Skip to main content

Korineum Golf & Country Club

Anläggningens 18-hålsbana är Norra Cyperns första bana och är naturskönt belägen mellan berget Besparmaks fot och Medelhavet. Banan bjuder på fantastiska vyer över land och hav, där man kan se Medelhavet från alla 18 hål. Alla hål ligger svagt uppförs- eller nedförslut, med några brantare undantag, och är väldigt variationsrika och spännande.

Svårigheten handlar främst om att undvika trädridåer och diverse taggbuskar. Det finns bara ett hål med vattenhinder. Innan första rundan är det lämpligt med ett besök på övningsgreenen för att få den rätta känslan med det luriga gräset som drar mot havet. Ett tips är att tänka på om putten vetter mot berget eller havet. 

Skicket på banan är oftast mycket bra och Korineum Golf & Country Club ger dig garanterat härliga golfupplevelser. På klubben finns även utmärkta träningsområden. Korineums trevliga klubbhus erbjuder högklassig mat och dryck, en välsorterad proshop och ett spa där du kan unna trötta golfmuskler lite välbehövlig massage. Skulle golfen inte vara tillräckligt med motion finns här även ett fitnesscenter.

Golfbanan är uppdelad på två niohålsslingor och under vissa perioder börjar rundan från hål 1 och ibland från hål 10. Att pegga upp på hål 14, ett relativt lätt par 5, är något utöver det vanliga och en fröjd för alla sinnen. Anläggningen har även ett stort och bra träningsområde samt en 3-håls fullängd Academy Course.

Observera att golfbil ej körs på fairway. Elvagn är ett utmärkt alternativ.

Hotell

Korineum Golf Hotel
Korineum Golf Hotel
På Korineum Golf Hotel bor du precis i anslutning till golfbanan. Det är ett trevligt, femstjärnigt hotell där våra Eastongäster alltid blir omhändertagna på bästa tänkbara sätt. Hotellet har luftiga...