Skip to main content

Citrus Golf - 36 hål

I Hammamet spelar du på Citrus Golf som är Tunisens största golfanläggning och bestående av 18-hålsbanorna La Forêt och Les Oliviers samt en 9-hålsbana. Här finns fina träningsmöjligheter och banorna håller bra standard. La Forêt är mer kuperad och den svårare av de båda 18-hålsbanorna. Den omväxlande och utmanande layouten ger mindre marginaler för misstag än Les Oliviers, vars bredare fairways slingrar sig genom vackra olivlundar. Fyra greenfee per vecka ingår i golfpaketet. 

Dessutom är träningsområdet förstklassigt och korthålsbanan ”Academy Course” är ett fullgott alternativ att tillämpa träning av många olika typer av golfslag. Korthålsbanan är perfekt som träning, idealisk för golfspelare som vill utveckla sitt närspel. Banan består av ett par 4-hål och 8 st. par 3-hål. Miljön och inramningen är formidabel och precis lika inbjudande som 18-hålsbanorna. Dessutom är skicket på banan närmast likvärdigt. En utmärkt arena helt enkelt att träna alla typer av golfslag med undantag av fulla drivar.

Citrus Golf prisades 2017 som Tunisiens bästa golfanläggning. Klubbhuset är nyrenoverat, modernt och trivsamt. Servicen håller hög klass överallt och det finns ett väl fungerande wifi-nätverk. 19:e hålet med mat och dryck avnjuts med fördel utomhus på terrassen. Likaså är omklädningsrummen bra och väl tilltagna. Golfanläggningen är belägen ca 10 min från hotellet och i vanlig ordning ingår transfer i priset. 

Kort om 18-hålsbanorna:
 
Les Oliviers är den lite enklare av de båda 18-hålsslingorna. Det är relativt öppet och brett från tee och banan är platt och promenadvänlig. De sista nio hålen är lite mer utmanande. Försök undvika greenbunkrarna vid inspel!

Parkbana, par 72, 18 hål, 6106 m (gul tee), 5290 m (röd tee)

La Forêt utgör det stora testet på Citrus Golf. Banan är mer kuperad och spelas i backig terräng, i synnerhet de sista nio hålen. Flera hål ligger inbäddade i tät skogsmiljö och kräver precision från tee. Det gäller även att förhindra några större vattenhinder och bunkrar som omger greenområden på olika höjdnivåer. Välkommen till en riktigt trevlig golfbana som håller hög standard.

Park- och skogsbana, par 72, 18 hål, 6066 m (gul tee), 5235 m (röd tee)

Hotell

Sentido Phenicia
Sentido Phenicia
Fyrstjärniga golf- och tennishotellet, Sentido Phenicia, är beläget vid den vackra stranden ca fem kilometer från Hammamets centrum. Hotellet och badstranden omgärdas av en grönskande trädgårdsmiljö o...
Sentido Phenicia
Sentido Phenicia
Fyrstjärniga golf- och tennishotellet, Sentido Phenicia, är beläget vid den vackra stranden ca fem kilometer från Hammamets centrum. Hotellet och badstranden omgärdas av en grönskande trädgårdsmiljö o...