Skip to main content

Cape Kaliakra

Cape Kaliakra är en halvö i norra Bulgarien vid svartahavskusten som är känd för den fantastiska utsikten från de branta strandklipporna. Strax utanför den charmiga staden Balchik ligger vår resort och golfanläggning The Lighthouse Golf & Spa Resort.

Snabbfakta

Häftig golf utmed Svarta Havet
Femstjärnigt boende
5 middagar ingår
4 greenfee ingår
Fritt inträde till spa

Golfbanorna
Anläggningen är belägen på ”The signature golfcoast” med flera golfbanor på nära håll. Under veckan blir det spel på Lighthouse egen 18-hålsbana, en golfbana som är lätt att gå och passar såväl låg- som höghandikappare, samt på de närliggande golfbanorna  Black Sea Rama och  Thracian Cliffs som båda bjuder på magnifika vyer. Läs mer »

Hotellet
Lighthouse Golf & Spa Resort är ett femstjärnigt hotell som nyligen blev invald som den 18:e medlemmen i European Tour Destination. På hotellet hittar du en mängd aktiviteter och bekvämligheter. Fritt inträde till hotellets spa-anläggning och 5 middagar är inkluderat i priset. Läs mer »

Golfpaket

Hösten 2019
Under hösten 2019 ingår spel på alla tre banorna. Vilket gör golfpaketet helt komplett. Transfer ingår till utflyktbanor och vid spel på Thracian Cliffs ingår golfbil.

  • Golfpaket som ingår:  2 x Lighthouse Golf, 1 x Black Sea Rama, 1 x Thracian Cliffs (inkl. del i golfbil)
  • Extra golf går att köpa till: 1 x Lighthouse Golf (+530 kr), 1 x Black Sea Rama (+950 kr), 1 x Thracian Cliffs (+1595 kr)

Vi hjälper gärna till om du har några frågor. Kontakta oss på 040 - 94 75 00.

Film


Väder

I tabellen visas medeltemperaturer för varje månad mätt i skuggan samt genomsnittliga antalet soltimmar per dag.

Blogginlägg

Banor

The Lighthouse
The Lighthouse
Ian Woosnam är inte bara en fantastisk golfare, utan också en bandesigner av högsta rang. The Lighthouse 18-hålsbana är ett av hans senaste projekt. Banan har en majestätisk design, med fem sjöar och...
Black Sea Rama
Black Sea Rama
Likt den närliggande golfbanan Thracian Cliffs, är Gary Player mannen bakom Black Sea Rama , som har uttryckt följande om sitt verk: "Black Sea Rama is a special golf course - you have to see it to be...
Thracian Cliffs
Thracian Cliffs
”You will not find a golf course like this anywhere else on the planet.” Dessa stora ord har ingen mindre än Gary Player yttrat om den 18-hålsbana han skapat på Thracian Cliffs. Som om det inte vore n...

Hotell

The Lighthouse Hotel
The Lighthouse Hotel
Lighthouse Hotel slog upp portarna sommaren 2011. Det är ett femstjärnigt hotell som erbjuder ett elegant och stilfullt boende. Rummen är fullt utrustade med alla bekvämligheter du behöver för en härl...

Inför resan

Pass

Passet måste vara giltigt hela resans gång. Passet får inte vara skadat eller reparerat.

Reseförsäkring

Sverige har sjukvårdsavtal med Bulgarien (inom EU) så det är viktigt att du tar med ditt kort från försäkringskassan. Du kan enkelt beställa hem ett nytt kort via försäkringskassans hemsida (www.forsakringskassan.se/). Tänk på att det skickas hem till din folkbokföringsadress samt att det kan ta upp till 10 arbetsdagar efter beställningen är genomförd.Vill du komplettera din försäkring, rekommenderar vi ERV reseförsäkringar som ger dig ett bra skydd för en relativt liten kostnad. Telefon: 0770-456900, www.erv.se

Vaccinationer

Du bör ha tillräckligt grundskydd för polio, difteri och stelkramp. Kontakta din vårdcentral eller vaccinationscentral, eller se www.vaccination.nu

Flygbiljett

Din biljett för resan är ditt resebevis som du fick av oss när du bokade resan samt giltigt pass. Du kan när som helst logga in på din bokning via vår hemsida och beställa ett nytt resebevis. www.eastongolf.se/Mina-bokningar

Flygbolag och Terminal

Vi flyger med Bulgaria Air Charter alternativt Wizz Air till Bulgarien.  Vi ber dig att kontrollera flygplatsens hemsida för vidare information om terminal.

