Hersonissos - Kreta

Kreta är det mest populära resmålet i Grekland. Ön erbjuder underbara långa stränder med klarblå vatten och en häpnadsväckande och omväxlande natur med såväl höga berg som djupa raviner.  Kreta ligger mitt i Medelhavet, söder om det grekiska fastlandet, och är Greklands största ö med sina cirka 600 000 invånare. Människorna på Kreta är mycket trevliga och gästvänliga. De är stora lokalpatrioter och många ser sig i första hand som Kretabor snarare än som greker. När du spelar golf på Kreta finns det endast en golfbana men å andra sidan är den riktigt läcker. Det är en golfbana som vi tror du kommer att vilja spela om och om igen på grund av naturupplevelsen, kvaliteten och utmaningen.

Under semestern bor vi lugnt och fridfullt på Village Heights Resort. Från hotellet erbjuds fri transfer enligt tidtabell till Hersonissos. Här har du både vackra stränder och bra restauranger. Hersonissos är en relativt liten stad sett till invånarantalet, med bara runt nio tusen invånare och ungefär 25 000 boende med den omliggande kommunen. Under sommaren sjuder Hersonissos av nöjesliv men under höst- och vårsäsongen är det snarare en lugn by du möter. Läget är perfekt för dig som vill uppleva mer av det klassiska Kreta. När du vill ta en paus från golfen är det härifrån nära till några av de bästa sevärdheterna, som till exempel Knossospalatset, Heraklion med sitt världsberömda arkeologiska museum och Lassithi-platån, där legenden säger att guden Zeus föddes.

Spela golf på Kreta och njut av skön kvällspromenadSpela golf på Kreta och passa på att besöka Knossos

Inne i Hersonissos är allt ordnat och samlat. Det finns ett par små badvikar inne i byn, men de finaste stränderna hittar du strax utanför. På strandpromenaden trängs mysiga tavernor med restauranger och caféer. Huvudgatan i Hersonissos kantas av affärer och här köper du souvenirer, väskor, guld- och silversmycken. Från vanliga matbutiker köper du med fördel hem olivolja, tvålar, en flaska ouzo och kanske en burk fetaost eller oliver.

Pris från:
14 290:-
Dagar:8
Ingår i priset:Flyg till Heraklion t/r inklusive skatter och golfbag. Transfer till hotellet t/r. Del i studio med frukost och 4 middagar/vecka. 1 lunch på golfklubben/vecka. 4 greenfee/vecka. Golfvagn. Eastonvärd. Eventuell lokal turistskatt betalas på plats.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Bana på resmålet

Crete Golf Club
Crete Golf Club öppnades 2003 som ett litet mästerverk med syfte att bevara det kuperade landskapet och anpassa golfbanan till nat...

Inför resan

Pass

Passet måste vara giltigt hela resans gång. Passet får inte vara skadat eller reparerat.

Reseförsäkring

Sverige har sjukvårdsavtal med Grekland (inom EU) så det är viktigt att du tar med ditt kort från försäkringskassan. Du kan enkelt beställa hem ett nytt kort via försäkringskassans hemsida (www.forsakringskassan.se/). Tänk på att det skickas hem till din folkbokföringsadress samt att det kan ta upp till 10 arbetsdagar efter beställningen är genomförd. Vill du komplettera din försäkring, rekommenderar vi ERV reseförsäkringar som ger dig ett bra skydd för en relativt liten kostnad. Telefon: 0770-456900, www.erv.se

Vaccinationer

Du bör ha tillräckligt grundskydd för polio, difteri och stelkramp. Kontakta din vårdcentral eller vaccinationscentral, eller se www.vaccination.nu

Flygbiljett

Din biljett för resan är ditt resebevis samt flygbiljett tillsammans med giltigt pass. Du kan när som helst logga in på din bokning via vår hemsida och beställa ett nytt resebevis. Observera att det är tiden på flygbiljetten som gäller, om tiden skiljer på flygbiljetten och ditt tidigare resebevis från oss.

Flygbolag och Terminal

Vid bokning av din resa framgår vilket flygbolag som används för din specifika avgång. Denna information finns även med på din flygbiljett. Vi ber dig att kontrollera din flygbiljett för vidare information om terminal.

Incheckning

Incheckning öppnar 2 timmar före avgång. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen minst 90 minuter före avgång.

Bagage

Aegean Airlines: 23 kg bagage + 8 kg handbagage + golfbag (max 15 kg).

Använd gärna bärbag då bagageutrymmet på planet är begränsat. Tänk på att golfbagsfodralet normalt sätt endast får innehålla en golfbag, ett par skor samt ett 3-pack bollar. Det vill säga att det är endast detta som du har rätt att få ersättning för av försäkringsbolaget vid förlorat/skadat bagage. Hör gärna efter med ditt försäkringsbolag om vad som gäller för just din resa. Innan du lämnar ankomsthallen bör du kontrollera ditt bagage så att allt är oskadat. Vid skada ska detta anmälas direkt, innan ni lämnar ankomsthallen.

