Skip to main content

Amarilla Golf

Granne med Golf del Sur ligger vår utflyktsbana Amarilla som är designad av den välkände banarkitekten Donald Steel. Transfertiden från hotellet är ca 25 minuter och du spelar denna bana en gång under semesterveckan. Denna 18-hålsbana ligger i svagt ondulerad terräng och har dragit fördel av öns kontraster för att skapa en varierad bana belägen mellan raviner och Atlantkusten. Banan söker sig ned mot havet och erbjuder några riktigt fina hål som i sina bästa stunder ger känslan av en högklassig seaside-bana.

Snabbfakta

Parkland/links, 18 hål
Par 72
Gul tee 5782 m
Röd tee 4967 m

Det är utsikten som gör upplevelsen på denna bana. Bergskedjan vid Teide och den exklusiva småbåtshamnen Marina San Miguel ger golfrundan en trevlig inramning. De första fyra hålen spelas från det upphöjda klubbhuset ned mot Atlantens kustlinje. Det femte hålet är banans signaturhål, där krävs det ett precisionslag över havet för att man ska nå greenen. 

Med dagens mått mätt är banan förhållandevis kort, men när vinden ligger på från havet så ökar utmaningarna. I synnerhet gäller detta på de hål som har relativt smala fairways. På Amarilla finns även en korthålsbana med 9 hål om du vill vässa ditt närspel. Ett enkelt men trivsamt klubbhus rundar av dagen då ett lugn infinner sig över hela området.

Hotell

Iberostar Bouganville Playa
Iberostar Bouganville Playa
Iberostar Bouganville Playa är ett nyrenoverat hotell på bästa läge i sydvästra delen av Teneriffa. Hotellet ligger på en klippa som sticker ut i havet och utsikten är trevlig. Stranden ligger i bukte...