagsfodralet normalt sätt endast får innehålla en golfbag, ett par skor samt ett 3-pack bollar. Det vill säga att det är endast detta som du har rätt att få ersättning för av försäkringsbolaget vid förlorat/skadat bagage. Hör gärna efter med ditt försäkringsbolag om vad som gäller för just din resa. Innan du lämnar ankomsthallen bör du kontrollera ditt bagage så att allt är oskadat. Vid skada ska detta anmälas direkt, innan ni lämnar ankomsthallen.

Observera att det i handbagaget endast får finnas vätskor, krämer, geléer och sprayer i behållare som rymmer max 100 ml (1 dl). Dessa skall placeras i en genomskinlig och återförslutningsbar enlitersplastpåse. En enliterspåse per passagerare.

Mat & dryck på flyget

På Emirates flighter ingår mat och dryck. Observera att Easton Golf reserverar sig för bristande måltider/snacks ombord.

Ankomst

En Eastonvärd alternativt chaufför tar emot er vid ankomsten med EASTON GOLF-skylt. Resan till hotellet tar ca 2h.

Lokal turistskatt

Vissa resmål har börjat införa lokal turistskatt som varje resenär måste betala direkt till hotellet vid utcheckning. Detta är inga avgifter som Easton Golf kan påverka eller betala i förväg. I Abu Dhabi ligger turistskatten på ca 15AED/rum/natt. 

Deposition

Samtliga resenärer ombeds att lägga en deposition vid incheckning. Detta är standard rutin på hotell i Förenade Arabemiraten. Denna deposition gör så att du som resenär kan skriva upp eventuella köp på hotellet på ditt rum. Det är en säkerhet för hotellet och inget som Easton Golf kan påverka. Depositionen spärras på ditt kreditkort vid incheckning och ligger på ca 3500 AED/rum.

Tullbestämmelser

Är du över 20 år får du;

Till Sverige får du från icke EU-land föra in: 200 cigaretter, 1 liter starksprit (över 22 %) eller 2 liter starkvin (15-22 %), 2 liter vin (under 15 %), 64 liter starköl. Observera att allt mousserande vin räknas som starkvin oavsett alkoholhalt. För vissa läkemedel krävs uppvisande av läkarintyg. För vissa läkemedel krävs uppvisande av läkarintyg. För mer information se www.tullverket.se. Notera att det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour gällande tullregler för respektive inreseland.  

Valuta/Betalning/Kreditkort

Valutan i Förenade Arabemiraten är dirham (AED). Hotell, golfklubbar samt de flesta restauranger accepterar kreditkort. Taxi föredrar kontanter.

Dricks

Man bör lämna dricks. Ett riktvärde är cirka 10 % till taxichaufför och restaurang.

Vatten
Undvik att dricka kranvatten.

Golf

Vi har förbokat starttider som får ni av Eastonvärden på plats. Tävlingar arrangeras och är frivilliga. Startavgiften för tävlingarna ingår inte i resans pris utan betalas på plats. Ta med ditt hcp-bevis då detta kan behöva visas upp innan spel. Nytt hcp-bevis går att skriva ut från www.golf.se

Klädsel på banan

Vårdad klädsel gäller på banan. Piké med krage är ett måste och jeans är förbjudet. Golfskor med softspikes är krav. Spikskor eller liknande får inte användas.

Klädsel i allmänhet

Vanliga badkläder/shorts/bikini/baddräkt är helt acceptabelt vid ständer och poolområden. Kvinnor får dock inte sola eller bada topless. I stadsmiljö uppskattas det att män bär långbyxor, framförallt inne i t.ex. shoppingcentra. Dock bär många turister shorts och detta är ok. Kvinnor bör ha kjol, shorts eller klänning som går ner till knäna och inte för utmanande klädsel i övrigt.

Alkohol

Förenade Arabemiraten är ett strikt muslimskt land och alkohol serveras endast på de internationella hotellen, golfklubbarna och i barer i samma byggnad som hotellen. Restauranger som inte är belägna på ovanstående serverar inte alkohol.

Golffaciliteter

Golfbil ingår i samtliga ordinarie golfrundor, observera att på vissa av banorna är det ej tillåtet att köra på fairway. Om bil inte går att använda på grund av väder eller klubbens bestämmelser ingår golfvagn. Easton Golf reserverar sig för eventuella ändringar.

Upplevelser

För att göra din semester så fantastisk som möjligt och för att du ska kunna ta med dig en massa minnen hem i bagaget så vill vi gärna skriva några rader om just din destination. Vårt hotell ligger på Yas Island och fungerar som en egen liten värld i sig. Hotellet har en privat strand och ett varierat utbud av aktiviteter. Bara ett par minuter från hotellet ligger påkostade Ferrari World och Yas Waterworld. Här ligger också Formel1-banan Yas Marina Curcuit. På Yas Island finns också ett stort shoppingcenter. För shopping i centrala Abu Dhabi tar du dig enkelt med taxi eller hotellets shuttle på ca 30 minuter. För kulturintresserade besökare är det ett måste att besöka den ståtliga moskén Sheikh Zayed Grand Mosque, som är den största i Förenade Arabemiraten och den åttonde största i världen. 

Vår representant

Vår Eastonvärd finns på plats hela säsongen. Eastonvärden ordnar tävlingar, utflykter, gemensamma middagar mm (ingår inte i resans pris utan bokas och betalas på plats). Vår Eastonvärd gör alltid sitt yttersta för att ni ska få en så fantastisk semester som tänkas kan!

Eastonbloggen

Under veckan kommer vår Eastonvärd dokumentera stora och små händelser på vår populära Eastonblogg. Om du inte önskar bli omnämnd på bloggen ber vi dig vänligen att meddela Eastonvärden detta. 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
18/11Stockholm - ArlandaCrowne Plaza Abu Dhabi Yas Island1 veckaMer än 819 990:-Boka
18/11Köpenhamn - KastrupCrowne Plaza Abu Dhabi Yas Island1 veckaMer än 819 990:-Boka
18/11Göteborg - LandvetterCrowne Plaza Abu Dhabi Yas Island1 veckaMer än 821 990:-Boka

Abu Dhabi

8 dagar från 19 990:-

I Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi kombinerar du golfspel på riktigt bra banor med bekvämt boende och fantastiska omgivningar. Snabbfakta - Toppgolf på 3 banor Golfbil och rangebollar ingår Spännande omgivningar Lyxigt boende Golfbanorna I resan ingår spel på mästerskapsbanan Abu Dhabi Golf Club, där Europatouren spelas varje år, Yas Links som är högst rankad i Förenade Arabemiraten och på spektakulära Saadiyat. På samtliga banor ingår golfbil och drivingrange-bollar. Sa...Läs mer