Observera att det i handbagaget endast får finnas vätskor, krämer, geléer och sprayer i behållare som rymmer max 100 ml (1 dl). Dessa skall placeras i en genomskinlig och återförslutningsbar enlitersplastpåse. En enliterspåse per passagerare.

Mat & dryck på flyget

Snacks / lättare måltid ingår ombord. Observera att Easton Golf reserverar sig för bristande måltider ombord.

Ankomst

Vår Eastonvärd alternativt chaufför tar emot er vid ankomsten med EASTON GOLF-skylt. Resan till hotellet tar cirka 30 minuter.

Lokal turistskatt

Vissa resmål har börjat införa lokal turistskatt som varje resenär måste betala direkt till hotellet vid utcheckning. Detta är inga avgifter som Easton Golf kan påverka eller betala i förväg.

Tullbestämmelser

Grekland är medlem i EU och därmed är det EUs tullbestämmelser som gäller. Inom EU så gäller följande regler: du måste ha fyllt 20 år, du ska själva transportera (eller bära) alkoholen samt att alkoholen måste vara för ditt eller din familjs privata bruk. Du får ta med dig 10 liter spritdrycker, 90 liter vin, 20 liter starkvin samt 110 liter öl. Vänligen gå in på www.tullverket.se om ni har fler frågor. Notera att det är den enskilde resenärens eget ansvar att hålla sig à jour gällande tullregler för respektive inreseland.

Valuta/Betalning/Kreditkort

I Grekland är valutan Euro. Hotellet och golfklubben accepterar kreditkort.

Dricks

Man bör lämna dricks. Ett riktvärde är cirka 10 % till taxichaufför och restaurang och cirka 3-5 Euro till städerska per vecka.

Vatten

Undvik att dricka kranvatten.

Golf

Vi har förbokat starttider som ni får av Eastonvärden på plats. Tävlingar arrangeras och är frivilliga. Startavgiften för tävlingarna ingår inte i resans pris utan betalas på plats. Ta med ditt hcp-bevis då detta kan behöva visas upp innan spel. Nytt hcp-bevis går att skriva ut från www.golf.se

Klädsel

Vårdad klädsel gäller på banan. Piké med krage är ett måste och jeans är förbjudet. Golfskor med softspikes är krav. Spikskor eller liknande får inte användas.

Golffaciliteter
Golfvagn är inkluderat under ordinare speldagar. Elvagn kostar ca 18 Euro per runda och bil kostar ca 35 Euro per runda. Önskar ni golfbil eller elektronisk vagn så vill vi be er att kontakta oss innan avresa på 040 94 75 00. Observera att priserna är cirka priser och att Easton Golf reserverar sig för eventuella ändringar.
 
Upplevelser

För att göra din semester så fantastisk som möjligt och för att du ska kunna ta med dig en massa minnen hem i bagaget så vill vi gärna skriva några rader om just din destination. Kreta är en stor ö som har mycket att erbjuda. Under din semester rekommenderar vi dig att ta en tur in till den historiska staden Heraklion. Vårt hotell Village Heights ligger fridfullt placerat ca 4 km från golfbanan. Närmsta by ligger 5km bort och heter Hersonissos. Flera gånger om dagen erbjuder hotellet enligt tidtabell fri transfer in till centrala Hersonissos. På vårt boende finns dessutom ett spa med både jacuzzi, bastu och hamam.

Vår representant

Vår Eastonvärd finns på plats hela säsongen. Eastonvärden ordnar tävlingar, utflykter, gemensamma middagar mm (ingår inte i resans pris utan bokas och betalas på plats). Vår Eastonvärd gör alltid sitt yttersta för att ni ska få en så fantastisk semester som tänkas kan!

Eastonbloggen

Under veckan kommer vår Eastonvärd dokumentera stora och små händelser på vår populära Eastonblogg. Om du inte önskar bli omnämnd på bloggen ber vi dig vänligen att meddela Eastonvärden detta.

Hotell

Destinationshotell

Village Heights
****
Village Heights är en mycket trevlig resort som ligger på kort transferavstånd från golfbanan (ca 4 km). Miljön är fridfull i typisk Kreta-anda med vacker utsikt ...

Avgångar & priser

AvresaHotellPris per person
2 / 4Grekland, Hersonissos, Hotel Village Heights från Köpenhamn, 1v14 290:-Välj
3 / 4Grekland, Hersonissos, Hotel Village Heights från Arlanda, 1v14 290:-Välj