Skip to main content

Norra Cypern - Kyrenia

Korineum Golf Resort på norra Cypern har funnits med i vårt utbud under en lång tid och blir bara mer populär för varje säsong. Förutom ett bra klimat möts du av en härlig golfanläggning, naturskönt belägen med en fantastisk utsikt över land och hav.

Snabbfakta

Gångavstånd till golf
Nytt! 5 greenfee ingår på vårens resor
Bra träningsmöjligheter
Naturskön resort med vackra vyer
Halvpension ingår

Golfbanan
Korineums 18-hålsbana är naturskönt belägen vid bergets fot i Esentepe. Banan bjuder på fantastiska vyer över land och hav, där man kan se Medelhavet från alla 18 hålen. De första nio hålen spelas i ett mer kuperat landskap medan de sista nio hålen spelas i en ganska platt terräng. Läs mer »

Hotellet
Korineum Golf Hotel är ett femstjärnigt hotell med trivsamma rum och flertalet aktiviteter, bl.a. tennisbanor. I resans pris ingår halvpension, vars frukost och middag du njuter av på hotellets trevliga restaurang. Hotellet erbjuder transport in till Kyrenia några gånger per dag enligt tidtabell. Läs mer »

Film

 

Väder

I tabellen visas medeltemperaturer för varje månad mätt i skuggan samt genomsnittliga antalet soltimmar per dag.

Blogginlägg

Bana

Korineum Golf & Country Club
Korineum Golf & Country Club
Anläggningens 18-hålsbana är Norra Cyperns första bana och är naturskönt belägen mellan berget Besparmaks fot och Medelhavet. Banan bjuder på fantastiska vyer över land och hav, där man kan se Medelha...

Hotell

Korineum Golf Hotel
Korineum Golf Hotel
På Korineum Golf Hotel bor du precis i anslutning till golfbanan. Det är ett trevligt, femstjärnigt hotell där våra Eastongäster alltid blir omhändertagna på bästa tänkbara sätt. Hotellet har luftiga...

Utflykter

Inte bara golfen lockar
De två spelfria dagarna under veckan finns ett stort utbud av utflykter, bl a stadsturer till Nicosia och Famagusta, rundvandring i Kyrenia med besök på borgen och mycket annat. 

Alla utflykter presenteras och bokas på plats och betalas kontant.

Inför resan

Pass

Vi rekommenderar att ditt pass är giltigt 6 månader efter hemresan. Passet får inte vara skadat eller reparerat. Notera att det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour gällande regler för respektive inreseland. Vid frågor gällande giltighetstid på ditt pass hänvisar vi till landets ambassad. 

Reseförsäkring

Sverige har inget sjukvårdsavtal med Norra Cypern så reseförsäkring är extra viktigt. Skyddet du har genom hemförsäkringen kanske behöver kompletteras. ERV reseförsäkringar ger dig ett bra skydd för en relativt liten kostnad. Telefon: 0770-456 900, www.erv.se

Vaccinationer

Du bör ha tillräckligt grundskydd för polio, difteri och stelkramp. Kontakta din vårdcentral eller vaccinationscentral, eller se www.vaccination.nu

Flygbiljett

Din biljett för resan är ditt resebevis samt flygbiljett tillsammans med giltigt pass. Du kan när som helst logga in på din bokning via vår hemsida www.eastongolf.se/Mina-bokningar och beställa ett nytt resebevis. Observera att det är tiden på flygbiljetten som gäller, om tiden skiljer på flygbiljetten och ditt tidigare resebevis från oss.

Flygbolag och Terminal
Vid bokning av din resa framgår vilket flygbolag som används för din specifika avgång. Denna information finns även med på din flygbiljett. Vi ber dig att kontrollera flygplatsens hemsida för vidare information om terminal.

Incheckning
Incheckning öppnar 2 timme före avgång. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen minst 90 minuter före avgång.

Bagage

Turkish Airlines: 30 kg bagage + 8 kg handbagage + golfbag (får max innehålla fullset, ett par skor + ett 3 pack bollar)

Använd gärna bärbag då bagageutrymmet på planet är begränsat. Tänk på att golfbagsfodralet normalt sätt endast får innehålla en golfbag, ett par skor samt ett 3-pack bollar. Det vill säga att det är endast detta som du har rätt att få ersättning för av försäkringsbolaget vid förlorat/skadat bagage. Hör gärna efter med ditt försäkringsbolag om vad som gäller för just din resa. Innan du lämnar ankomsthallen bör du kontrollera ditt bagage så att allt är oskadat. Vid skada ska detta anmälas direkt, innan ni lämnar ankomsthallen. Observera att det i handbagaget endast får finnas vätskor, krämer, geléer och sprayer i behållare som rymmer max 100 ml (1 dl). Dessa skall placeras i en genomskinlig och återförslutningsbar enlitersplastpåse. En enliterspåse per passagerare.

Mat & dryck på flyget

På Turkish Airlines flighter får du alltid välja mellan två måltider. Drinkar och dryck är gratis. Observera att Easton Golf reserverar sig för bristande måltider/snacks ombord.

Mellanlandning i Istanbul 

Vi vill uppmärksamma er på att följa skyltarna mot International transfers, ej Domestic, vid mellanlandningen i Istanbul.

Ankomst

En Eastonvärd alternativt chaufför tar emot er vid ankomsten med EASTON GOLF-skylt. Resan till hotellet tar ca 40 minuter.