Incheckning

Incheckning öppnar 2 timmar före avgång. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen minst 90 minuter före avgång.

Bagage

15 kg bagage resväska + 6 kg handbagage + golfbag (max 15 kg). OBS! Av erfarenhet vet vi att flygbolaget har strikta bagageregler. Se till att du håller dig inom tillåten vikt. Använd gärna bärbag då bagageutrymmet på planet är begränsat. Tänk på att golfbagsfodralet normalt sätt endast får innehålla en golfbag, ett par skor samt ett 3-pack bollar. Det vill säga att det är endast detta som du har rätt att få ersättning för av försäkringsbolaget vid förlorat/skadat bagage. Hör gärna efter med ditt försäkringsbolag om vad som gäller för just din resa. Innan du lämnar ankomsthallen bör du kontrollera ditt bagage så att allt är oskadat. Vid skada ska detta anmälas direkt, innan ni lämnar ankomsthallen. Observera att det i handbagaget endast får finnas vätskor, krämer, geléer och sprayer i behållare som rymmer max 100 ml (1 dl). Dessa skall placeras i en genomskinlig och återförslutningsbar enlitersplastpåse. En enliterspåse per passagerare.

Mat & dryck på flyget

Mat & dryck ingår ej men lättare förtäring så som chips/snacks och dryck kan köpas ombord. Observera att Easton Golf reserverar sig för bristande måltider/snacks ombord.

Ankomst

En chaufför tar emot er vid ankomsten. Buss finns parkerad utanför ankomsthallen. Transfertiden till Lighthouse är ca 45 min.

Lokal turistskatt

Vissa resmål har börjat införa lokal turistskatt som varje resenär måste betala direkt till hotellet vid utcheckning. Detta är inga avgifter som Easton Golf kan påverka eller betala i förväg.

Tulbestämmelser

Bulgarien är medlem i EU och därav är det EUs tullbestämmelser som gäller. Inom EU så gäller följande regler: du måste ha fyllt 20 år, du ska själva transportera (eller bära) alkoholen samt att alkoholen måste vara för ditt eller din familjs privata bruk. Du får ta med dig 10 liter spritdrycker, 90 liter vin, 20 liter starkvin samt 110 liter öl. För vissa läkemedel krävs uppvisande av läkarintyg. Vänligen gå in på www.tullverket.se om ni har fler frågor. Notera att det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour gällande tullregler för respektive inreseland.  

Valuta/Betalning/kreditkort

I Bulgarien är valutan Leva. Hotellet och golfklubben accepterar kreditkort. På Lighthouse Golf Resort går det även att betala med Euro.

Dricks

Man bör lämna dricks. Ett riktvärde är cirka 10 % till taxichaufför och restaurang och cirka 3-5 Euro till städerska per vecka.

Vatten

Undvik att dricka kranvatten.

Golf

Vi har förbokat starttider som ni får tillsammans med era biljetter. Nytt hcp-bevis går att skriva ut från www.golf.se

Klädsel

Vårdad klädsel gäller på banorna. Piké med krage är ett måste och jeans är förbjudet. Golfskor med softspikes är krav. Spikskor eller liknande får inte användas.

Golffaciliteter

Golfvagn finns att hyra på klubben för ca 5 Euro per runda. Bil kostar ca 30 Euro per runda. Önskar du golfbil så ber vi dig föranmäla detta till kontoret före avresa. Observera att priserna är cirka priser och att Easton Golf reserverar sig för eventuella ändringar. 

Upplevelser

För att göra din semester så fantastisk som möjligt och för att du ska kunna ta med dig en massa minnen hem i bagaget så vill vi gärna skriva några rader om just din destination. Den närmsta byn från vårt hotell heter Balchik. Det tar cirka 10-15 minuter med taxi från Lighthouse Resort till denna mindre by med ett trevligt hamnstråk. Här finner ni utflyktsmål så som drottningens sommarhus och den botaniska trädgården. Här finns även en del butiker samt restauranger. Vill man shoppa så vill vi dock rekommendera er att åka in till storstaden Varna, cirka 45 minuter från hotellet. Här finner ni ett brett utbud av både butiker, restauranger och vackra byggnader.

