Golf del Sur

Golf del Sur är Teneriffas mest kända golfbana och öns enda 27-hålsanläggning. Transfertiden från hotellet är ca 20 minuter. Golfbanan lockar med en intressant layout och många hål bjuder på fantastisk utsikt över landskapet. De spektakulära bunkrarna, fyllda med svart lavasand (picon), är en unik och annorlunda upplevelse. Vidare symboliseras banan av böljande fairways och spännande greenområden. 27 hål med varierande karaktär gör upplevelsen särskilt trevlig. Varje vecka spelar vi Golf del Sur vid tre tillfällen.

Snabbfakta

Böljande parkbana 27 hål
Par 72
Gul tee 5600 m
Röd tee 5000 m

På de två 9-hålsslingorna, Södra- och Norra banan, har Europatouren avgjorts. Den tredje 9-hålsslingan, Links, är lite lättare än de andra två men håller samma höga standard. Varje slinga är ungefär i samma längd så det blir inte en alltför stor utmaning oavsett hur de kombineras. Oavsett kombination blir banans par 72. Målsättningen har hela tiden varit att erbjuda en golfbana som tilltalar alla typer av golfspelare.

Golf del Sur ligger vackert i ett naturskönt område med palmer och kaktusar runt hela banan. Dessutom omgärdas varje slinga av svart lavasand vilket ger en skön kontrast mot banans gröna fairways. På några hål gäller det att vara rak från tee då bangränserna är ovanligt nära fairway, i övrigt är fairways genomgående breda. På andra hål gäller det att vara precis vid inspel och undvika några raviner.

Signaturhålet är tveklöst hål 2 på den södra slingan. Ett par 3-hål där tee ligger högt och målet är en green som omringas av lavasand. ”The Fried Egg” är en benämning på detta hål. 

Hotell

Iberostar Bouganville Playa
Iberostar Bouganville Playa
Iberostar Bouganville Playa är ett nyrenoverat hotell på bästa läge i sydvästra delen av Teneriffa. Hotellet ligger på en klippa som sticker ut i havet och utsikten är trevlig. Stranden ligger i bukte...