Lokal turistskatt

Vissa resmål har börjat införa lokal turistskatt som varje resenär måste betala direkt till hotellet vid utcheckning. Detta är inga avgifter som Easton Golf kan påverka eller betala i förväg.

Tullbestämmelser

Är du över 20 år får du;

Till Sverige får du från icke EU-land föra in: 200 cigaretter, 1 liter starksprit (över 22 %) eller 2 liter starkvin (15-22 %), 2 liter vin (under 15 %), 64 liter starköl. Observera att allt mousserande vin räknas som starkvin oavsett alkoholhalt. För vissa läkemedel krävs uppvisande av läkarintyg. För mer information se www.tullverket.se. Notera att det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour gällande tullregler för respektive inreseland.  

Valuta/Betalning/Kreditkort

Den cypriotiska valutan är Turkiska Lira. På golfklubben och hotellet kan du även använda Euro, dock rekommenderas den turkiska Liran. Allt du äter och dricker på hotellet kan du skriva upp på ditt rum och betala innan avresa. Detta gäller även utflykter. Det går naturligtvis att betala direkt. Klubben och shoppen tar kontanter/kort. I Kyrenia är det bra att betala småköp med kontanter och då gärna i Turkiska Lira. Det går även att betala i Euro men kursen är då rätt ogynnsam. Det går också bra att betala med kort på större restauranger/affärer.

Dricks
Man bör lämna dricks. Ett riktvärde är cirka 10 % till taxichaufför och restaurang.

Vatten
Undvik att dricka kranvatten. Mineralvatten finns att köpa på hotellet.

Golf

Vi har förbokat starttider och starttider får ni av Eastonvärden på plats. Tävlingar arrangeras och är frivilliga. Startavgiften för tävlingarna ingår inte i resans pris utan betalas på plats i turkisk lira eller SEK. Ta med ditt hcp-bevis då detta kan behöva visas upp innan spel. Nytt hcp-bevis går att skriva ut från www.golf.se

Klädsel
Vårdad klädsel gäller på banan. Piké med krage är ett måste och jeans är förbjudet. Golfskor med softspikes är krav. Spikskor eller liknande får inte användas.

Golffaciliteter

Golfvagn finns att hyra på klubben för ca 5 Euro per runda. Bil kostar ca 28 Euro per runda. Till dig som behöver golfbil; tänk på att man på Korineum Golf kräver uppvisande av läkarintyg för att få köra på fairway/90 grader. Observera att om banan är fuktig efter regn så kan det hända att man endast får köra på vägarna oavsett om man har läkarintyg eller inte. Caddie finns inte att hyra. Hyra av skåp till bag på klubben kostar ca 3 Euro per dag. Observera att priserna är cirka priser och att Easton Golf reserverar sig för eventuella ändringar.

Upplevelser

För att göra din semester så fantastisk som möjligt och för att du ska kunna ta med dig en massa minnen hem i bagaget så vill vi gärna skriva några rader om just din destination. Hotellet ligger cirka 20 minuter från den vackra staden Kyrenia. Korineum har en shuttlebuss som går in till Kyrenia varje dag. Inne i Kyrenia finns det en trevlig marina samt en känd borg att besöka. Vi vill också tipsa er om en tur till Nicosia och Famagusta.

Vår representant

Våra Eastonvärdar finns på plats hela säsongen. Eastonvärden ordnar tävlingar, utflykter, gemensamma middagar mm (ingår inte i resans pris utan bokas och betalas på plats). Våra Eastonvärdar gör alltid sitt yttersta för att ni ska få en så fantastisk semester som tänkas kan!

Eastonbloggen

Under veckan kommer vår Eastonvärd dokumentera stora och små händelser på vår populära Eastonblogg. Om du inte önskar bli omnämnd på bloggen ber vi dig vänligen att meddela Eastonvärden detta. 

Karta

Avgångar & priser

Sida 1 av 4

AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
7/3Stockholm - ArlandaKorineum Golf Hotel1 vecka813 290:-Boka
7/3Stockholm - ArlandaKorineum Golf Hotel2 veckor419 990:-Boka
7/3Köpenhamn - KastrupKorineum Golf Hotel1 veckaMer än 813 290:-Boka
7/3Köpenhamn - KastrupKorineum Golf Hotel2 veckor419 990:-Boka
7/3Göteborg - LandvetterKorineum Golf Hotel1 veckaMer än 813 290:-Boka
7/3Göteborg - LandvetterKorineum Golf Hotel2 veckor419 990:-Boka
AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
14/3Stockholm - ArlandaKorineum Golf Hotel1 veckaMer än 813 290:-Boka
14/3Stockholm - ArlandaKorineum Golf Hotel2 veckor219 990:-Boka
14/3Köpenhamn - KastrupKorineum Golf Hotel1 vecka813 290:-Boka
14/3Köpenhamn - KastrupKorineum Golf Hotel2 veckor419 990:-Boka
14/3Göteborg - LandvetterKorineum Golf Hotel1 veckaMer än 813 290:-Boka
14/3Göteborg - LandvetterKorineum Golf Hotel2 veckor420 190:-Boka
AvresaAvreseortHotellReslängdLediga platserFrån pris
21/3Stockholm - ArlandaKorineum Golf Hotel1 vecka813 290:-Boka
21/3Stockholm - ArlandaKorineum Golf Hotel2 veckor419 990:-Boka
21/3Köpenhamn - KastrupKorineum Golf Hotel1 veckaMer än 813 290:-Boka