Skip to main content

Golf del Sur

Golf del Sur är Teneriffas mest kända golfbana. Transfertiden från hotellet är ca 20 minuter. Golfbanan lockar med en intressant layout och många hål bjuder på fantastisk utsikt över landskapet. De spektakulära bunkrarna, fyllda med svart lavasand (picon), är en unik och annorlunda upplevelse. Vidare symboliseras banan av böljande fairways och spännande greenområden. 18 hål med varierande karaktär gör upplevelsen särskilt trevlig. Varje vecka spelar vi Golf del Sur vid tre tillfällen.

Snabbfakta

Böljande parkbana 18 hål
Par 72
Gul tee 5600 m
Röd tee 5000 m

På 9-hålsslingan Norra banan har Europatouren avgjorts. Den andra 9-hålsslingan, Links, är lite lättare men håller samma höga standard. Båda slingorna är ungefär i samma längd så det blir inte en alltför stor utmaning. Målsättningen har hela tiden varit att erbjuda en golfbana som tilltalar alla typer av golfspelare.

Golf del Sur ligger vackert i ett naturskönt område med palmer och kaktusar runt hela banan. Dessutom omgärdas varje slinga av svart lavasand vilket ger en skön kontrast mot banans gröna fairways. På några hål gäller det att vara rak från tee då bangränserna är ovanligt nära fairway, i övrigt är fairways genomgående breda. På andra hål gäller det att vara precis vid inspel och undvika några raviner.

Hotell

Iberostar Bouganville Playa
Iberostar Bouganville Playa
Iberostar Bouganville Playa är ett nyrenoverat hotell på bästa läge i sydvästra delen av Teneriffa. Hotellet ligger på en klippa som sticker ut i havet och utsikten är trevlig. Stranden ligger i bukte...