All-inclusive

Under vistelsen i Cape Kaliakra går det bra att köpa till All-inclusive mot tillägg. Pris framgår vid bokning. 
 
Inkluderat i All-inclusive
På rummet:
* Vatten på rummet vid ankomst
* En flaska vin vid ankomst (lokal)
* Wi-Fi

* Safety Box

Restauranger & Barer 
* Läsk (blandat sortiment): mineralvatten, kolsyrat vatten, Pepsi, Miranda, Sprite, Tonic, Juice 
* Lokal fatöl 
* Vin i glas: rött, vitt & rose 
* Lokalt alkohol sortiment: vodka, gin, rom, tequila, rakia, pastis, whiskey, konjak (OBS Irish coffe är ej inkluderat i all inklusive) 

* Varma drycker: Kaffe och Te

Öppettider för hotellets restauranger samt barer

*Obs! Öppettider kan ändras av resorten beroende på beläggning samt säsong. 

”Alexandra” - Huvudrestaurangen 
07:00 - 10:00 Frukost 
12:30 - 14:00 Lunch

19:30 - 21:30 Middag 

* Alkoholhaltiga drycker serveras ej i huvudrestaurangen under frukosten. 
* Måltider kan vara buffé eller a la carte beroende på säsong samt beläggning. 

* Golfare har inkluderat en lunchbox på golfdagarna som bokas i receptionen senast 24 timmar före starttid. 

Lobby bar 
10:00 - 00:00 Alkoholhaltiga drycker samt övrig dryck som är inkluderat i all-inclusive konceptet. 
10:30 - 11:30 Kaffestund med småkakor 
16:00 - 17:00 Mindre snacks från ”Snack meny”

17:00 - 18:00 Testund med småkakor 

19th Hole Bar 
10:00 - 20:00 Alkoholhaltiga drycker samt övrig dryck som är inkluderat i all-inclusive konceptet. 
16:00 - 17:00 Mindre snacks från ”Snack meny”
 
Social Club Piano Bar 

22:00 - 00:00 Alkoholhaltiga drycker samt övrig dryck som är inkluderat i all-inclusive konceptet. 

Övrig information gällande All-inclusive
* All dryck serveras i glas. 
* Rumsservice är ej inkluderat i all-inclusive. 
* Minibar på rummet är ej inkluderad i all-inclusive.
* Färsk juice är ej inkluderat i all-inclusive bortsett från på frukosten. 
* Importerade drycker är ej inkluderat i all-inclusive. 
* Energidrycker är ej inkluderat i all-inclusive. 
* Espresso Kaffe samt speciella kaffesorter är ej inkluderat i all-inclusive. 
* All-inclusive paketet avslutas vid lunch på hemresedagen. 
* All-inclusive band måste bäras under vistelsen (mottages under check in på ankomstdagen). 

* Restauranger samt barers öppettider kan ändras beroende på beläggning samt säsong. 

Easton Golf reserverar sig för eventuella ändringar av all-inclusive konceptet på plats. 

Utflykter

Balchick rundtur med vinprovning (ca 5 timmar)

Följ med oss på en rundtur i närmsta staden! Vi lämnar hotellet ca 15.00 och är tillbaka igen ca 20:00. Under denna tur besöker vi bland annat den berömda botaniska trädgården! I turen ingår också en vinprovning samt en middag på en restaurang inne i Balchick.

Inkluderat i utflyktens pris: transport till Balchick T/R, inträde till den botaniska trädgården med vinprovning, middag och engelsktalande guide. Kostnad för dryck tillkommer.

Minimi deltagarantal 8 personer.

Grillkväll med spännande utmaningar (ca 5 timmar)

En grillkväll i gemenskapens tecken! Vi åker tillsammans från hotellet ca 5 minuter mot kusten där vi i gemytlig miljö på ortens skjutbana avnjuter en härlig grillbuffé!

Under utflykten erbjuds du som gäst att testa på deras alldeles egna skjutbana (pistol samt lerduva). På anläggningen finns alltid kunnig personal på plats och givetvis dokumenteras dina resultat om du önskar att ta med dem hem för att visa upp!  

Inkluderat i utflyktens pris: transport T/R, grillad måltid, dryck samt möjlighet till att prova på skjutbanan (pistol samt lerduva).

Minimi deltagarantal 8 personer.

Karta