Skip to main content

Korineum Golf Resort

En golfpärla på norra Cypern

Korineum Golf Resort på norra Cypern har funnits med i vårt utbud under en lång tid och blir bara mer populär för varje säsong. Förutom ett bra klimat möts du av en härlig golfanläggning, naturskönt belägen med en fantastisk utsikt över land och hav.

De två spelfria dagarna under veckan finns ett stort utbud av utflykter, bl a stadsturer till Nicosia och Famagusta, rundvandring i Kyrenia med besök på borgen och mycket annat. Alla utflykter presenteras och bokas på plats och betalas kontant.

 • Fler bilder
 • Fler bilder
Kundbetyg
3,6/5
Höjdpunkter
 • Gångavstånd till golf
 • 5 greenfee ingår
 • Bra träningsmöjligheter
 • Naturskön resort med vackra vyer
 • Halvpension ingår

Golfbana

  Korineum Golf & Country Club

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Anläggningens 18-hålsbana är Norra Cyperns första bana och är naturskönt belägen mellan berget Besparmaks fot och Medelhavet. Banan bjuder på fantastiska vyer över land och hav, där man kan se Medelhavet från alla 18 hål. Alla hål ligger svagt uppförs- eller nedförslut, med några brantare undantag, och är väldigt variationsrika och spännande.

  Svårigheten handlar främst om att undvika trädridåer och diverse taggbuskar. Det finns bara ett hål med vattenhinder. Innan första rundan är det lämpligt med ett besök på övningsgreenen för att få den rätta känslan med det luriga gräset som drar mot havet. Ett tips är att tänka på om putten vetter mot berget eller havet.

  Skicket på banan är oftast mycket bra och Korineum Golf & Country Club ger dig garanterat härliga golfupplevelser. På klubben finns även utmärkta träningsområden. Korineums trevliga klubbhus erbjuder högklassig mat och dryck, en välsorterad proshop och ett spa där du kan unna trötta golfmuskler lite välbehövlig massage. Skulle golfen inte vara tillräckligt med motion finns här även ett fitnesscenter.

  Golfbanan är uppdelad på två niohålsslingor och under vissa perioder börjar rundan från hål 1 och ibland från hål 10. Att pegga upp på hål 14, ett relativt lätt par 5, är något utöver det vanliga och en fröjd för alla sinnen. Anläggningen har även ett stort och bra träningsområde samt en 3-håls fullängd Academy Course.

  Observera att golfbil ej körs på fairway. Elvagn är ett utmärkt alternativ.

  Antal hål18
  Avstånd från boende100 meter
  Hcp-krav36
  Driving rangeJa
  PuttinggreenJa
  ChippinggreenJa
  KorthålsbanaJa
  Pro ShopJa
  Vagn hyraJa
  ElvagnJa
  GolfbilJa
  Klubbor att hyraJa
  Soft spikes kravJa
  RestaurangJa
  BarJa

Hotell

  Korineum Golf Hotel (Hotellklass: 5 stjärnor)

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • På Korineum Golf Hotel bor du precis i anslutning till golfbanan. Det är ett trevligt, femstjärnigt hotell där våra Eastongäster alltid blir omhändertagna på bästa tänkbara sätt. Hotellet har luftiga och trivsamma rum med stilrena möbler och textiler som skapar en härlig harmoni. Standardrummen har en liten "fransk" balkong med utsikt mot bergen och premiumrummen har en härligt rymlig balkong. Vissa av premiumrummen har inte havsutsikt på grund av att träd och buskar skymmer balkongen. Från hotellet går det shuttle in till Kyrenia och tillbaka flera gånger per dag. Shuttlen tar ca 20-30 minuter.

  Transfertid från flygplatsenca 40 min
  Gångavstånd till golfbanaJa
  HavsutsiktEtt fåtal premium rum har havsutsikt
  ElektricitetAdapter behövs men hotellet tillhandahåller detta utan kostnad
  HårfönJa
  InomhuspoolNej
  UtomhuspoolJa, ej uppvärmd
  MinibarJa
  SafeJa
  Satellit-TVJa
  Publik datorJa
  WiFi InternetJa, trådlöst överallt på resorten
  GymJa

Väder

jan feb mar apr maj jun
Dag141518222833
Natt55791219
Soltimmar56791012
jul aug sep okt nov dec
Dag363431262116
Natt21211814107
Soltimmar121210875

Karta

Bra att veta

Nedan hittar du våra vanligaste frågor och svar. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, tveka inte att kontakta oss genom att maila till info@eastongolf.se eller ringa till 040 - 94 75 00.

Inreseregler - Covid-19

 • Inreseregler Turkiet och Norra Cypern

  Turkiet har lättat på flertalet åtgärder som tidigare införts med anledning av smittspridningen i landet. HES-kod och ifyllande inreseformulär erfordras ej längre för Turkiet, men dock för Norra Cypern (klicka här för formulär).

  Enligt turkiska myndigheter så ska resenärer över 12 år vid inresa till Turkiet visa upp något av nedan:

  • Ett negativt PCR-test ej äldre än 72 timmar
  • Ett negativt antigentest ej äldre än 48 timmar
  • Ett officiellt vaccinationsintyg som visar att resenären har vaccinerats minst 14 dagar innan inresan till Turkiet
  • Ett officiellt intyg som visar att resenären har genomgått covid-19 under de sista 6 månaderna.

  Mer information hittar du på Sweden Abroad.